dinsdag 21 mei 2013

Hoe zou het nog zijn met... het Italiaanse modelabel Benetton?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMet maatschappijkritische reclamebeelden, door de hand van fotograaf Oliviero Toscani, wist Benetton zich in de kijker te werken. Vandaag kiest het modelabel voor een veiliger, maar nog steeds kleurrijk, campagnes.


In de jaren tachtig en negentig schudde het Italiaanse modelabel Benetton met controversiële reclamecampagnes de consumenten wakker. Met maatschappijkritische reclamebeelden, door de hand van fotograaf Oliviero Toscani, wist Benetton zich in de kijker te werken. Vandaag kiest het modelabel voor veiligere, maar nog steeds kleurrijke, campagnes.


Benetton werd opgericht in 1965 door de broers Luciano, Gilberto, Carlo en hun zus Giuliana Benetton. Giuliana was al jaren actief in de modewereld; ze breide truien voor een lokaal bedrijf. Luciano Benetton zag hier wel een toekomst in en de familie besloot om een eigen label op poten te zetten. Amper drie jaar na de oprichting opende Benetton een eerste buitenlandse filiaal, namelijk in Parijs. In de jaren 80 volgde New York en daarna ook Tokio. Vandaag is Benetton nog steeds een grote speler op de internationale mode-industrie.


Het merk is vooral bekend om zijn reclames: schokkende beelden met daaronder de tekst ‘United Colors of Benetton’. Hiervoor trok het bedrijf de Italiaanse fotograaf Oliviero Toscani aan, omdat ze ervan overtuigd waren dat hij het modelabel bekend zou kunnen maken over de hele wereld. Zijn eerste campagne, uit 1984, voor het modelabel ging niet onopgemerkt voorbij. ‘All the colors of the world’ toonde een reeks van lachende gezichten van mensen met verschillende nationaliteiten en van verschillende rassen. Hij koos wel vaker voor ‘raciale thema’s’ voor zijn campagnes. Hij toonde een blank kind en zwart kind dat elkaar omhelsden of een blank kind aan de borst van een zwarte vrouw. Raciale thema’s hebben Toscani altijd nauw aan het hart gelegen.
See on focus.knack.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/51009695779

Cucina Casa Di Lella - Chef Concetta Di Lella Chiaramonte (bij...

Cucina Casa Di Lella - Chef Concetta Di Lella Chiaramonte (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50993552756

Duivelse puntjes | Pisa | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAan de zijkant van de Duomo in Pisa is een stuk marmer te zien waarin allemaal kleine gaatjes zitten. Werk van de duivel!


Een grappige wetenswaardigheid die we vanochtend in Pisa met eigen ogen zagen en die we jullie niet willen onthouden! Aan de zijkant van de Duomo, op de zijde die langs het Camposanto loopt, is een stuk marmer te zien waarin allemaal kleine gaatjes zitten. Dat ziet er nogal vreemd uit, dus we waren heel benieuwd wat hier de oorzaak van zou zijn.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50990309442

La Festa della Repubblica - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Fransen hebben hun Quatorze Juillet, de Amerikanen hebben hun Fourth of July en wij hebben onze Koninginnedag op 30 april, ik bedoel Koningsdag op 27 april. Het is even wennen met die nieuwe datum, helemaal als je weet dat volgend jaar Koningsjaar op 26 april gevierd wordt omdat de 27ste op een zondag valt. Probeer dat overigens maar eens in het Italiaans uit te leggen, dan ben je toch een knappe bol…. Italianen hebben ook hun nationale feestdag en die zit er weer aan te komen. Hijs de vlag ten top op 2 juni, want dan is het Festa della Repubblica!
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50988995020

Foruminvest verkoopt belang in Italiaans winkelcentrum - Vastgoedmarkt.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsForuminvest Italia heeft zijn 50-procentsbelang in winkelcentrum Mongolfiera Molfetta, tien kilometer ten noorden van het Italiaanse Bari, verkocht aan een particuliere investeerder.


In 2011 verkocht Foruminvest Italia haar eerste 50-procentsbelang aan OIRP Investments 2, een dochteronderneming van Orion Income Return Partners, een pan-Europees fonds van Orion Capital Managers. Het winkelcentrum is in zijn totaliteit verkocht tegen een prijs van rond de 135 miljoen euro.


Het door Foruminvest Italia ontwikkelde winkelcentrum is in maart 2008 geopend. Het omvat 35.000 m2 winkelruimte en 2.750 parkeerplaatsen.


Mongolfiera Molfetta trok in 2012 ongeveer 5,5 miljoen bezoekers. De omzet van het centrum is sinds de opening toegenomen met 13 procent per jaar, wat volgens Foruminvest uitzonderlijk is in tijden van economische recessie. Foruminvest Italia zal het winkelcentrum voor de joint venture blijven managen. David Ermia, bestuursvoorzitter van de Foruminvest Group, stelt dat Foruminvest uiterst tevreden is met deze transactie.


De intentie van partijen is om de relatie ook voor toekomstige projecten voort te zetten.


De particuliere investeerder werd bijgestaan door Osborne Clarke, Bonelli Erede Pappalardo, Accuracy, Pirola Pennuto Zei & Associati, terwijl Jones Day en Studio Bellavite Pellegrini Foruminvest adviseerde.
See on vastgoedmarkt.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50982941046

Il ragù di famiglia (Gennaro's favoriete Italiaanse familierecepten)

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDit is ongetwijfeld mijn lievelingsgerecht, want het doet me aan de zondagsmaaltijden uit mijn jeugd denken. Dit vleesgerecht werd traditioneel in aardewerk pannen wel 12 uur lang gegaard. Daar kijk je misschien van op, maar ik kan je verzekeren dat het ongelooflijk lekker was. Mijn tante Maria was onze ragùkoningin, en zij maakte het elke week. De zorgvuldige voorbereidingen begonnen al een dag van tevoren en het vlees stond dan tot laat op de avond te pruttelen. Op zondagochtend ging dat door, totdat de hele familie in het huis van mijn opa verzameld was. De tomatensaus roerden we door de zelfgemaakte ricci-pasta en het vlees werd opgediend als tweede gang. In veel Zuid-Italiaanse families is dit zondagsgerecht nog steeds populair, en ik maak het graag als de hele familie komt eten. Maar de stooftijd is natuurlijk veel korter geworden. Mijn zus Adriana gaf me kort geleden de tip om kleingesneden parmezaan bij de saus te doen; dat geeft nog meer smaak.
See on tannetje.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50978002784

Lifting the Ban on Italian Cured Meats: Salumi per Tutti!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHave you ever smuggled delicious pancetta home from Italy? The ban on importing salumi, at least some of it, has been lifted.

According to The New York Times, this is not a simple free-for-all. It isn’t quite clear what the requirements will be for cured meats brought to the United States from Italy. But one thing is certain. We food lovers here in the U.S.A. will see more variety on our antipasti plate, and I can’t wait.

I can’t wait to host a gathering to celebrate the arrival of more variety. Now I just need to choose the perfect dry rose wine and olives to complement the feast. Salute!
See on thekitchn.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50976846967

'Italië gaat jeugdwerkloosheid aanpakken'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse minister van Arbeid Enrico Giovannini wil miljarden uittrekken om de enorme jeugdwerkloosheid in zijn land terug te dringen. Dat heeft hij gezegd in de krant La Repubblica maandag.

Giovannini is van plan 12 miljard euro beschikbaar te stellen om zo de werkloosheid onder mensen jonger dan 25 jaar te verlagen van ruim 38 procent nu naar 30 procent.


De minister zal woensdag vergaderen met vertegenwoordigers van vakbonden en werkgevers. Giovannini denkt bijvoorbeeld aan flexibelere arbeidscontracten en stages van jongeren bij oudere werknemers.


De Italiaanse president Giorgio Napolitano gaf maandag eveneens aan maatregelen te willen tegen de hoge werkloosheid in Italië. In een brief omschreef hij de situatie als ‘beangstigend en dramatisch’.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50972602471