dinsdag 27 december 2016

Italiaanse publieke omroep Rai gaat bezuinigen op regionale tak

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse publieke omroep Rai gaat bezuinigen op de regionale tak van de Rai, TGR (Testata Giornalistica Regionale).Vijf regio’sDeze tak telt nu nog 21 redelijk zelfstandige afdelingen in elke regio. In het nieuwe plan is er plaats voor vijf regio’s die veelal groter zijn dan Nederland. Daarnaast komt er in de loop van 2017 een dagelijks TG Sud (oftewel nieuws van het zuiden). TG Sud zal elke werkdag in de middag landelijk te zien zal zijn op Rai 3 vanuit Napoli.

via Tumblr http://bit.ly/2hKenGz

MPS heeft acuut 8,8 miljard euro nodig

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De noodlijdende Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena (MPS) heeft acuut meer geld nodig dan eerder werd aangenomen. Het tekort van de bank komt volgens meest recente berekeningen van de Europese Centrale Bank (ECB) neer op 8,8 miljard euro, zo meldde MPS in een verklaring.Tot nog toe werd aangenomen dat MPS met een kapitaalinjectie van 5 miljard euro overeind zou kunnen worden gehouden. Het lukte de bank onlangs niet om zelf kredietverstrekkers voor dat bedrag te vinden, waarop een verzoek werd ingediend voor staatssteun. De bank sprak daarbij van een ,,voorzorgsmaatregel" om het kapitaal te verhogen.

via Tumblr http://bit.ly/2i3mOQi

Ricetta Pandoro casalingo - Le ricette de La Cucina Italiana

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Per la ricetta del pandoro casalingo, preparate un primo impasto in una ciotola con 150 g di farina, 40 g di zucchero semolato, il lievito di birra sbriciolato, 4 tuorli e 60 g di acqua a temperatura ambiente. Impastate per almeno 10-15’ usando le dita: l’impasto sarà colloso e morbido, ma dovrà staccarsi dai bordi della ciotola. Sigillate la ciotola con la pellicola e lasciate lievitare a temperatura ambiente per circa 1 ora, cioè fino al raddoppio del volume.

via Tumblr http://bit.ly/2hpEowZ

Come friggere il pesce - Giornale del cibo

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

La preparazione del pesce. Va pulito e lavato come il solito, asciugato e poi immerso nel latte o nella birra (ma non è obbligatorio), quindi scolato e infarinato leggermente: eventualmente scuotetelo per eliminare la farina in eccesso. Il pesce può anche essere immerso nell’uovo sbattuto e poi nel pangrattato, oppure immerso in una pastella (per la preparazione della pastella vedi a fondo pagina).

via Tumblr http://bit.ly/2in2pTM

Clessidra verkoopt Buccellati aan Chinezen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italiaans juweliershuis Buccellati komt in handen van de Chinese Gangtai Group, een specialist in vastgoed management en ontwikkeling en eigenaar van een van de grootste distributeurs van gouden sieraden in China. Gangtai neemt voor een onbekend bedrag een meerderheidsbelang van 85 procent in de luxe juwelier. De overige 15 procent blijft in handen van private equity groep Clessidra en de familie Buccellati. Dat meldt Women’s Wear Daily.

via Tumblr http://bit.ly/2hJWUO8

Panettone wentelteefjes: heerlijke recept voor je overgebleven panettone

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Nigella Lawson beschouwt Italië als haar tweede thuis. Ze studeerde Italiaans aan Oxford University en werkte een poosje in Florence als kamermeisje. Ze bracht er uren in de keuken door, kijkend naar hoe de Italiaanse kokkin de heerlijkste gerechten maakte van bijna niets. In Nigellisima geeft ze inspiratie voor simpel en heerlijk eten dat snel op tafel komt en dat van je dagelijkse maaltijd een feestje maakt. Een van onze favoriete recepten uit het boek zijn de wentelteefjes gemaakt van panettone. Handig als je na de feestdagen nog wat van het Italiaanse kerstbrood overhebt.

via Tumblr http://bit.ly/2iaexIj