dinsdag 14 februari 2017

#Happy #Valentijn @gustodilella @famigliadilella #san #valentino...#Happy #Valentijn @gustodilella @famigliadilella #san #valentino #gusto #foccacia #valentijnsdag (bij Di Lella Productions)via Tumblr http://bit.ly/2lFIpAH

Focaccia from Bari - I love Italian Food - I Love Italian Food

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Focaccia from Bari

via Tumblr http://bit.ly/2lFMZz1

Grootste Europese vulkaan in Italie ontwaakt: bedreiging voor gans Europa?


In het zuiden van Italië, dicht bij Napels, lijkt alles erop dat een supervulkaan weldra zal ontwaken. Italië is inmiddels al gewend aan vulkanische uitbarstingen, maar wat er nu lijkt te gaan gebeuren, is ongezien en zou wel eens een absolute ramp voor gans Europa kunnen betekenen.

Maar liefst 36.000 en 14.000 jaar geleden ontstond de vulkanische structuur Campi Flegre door twee gigantische uitbarstingen. Dit vulkanisch gebied bestaat uit 24 kraters en is uitgestrekt over een lengte van 13 km. Campi Flegre zou wel eens een serieuze bedreiging voor Zuid-Italië kunnen vormen.

Uit een studie van Italiaanse en Franse wetenschappers, die gepubliceerd is in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Communications, blijkt dat de druk van het vulkanische gas er stijgt tot een alarmerend hoog peil. Hierdoor wordt de magma naar de oppervlakte geduwd. Miljoenen mensen lopen gevaar, volgens het onderzoek.

De laatste uitbarsting op Campi Flegre dateert van 1538, maar de onderzoekers beschouwen de dreiging momenteel toch als reëel. Het is volgens Nature Communications onmogelijk om met volledige zekerheid te verkondigen dat een gigantische uitbarsting weldra zal plaatsvinden. Vulkanologie is immers geen exacte wetenschap. Wat wel voor 100% zeker is, is dat er veel beweging onder de grond merkbaar is en dat de magma onder enorme druk komt te staan.via Tumblr http://bit.ly/2lKLNY2