zaterdag 20 juni 2015

Umbrië swingt deze zomer met culturele en muzikale festivals

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Of het nu jazz, blues, soul, hedendaagse kunst, ballet of opera is – in de zomer heeft het groene hart van Italië vele festivals te bieden. Umbriërs houden van tradities en feesten, maar ook van kunst en muziek- als het maar gezellig is!
See on verkeersbureaus.infovia Tumblr http://bit.ly/1d8fdJu

De snelste pizzabakker ter wereld

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Speciaal voor een echte zelfgemaakte pizza Italiano introduceert Boretti de multifunctionele oven met de snelste pizzafunctie ter wereld. Ideaal voor na een hectische dag, spontane avond met vrienden en familie of puur om weg te dromen.Boretti is niet alleen de expert op het gebied van kwalitatief hoogstaande fornuizen, keukenapparatuur en outdoor kitchens, dit kitchen lifestyle merk heeft ook een gastronomische kant. Zo wordt niet alleen gekeken naar stijlvol Italiaans topdesign, maar wordt tevens rekening gehouden met de beste functies en snufjes voor de apparatuur om zo de meest culinaire gerechten te bereiden.
See on m.coevordenhuisaanhuis.nlvia Tumblr http://bit.ly/1I6pDqi

EYE eert regisseur Michelangelo Antonioni met tentoonstelling - MovieScene

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Onder de naam Michelangelo Antonioni, Il maestro del cinema moderno organiseert EYE Filminstituut in Amsterdam dit najaar een tentoonstelling rond deze grote Italiaanse regisseur.Van 12 september t/m 17 januari 2016 staat EYE in het teken van Antonioni (1912-2007), één van de grootste filmvernieuwers uit de vorige eeuw. De tentoonstelling laat zien hoe Antonioni de filmtaal vernieuwde door vanuit het beeld te denken en minder vanuit het verhaal. Hij probeerde als een van de eerste filmauteurs de gemoedstoestand van zijn personages te vangen in een bijzondere kadrering en opvallende mise-en-scène. De tentoonstelling bevat talloze filmfragmenten, setfoto’s, brieven van steracteurs Alain Delon, Marcello Mastroianni en Jeanne Moreau, en schilderijen van Antonioni’s hand. In de filmzalen is dagelijks een film van Antonioni te zien, omlijst met speciale programma’s.
See on moviescene.nlvia Tumblr http://bit.ly/1I6pDqc

Supersnelle pizza dankzij het verse pizzadeeg van Tante Fanny | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

In de Italiaanse keuken is het normaal gesproken la mamma of la nonna die ons culinair de weg wijst, met tal van authentieke recepten en onmisbare tips. Afgelopen week werden we echter terzijde gestaan door Tante Fanny, in de vorm van kant-en-klaar pizzadeeg waarmee je in een handomdraai een verse pizza op tafel tovert.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Cj5oPD