maandag 3 augustus 2015

Italiaanse mode van toen en nu: zijn er verschillen?

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen traditionele Italiaanse kleding en de modetrends van nu?Italiaanse mode: traditionele kleding versus de laatste modetrends in ItaliëDe Italiaanse mode kent een rijke traditie. Maar hoe verhoudt de traditionele Italiaanse kleding zich tot de laatste modetrends uit Italië? Wat zijn de verschillen en gelijkenissen in kledingstijl? Worden er nog steeds veel technieken en elementen uit de geschiedenis gebruikt in de hedendaagse modewereld?
See on styleitaly.nlvia Tumblr http://bit.ly/1MHLKop

De immense erfenis van Papa Nutella

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In het gemoedelijke stadje Alba, even onder Turijn, praat iedereen nog steeds over ‘Signor’ Michele Ferrero, die een familiebedrijf in hazelnootpasta uitbouwde tot een extreem succesvolle multi-national. Maar Michele, die in februari overleed, hield altijd binding met 'zijn’ stad en 'zijn’ mensen. In Alba twijfelen ze hardop of zoon Giovanni Ferrero die lijn zal doortrekken.
See on gelderlander.nlvia Tumblr http://bit.ly/1MHLK7Y

Prada gebruikt muziek Genkse band voor nieuwe campagne

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Het Italiaanse modehuis heeft zijn nieuwste campagnevideo voor de mannenlijn op de wereld losgelaten. Daarin is ook de newwavemuziek van de Genkse band Siglo XX te horen, zo ontdekte Het Belang Van Limburg.
See on m.weekend.knack.bevia Tumblr http://bit.ly/1MHLI03

Minder toeristische eilandjes van Sicilië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Sicilië wordt omringd door meer dan 100 eilandjes: hier vijf van de minst toeristische eilandjes uit deze prachtige regio voor een reis die doet denken aan de avonturen van Robinson Crusoë.Voor veel reizigers is dit meer dan een keuze, het is een reële behoefte. Weinig verkeer, niet teveel mensen, geen geschreeuw, gedreun van allerlei muziek, weg van alles en iedereen. De volgende groep eilanden is rijk aan cultuur en geschiedenis, met prachtige landschappen waar de hele wereld jaloers op is.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1eOgF4Q

De top 10 natuurbaden in Italië - Dolcevia.com

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Droom jij er ook van om een plons te nemen in een smaragd groen meer? Of afkoelen onder een sprankelende waterval. Zie jezelf liggen in een bad van wervelend en kolkend water, de zacht betoverend geur van vijgenbomen midden in de groene natuur?
See on dolcevia.comvia Tumblr http://bit.ly/1M1aXJY

Recept voor Cassata met Ricotta | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De cassata geldt als de beroemdste taart van Italië. Deze geglazuurde taart bestaat uit meerdere cakelaagjes. Hier een variant op het basisrecept.Heel Holland bakte en in Italië doen ze dat ook graag. De cassata geldt als de beroemdste taart van Italië. Deze geglazuurde taart bestaat uit meerdere cakelaagjes, die bereid zijn met zoete ricotta, suiker en gekonfijte vruchten, maar er bestaan wel verschillende varianten op dit thema. Zo wordt de cassata in de omgeving van Palermo vaak voorzien van een laagje amandelspijs, terwijl hij in het oosten wat minder zoet wordt gegeten. De Palermitanen beweren dat zij de enige echte cassata bereiden en dat willen wij niet tegenspreken.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IB1T9d

Le Cascate delle Marmore, de hoogste watervallen van Europa! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Hoogtepunt van Umbrie n alle opzichten: de watervallen van Le Cascate delle Marmore.Vooropgesteld: een bezoek aan Umbrië verdient drie weken in plaats van drie dagen, zoals mij overkwam tijdens een georganiseerde rondreis.Wat een prachtige regio! Hoogtepunt in alle opzichten: de watervallen van Le Cascate delle Marmore. Dreavel – dream your travel had het beste van Umbrië voor het laatst bewaard.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1MIjF1j

HD recording with an …….. ?? #vintage #synth...HD recording with an …….. ?? #vintage #synth #harddisk #recording #editting (bij Di Lella Productions)via Tumblr http://bit.ly/1P0RDwi

Dingen die we kunnen leren van Italianen - VIVA - Niets te verbergen

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Hoewel we dol zijn op de oer-Hollandse gewoontes, na een vakantie zijn we altijd weer onder de indruk van de cultuur van een ander land. En na een week in Italië te hebben vertoefd, blijken er heel wat dingen te zijn die wij kunnen leren van de Italianen.
See on viva.nlvia Tumblr http://bit.ly/1heUaYo

Maak kans op het Pirelli-kalender-boek!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In elke zichzelf respecterende werkplaats hangt een blotemevrouwenkalender. Je weet dat je met een stijlvolle garagist te maken hebt als er een Pirelli-kalender aan de muur prijkt. Wij mogen twee loodzware Taschen-boeken weggeven waarin wordt teruggeblikt op 50 jaar smaakvol naakt in Pirelli-stijl.
See on autoweek.nlvia Tumblr http://bit.ly/1OK6uKI

22-jarige Pierobon overlijdt op weg naar Sparkassen Giro | WielerFlits

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Chiara Pierobon is overleden. De 22-jarige Italiaanse was onderweg naar de Sparkassen Giro (Wereldbeker), waar ze morgen aan de start zou staan.
See on wielerflits.nlvia Tumblr http://bit.ly/1gDtMHW

Sky Italia koopt MTV Italia van Viacom

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

MTV Italia zal haar kanaal verkopen aan Sky Italia. Dit hebben de huidige eigenaar van MTV Italia, Viacom International Media Networks en Sky Italia bekend gemaakt. Het kanaal blijft de naam MTV behouden. MTV Italia wordt in Italië digitaal landelijk vrij via de ether uitgezonden op voorkeuzekanaal 8. Deze situatie blijft na de overname ongewijzigd.
See on mediamagazine.nlvia Tumblr http://bit.ly/1fZ5B5z