maandag 5 augustus 2013

Parlementaire enquête moord Italiaanse oud-premier Moro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse Kamer van Afgevaardigden begint een parlementaire enquête naar de moord op ex-premier Aldo Moro.

Aanleiding zijn nieuwe aanwijzingen dat de dood van de christendemocraat in 1978 had kunnen worden vermeden.


Er zijn al decennia complottheorieën dat sommige politici de ontvoerde Moro niet uit handen van de Rode Brigades wilden redden, omdat het hun beter uitkwam dat hij van het politieke toneel verdween.


Zo wilde Moro een bondgenootschap met de Italiaanse Communistische Partij (PCI) aangaan, maar die zag het niet zitten dat Moro’s onlangs overleden partijgenoot Giulio Andreotti een machtige rol zou houden.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57451746141

Martini viert 150e verjaardag | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet Italiaanse drankmerk Martini bestaat deze zomer 150 jaar. In anderhalve eeuw is Martini uitgegroeid tot het grootste en bekendste vermouthmerk ter wereld. Hiernaast wordt het merk geroemd om zijn Italiaanse mousserende wijn. Recentelijk bracht Martini deze twee producten samen in Martini Royale. Wereldwijd viert Martini het 150-jarig bestaan onder meer met een exclusief galafeest in haar geboorteregio en diverse limited edition uitgaven.
See on cucinait.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57445388545

Il Cavallino Details

Il Cavallino Details
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57437717311

Il Cavallino Details

Il Cavallino Details
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57437656914

Il Cavallino Details

Il Cavallino Details
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57437517480

Il Cavallino

Il Cavallino
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57437392973

Italiaans Chocolade Buffet (bij Italian Entertainment And More -...

Italiaans Chocolade Buffet (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57432496125

Peperoni Grigliati (bij Italian Entertainment And More - Italian...

Peperoni Grigliati (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57431554258

Segway je weg door Rome | Rome | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyCiao tutti ging op Segway tour door Rome langs het Forum Romanum, het Colosseum, het Circus Maximus en andere hoogtepunten van het oude Rome.


De hitte straalt bijna zichtbaar van de eeuwenoude straatstenen af, de groepen toeristen zoeken wanhopig naar schaduwrijke hoekjes om bij te komen en zich op te maken voor het vervolg van de wandeling… Wie Rome in de zomermaanden bezoekt kan rekenen op hitte en zonneschijn. Natuurlijk stop je daarom zonnebrand en een petje in je koffer, maar er is nog iets dat een zomerbezoek aan Rome een stuk aangenamer maakt. Wat iedereen bovendien wel weet, maar pas echt ondervindt als ze dagenlang de straten van Rome verkennen: de stad is gebouwd op heuvels. Gewoon slenteren kan op het bekende toeristendrafje al een uitputtingsslag zijn, laat staan wanneer je steeds bergop- en afwaarts moet. Precies daarom is de Segway juist in Rome een geweldige uitkomst, vooral in de hete zomermaanden.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57429584321

Di Lella Con Stile - Italian Webshop International Products

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen webshop met Italiaanse Producten (Food en Non Food) welke leverbaar zijn in Europa. Ook handig voor de (Nederlandse) consumenten in Italie zelf!


Zeer ruim assortiment welke regelmatig zal worden ‘bijgewerkt’.
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57413925438

'Italië is nog niet van Berlusconi af'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn het ongunstigste geval kiest Silvio Berlusconi nu voor de tactiek van de verschroeide aarde. Uit liefde voor het land dat al zoveel met hem te stellen had, schrijft Lodewijk Pessers.


Na de definitieve veroordeling voor belastingfraude, richtte Silvio Berlusconi zich vorige week tot het Italiaanse volk in een toespraak van precies negen minuten. De duur van deze televisieboodschap was een subtiele verwijzing naar het begin van zijn politieke carrière, die in 1994 begon met een landelijk uitgezonden speech van dezelfde lengte.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57403341400

Monnikenwerk: heilzame producten voor lichaam en geest uit de kloostertuinen van Italië. | Wellness en SPA in Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHeilzame producten uit de apotheken van kloosters in Italië.


Zijn we met z’n allen op zoek naar de wonderremedies die ons gezonder, mooier en gelukkiger zullen maken, en dan liefst biologisch of tenminste op milieuvriendelijke manier geproduceerd? ‘Natuurlijk’ is het modewoord van de dag. Ook op zichzelf respectabele abdijen willen een graantje meepikken, ook omdat zij dit al sinds mensenheugenis doen. Het exploiteren van de producten die door monniken worden gemaakt is een kleine stap in de moderne mediamix.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57402599132