zondag 25 januari 2015

Fabio Cappellano en zijn pasta zijn geen wereldkampioen, maar het scheelde weinig…

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDELFT - Fabio Cappellano van de Delftse delicatessen & traiteur winkel Il Tartufo heeft onlangs Nederland vertegenwoordigd als finalist van de Pasta World Championship in Italië. Dat deed hij niet onverdienstelijk. Op dit jaarlijkse culinaire evenement, dat uitsluitend is bestemd voor Italiaanse chefs die elders ter wereld werken en gecertificeerd ‘Italian cuisine master chef’ zijn, waren een kleine dertig Italiaanse chefs uitgenodigd voor de finale. Die club kwam voort uit een voorselectie van tweeduizend chefs . De dertig deelnemers streden twee dagen lang om de titel Pasta World Champion. Delftenaar Fabio Cappelano werd geen wereldkampioen, maar zijn ‘Pasta del Pastore’ scoorde wèl erg goed. Hij wist ermee een keurige zesde plek te bemachtigen, een enorme en bijzondere culinaire prestatie. Het recept hiervoor is in zijn delicatessen & traiteur winkel aan de Minderbroerstraat 2 ontstaan. Samen met zijn chef Frank Carbonara bedenkt Fabio elk jaar weer een authentiek recept om de jury te verrassen en zo hoog mogelijk te scoren. Dit jaar betrof het een pasta met kurkuma en varkensworst waarbij ricotta de basis van de saus vormde. In de winkel worden zulke bijzondere pastagerechten dagelijks bereid. Deze zomer organiseert Il Tartufo meerdere speciale evenementen en acties om z’n pastagerechten te promoten. Volgt daarom de pagina http://on.fb.me/1B9Z4sf om op de hoogte te blijven.

See on delftopzondag.nl
via Tumblr http://bit.ly/1zKaK9V

'Pasta-rel' in Rotterdamse Markthal breidt zich verder uit - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet verzet in de Markthal tegen de komst van Jamie’s Italian van tv-kok Jamie Oliver neemt toe. Na Pastabar Sicily tekent nu ook restaurant Fellini bezwaar aan tegen een nieuwe ‘Italiaanse formule’ in de Rotterdamse koopkathedraal. ‘Er zijn beloftes gedaan die moeten worden nagekomen’.Directeur Bert Keukenkamp van de overkoepelende Benner Groep - met 4 Fellini’s onder zijn hoede - is glashelder: „Toen we ons restaurant in de Markthal wilden vestigen, zijn er afspraken met ons gemaakt. Over verscheidenheid, over exclusiviteit. Er is ons beloofd dat er niet allerlei soortgelijke formules meer bij zullen komen.”En dat is nu, met het vastleggen van de publiekstrekker Jamie’s Italian, wél het geval, luidt zijn mening. Deze nieuwe onderneming van de culinaire wereldster opent vermoedelijk op 1 september, en de toeloop zal naar verwachting enorm zijn. Volgens Keukenkamp zijn er maar weinig verschillen tussen het aanbod van Fellini en ‘Italian’.„Je hoeft de kaart van Jamie’s Italian er maar bij te pakken en je ziet dat er veel overeenkomsten zijn,” stelt hij. „En dan moet je niet aankomen met het verhaal dat de één er Parmezaanse kaas overheen doet, en de ander niet. Het concept is hetzelfde.”Wat hem vooral steekt, is dat volgens hem bij Corio en Provast al bekend was dat ‘Jamie’ in aantocht was toen de Benner Groep in onderhandeling was over een plekje in de Markthal. „En we investeren niet voor niets één miljoen euro. Dat doen we omdat we daar hoge verwachtingen van hebben. En nogmaals: er zouden geen concurrerende concepten komen.”

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1B7ZJu8

Romeins beton gaat langer mee - Financieele Dagblad (Registratie)

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsLeonard Rutgers, archeoloog en hoogleraar Late Oudheid aan de Universiteit Utrecht, bespreekt elke week een archeologische vondst waar een bijzonder verhaal achter zit. Een vertelling die de lezer van vandaag kan inspireren.

See on fd.nl
via Tumblr http://bit.ly/15GWhyV

Italiaans restaurant opent in Stationsstraat - Het Nieuwsblad Mobile

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe Aalternaar kan om lekker Italiaans te tafelen voortaan kiezen uit twee restaurants in zijn gemeente.La Bella Italia heeft al jaren zijn vertrouwde stek op een boogscheut van de Markt aan de Brouwerijstraat, maar sinds gisteren is er nu een tweede adresje bijgekomen.Il Teatro opende aan de Stationsstraat, rechtover Villa Snoeck en jeugdhuis Kadans, namelijk de deuren.Uitbaters zijn de rasechte Italianen Antonio en Giacomo De laatste heeft trouwens nog gewerkt in La Bella Italia.‘Je kan hier bij ons terecht voor pasta’s, ossobuco’s, antipasti, spaghetti’s pizza’s, enzovoort’, zegt Giacomo.

See on m.nieuwsblad.be
via Tumblr http://bit.ly/1B7QTwG