maandag 20 maart 2017

Campionato della Pizza 2017 | Italië Evenement

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

WIE WORDT  DE BESTE PIZZABAKKER VAN 2017? De eerste Nederlandse pizzakampioen was Ciro Cuciniello van Mangiassai in Amsterdam. Vorig jaar was deze prestigieuze titel weggelegd voor Pasquale Quinquennale van Villa Borghese uit Amstelveen.Wie zal tijdens de komende editie de beker veroveren van deze pizzabakker?Dit jaar organiseert Maestro Events alweer de 4e editie van het Campionato Olandese della Pizza in Forno a Legna, deze keer in samenwerking met Italië Magazine, Novitalia, Pivetti en Vacanceselect.

via Tumblr http://bit.ly/2nfCAtD

#Koffielampen in een #Italiaanse #delicatessen #winkel /...



#Koffielampen in een #Italiaanse #delicatessen #winkel / #trattoria voor extra #mediterrane sfeer. Ook voor het inrichten van een #Italiaanse #Coffeecorner een #aanwinst. Neem contact met ons op voor mogelijkheden via info@italiancoffeehandbags.nl #culitalia #koffietassen #koffiemeubels #koffiedecoratie #koffieinrichting (bij Culitalia)



via Tumblr http://bit.ly/2nKlemr

Italianen het gezondst dankzij dieet en teveel dokters


De Italiaanse economie draait al decennia matig en de jeugdwerkloosheid bedraagt 40%, maar Italianen gaan wel aan kop in de Wereld Gezondsheidsindex van dataleverancier Bloomberg. Nederlanders staan in de subtop, achter landen als Israël en Singapore.

 

Volgens onderzoekers danken de Italianen hun goede gezondheid vooral aan gezonde dieet met veel olijfolie en groenten. Ook het overschot aan dokters in Italië helpt hen gezonder te blijven.



via Tumblr http://bit.ly/2n0vd7v

Bellofresco: echte Lambrusco en Pignoletto uit Modena Emilia-Romagna


Vergeet wat je weet over lambrusco. 

We beginnen gewoon opnieuw. 

De lambrusco staat er – terecht – niet goed op buiten Italië, maar verwar de bij ons bekende, opvallend voordelig geprijsde en zoete lambrusco “dolce” of “amabile” met doorgaans een schroefdop niet met de échte die (nu nog…) alleen lokaal bekend staat.



via Tumblr http://bit.ly/2n6jbLu