vrijdag 1 mei 2015

#Milaan op dit moment! #noexpo @italiaansnieuws (bij Milaan,...#Milaan op dit moment! #noexpo @italiaansnieuws (bij Milaan, Italie)via Tumblr http://bit.ly/1KAtlHk

Italiaanse gastarbeiders repareren attracties in Avonturenpark Hellendoorn

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In Avonturenpark Hellendoorn werken sinds afgelopen weekend vijftien Italianen. Ze houden zich bezig met het repareren en onderhouden van attracties, bevestigt een woordvoerder van het pretpark aan Looopings. Het gaat om een internationaal stageproject. “Het is niet de bedoeling dat de Italianen direct in contact komen met onze bezoekers”, zegt voorlichter René Peul over de gastarbeiders. “Ze hebben immers geen personeelstraining gehad en ze spreken de taal niet. We houden hen zoveel mogelijk achter de schermen.” Als er geen technisch werk voorhanden is, ondersteunen ze de tuindienst.
See on looopings.nlvia Tumblr http://bit.ly/1bKEXLE

Italië in je kledingkast! Luxe leren mode voor vrouwen met lef | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het mondaine eiland Capri vormde de inspiratiebron voor de ontwerpers van het nieuwe modemerk Pulcinella Moda. De handgemaakte leren sandalen, kleding en accessoires van Pulcinella stralen de luxe, eigenzinnigheid en blijheid van dit zonnige stukje Italië uit.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1bKEU2G

Roberto Cavalli verkoopt modehuis

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Roberto Cavalli heeft zijn modehuis verkocht aan het Italiaanse Clessidra SGR. De ontwerper heeft negentig procent van zijn label uit handen gegeven.Dat laat hij volgens Vogue weten aan Women’s Wear Daily.“Ik ben ontzettend tevreden dat we tot deze overeenkomst zijn gekomen met een Italiaanse partner, van wie ik zeker weet dat ze verder zullen bouwen aan waar ik mijn hele leven al mee bezig ben”, aldus de ontwerper.Een week geleden werd al bekend dat Peter Dundas, die eerder bij Pucci zat, de hoofdontwerper van Roberto Cavalli zal worden. De investeerders beloven het merk verder uit te breiden en Cavalli in zijn waarde te zullen laten.
See on nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/1zzAmHu

Nibali zegt definitief 'nee' tegen Giro d'Italia - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Vincenzo Nibali rijdt dit jaar zeker niet de ronde van Italië. Vorige week kwamen geruchten de wereld in dat de Italiaan van Astana eventueel toch de Giro zou fietsen omdat teamgenoot Fabio Aru kampt met een maagvirus en niet zou kunnen koersen in Italië. Zelf is Nibali er duidelijk over. ,,Ik heb hier al meerdere malen ‘nee’ op gezegd. Ik doe niet mee, het zit niet in mijn programma.“
See on m.ad.nlvia Tumblr http://bit.ly/1zkDnLr

Het mooie van Italië - Ouderenjournaal

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Mijn oud-collega Maarten van Aalderen, correspondent in Rome voor De Telegraaf, heeft onlangs een boek gepubliceerd onder de titel Il Bello dell’Italia: Het mooie van Italië. Daarin interviewt hij 25 collegae van de Stampa Estera, de buitenlandse persclub in Rome, waarvan hij jarenlang voorzitter is geweest. Aan allen heeft hij gevraagd uit te leggen wat hen vooral boeit in het land waar zij wonen.
See on ouderenjournaal.nlvia Tumblr http://bit.ly/1bKETvn

De Italiaanse Wereldtentoonstelling die nooit doorging | NOS

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Er zal vandaag bij de opening van de Expo 2015 in Milaan niet over worden gesproken, maar Italië wilde al eens eerder een Wereldtentoonstelling organiseren. Vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog verrees in Rome daarvoor een complete stadswijk met strakke straten en pleinen en met symmetrische gebouwen. De tentoonstelling moest de triomf van het fascistische Italië onder dictator Benito Mussolini tonen.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Iw6JbG

Protest tegen te dure expo in Milaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Milaan hebben manifestanten betoogd tegen de wereldexpo die er morgen opengaat. Het thema van Expo Milaan is de wereldwijde voedselproductie. De betogers vinden dat er veel te veel geld is gegaan naar de expo, zeker op een ogenblik dat Italië nog gebukt gaat onder een zware economische crisis.
See on nieuws.vtm.bevia Tumblr http://bit.ly/1blWhGt

Rellen en protesten in Milaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Rellen en protesten in Milaan
See on telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1blWhq2

Met je Ferrari Testarossa naar de Sahara [video]

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Maak kennis met Harry Metcalfe, autojournalist en levensgenieter. In zijn garage staan onder andere een Lamborghini Countach, Espada en een Ferrari Testarossa. Die laatste nam hij mee op een trip van 2400 kilometer naar de Sahara.
See on autoblog.nlvia Tumblr http://bit.ly/1OM6EG2

Berlusconi is gek geworden en verkoopt AC Milan voor 500 miljoen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Half miljard te besteden? Dan kan je nu AC Milan kopen! Knotsgekke eigenaar Silvio Berlusconi wil de club voor 500 miljoen van de hand doen. Het is bekend dat de Italiaanse club met torenhoge schulden kampt en heeft inmiddels en bod ontvangen.De Indonesische zakenman Bee Taechaubol had in februari al een bod van één miljard gedaan voor de hele club. Nu wil Berlusconi wel een aandeel houden binnen de club dus heeft een tegenbod gedaan van 500 miljoen euro. Hiervoor wordt Bee Taechaubol wel voor 51% eigenaar van de aandelen en op papier dus de eindverantwoordelijke. De deal zou zo goed als rond zijn volgens Gazetta dello Sport, Italiaanse sportkrant.
See on v-bal.nlvia Tumblr http://bit.ly/1OM6Epy

Fabio Aru eist schadevergoeding van Greg Henderson | WielerFlits

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaan Fabio Aru is van plan een schadevergoeding te eisen van Lotto Soudal-renner Greg Henderson. De Nieuw-Zeelander suggereerde in een tweet dat Aru ‘problemen zou hebben met zijn biologisch paspoort’ en daarom niet gestart was in de Ronde van Trentino. Henderson bood later zijn excuses hiervoor aan en trok de tweet terug. Aru neemt hier geen genoegen mee en gaat stappen ondernemen: “Ik ga hem dit niet vergeven en ga juridische stappen ondernemen om een schadevergoeding te krijgen”, zegt de Astana-renner tegenover La Gazetta dello Sport.
See on wielerflits.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JeuC5V

George-family opent Italiaans restaurant San George in Amsterdam

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De George-family heeft een nieuw Italiaans restaurant geopend aan de Amsterdamse Stadhouderskade. Het gaat om San George, een verfijnd restaurant, zo wordt gemeld.Deze ‘downtown Italian’ is nummer acht in de George-reeks met vestigingen in Amsterdam, Laren, Den Haag en Zandvoort. San George is een ‘modern-day Italian classic’ en brengt een Venetian-inspired menu, met authentieke Italiaanse gerechten: van Burrata di Bufala, tot Bistecca Taglia, en home-made pasta’s, die verrijkt kunnen worden met truffel.
See on missethoreca.nlvia Tumblr http://bit.ly/1OM6COs

Italiaans leger onthult eerste staatswietplantage | Buitenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië is voor het eerst een wietplantage van de overheid onthuld. Dat meldt BBC vandaag. In Italië is cannabis voor therapeutische doeleinden toegestaan. Tot nu toe importeerde het land de wiet tegen een hoge prijs, voornamelijk uit Nederland.
See on volkskrant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JeuBPt

Best Le Marche Accommodations: Acanto country house, Sirolo.


Acanto Country House is a welcoming Relais, an exclusive refuge, a stone’s throw from the sea. Created starting from an old farmhouse on the Monte Conero promontory, it has been built in white stone, south exposed up on a hill. The view ranges from Sirolo and Numana on the sea, to the Basilica of Loreto, Recanati, Castelfidardo, Osimo and Camerano on the hills and then in distance on the Sibilline Mountains. Located inside the Conero Regional Park, 3 km from the beaches of Sirolo, the farmhouse has an exclusive 10,000sqm park, partly planted with olive trees and partly meadow. […]


See on acantocountryhouse.it

via Tumblr http://bit.ly/1ApDwIJ

Frittelle a costo zero: 10 ricette con fiori ed erbe spontanee


Grazie a fiori spontanei e erbe selvatiche potrete preparare delle frittelle con ingredienti a costo zero raccolti direttamente da voi, magari in compagnia di amici e parenti più esperti che sono in grado di riconoscerli. Ecco per voi una raccolta di ricette per preparare gustose frittelle con fiori e erbe spontanee, sia dolci che salate.


See on greenme.it

via Tumblr http://bit.ly/1ApDyQN