zaterdag 18 april 2015

Autoslaaptrein trekt per direct de stekker eruit | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe autoslaaptrein van Den Bosch naar Italië en Slovenië wordt opgeheven. Exploitant EETC trekt per direct de stekker uit de verbinding.EETC zegt dat de verliezen van de trein te hoog oplopen. ProRail verhoogde de tarieven voor 2015 met 50 procent, en ook buitenlandse spoorbedrijven verhoogden de prijzen met tientallen procenten. Ook de hoge koers van de Zwitserse frank speelt het bedrijf parten. Vijftig medewerkers verliezen hun baan.Auto meeDe autoslaaptrein is precies wat de naam zegt: een trein waarop de auto mee kan worden genomen, terwijl de bestuurder kan slapen in dezelfde trein. Hij reed in de zomermaanden één keer per week naar drie bestemmingen in Italië en Slovenië.Volgens de gespecialiseerde website treinreiziger.nl wil reisbureau de Treinreiswinkel proberen een nieuwe exploitant te vinden. Daartoe zouden gesprekken worden gevoerd met meerdere partijen. Volgende week zou al duidelijkheid moeten komen over een eventuele doorstart.Mensen die al geboekt hebben, krijgen hun geld terug.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Jgu5jH

Marsala | Op bezoek bij een Siciliaanse chef - Italië met Dolcevia.com

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenSiciliaanse chef Saro d´Amica uit Marsala vertelt over de Siciliaanse keuken en geeft ons visgerechten uit de regio van Trapani.Van alle koks waarvan we wel eens iets lekkers naar binnen werken, het maakt niet uit of ze beroemd zijn of het nog moeten worden, zijn er zeker een aantal die op ontraditionele wijze over de keukendrempel gestapt zijn, of om het anders te zeggen, ze werden niet in het vak geboren of volgden een vakopleiding.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://bit.ly/1FVGlmO

Top 8 leukste musea van Rome

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyIn een stad die op zichzelf al een groot openluchtmuseum is, heb je aan een paar dagen nauwelijks genoeg om alles te kunnen zien. Rome heeft, naast welbekende plekken als het Colosseum en het Forum Romanum, nog zoveel meer te bieden! Of je nu houdt van de eeuwenoude meesters of juist meer hebt met hedendaagse kunst, in Rome is het allemaal te vinden. Maar waar moet je beginnen? Een beetje voorkennis is wel zo handig en daarom zetten wij acht verrassend leuke musea in Rome voor je op een rijtje.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1EXshgd

Italië: Gat in Spaanse paprikavoorraad gevuld door Nederland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Siciliaanse paprikaseizoen loopt ten einde, net als voor de Spaanse sector in Almeria. De Nederlanders daarentegen staan er sterk voor. “In Italië zijn er weinig kwalitatief hoogwaardige paprika’s. Doordat het seizoen ten einde loopt zijn de producten niet echt perfect en de productie in Campania nog moet beginnen. Dat is de reden waarom we zijn gedraaid naar Spanje, maar daar is de situatie hetzelfde,” stelt Luigi Battisti van Loffredo Stella.“De productie in Almeria is bijna voorbij en Murcia is laat”. Het ontbreken van Spaanse producten betekent dat er meer ruimte is voor de Nederlandse productie. “Hoewel het nog vroeg is voor een ​​evaluatie, kunnen we zeggen dat hun productie begon met een paprika van goede kwaliteit en lange houdbaarheid. Zij hebben niet altijd zo'n goede start gekend.”

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1G6pRNS

Krijgt het Colosseum zijn vloer terug? | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'ItaliaVorig jaar liet de Italiaanse minister van cultuur al eens weten best wat te voelen voor het idee om de vloer terug te brengen in het Colosseum. Een vooraanstaande archeoloog had dat proefballonnetje opgelaten. Deze week herhaalde de minister nog een keer zijn steun voor het verrassende voorstel.Volgens minister Dario Franceschini moet het een niet al te groot probleem zijn. Bezoekers kunnen zich dan echt verplaatsen in de gladiatoren die middenin de kolkende massa stonden. “Het herstel van de arena zoals hij was tot de 19e eeuw is de beste manier om het monument te berschermen”, Franceschini. Tot eind 19e eeuw lag er een met zand bedekte houten vloer bovenop de nu zo bekende gangen waar de dieren en de gladiatoren zaten. Een ander voordeel zou zijn dat het monument weer gebruikt kan worden voor optredens. Op dit moment ondergaat het wereldberoemde gebouw een grondige opknapbeurt.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1aGg3Mv

Boeren Italiaanse BZV doen Nederlandse Tom vergeten - AD.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'ItaliaVergeet boer Tom. Wie echt een knappe boer aan de haak wil slaan moet zich richten op de Italiaanse versie van het kijkcijferkanon. Il contadino cerca moglie (Boer zoekt vrouw) begrijpt dat het oog ook wat wil als het om de liefde gaat.Heb je bij de Nederlandse versie van Boer zoekt Vrouw nog het gevoel naar échte boeren te kijken, bij de Italianen lijken de kandidaten zo weggelopen van de catwalk! Het oog wil ook wel wat, vinden ze in Italië, en dus zijn de acht boeren die hunkeren naar de liefde van hun leven, zijn overduidelijk op hun uiterlijk gecast.

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ORLcfo