donderdag 13 december 2012

Garofoli Verdicchio Dei Castelli Di Jesi 2010, Classico Superiore

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Marche, Italy



Tasting Note

Pale straw color with green highlights; pear, lemon/lime and mineral aromas; fresh melon and apple flavours with crisp lemon finish



Serving Suggestion

Serve with grilled calamari or scallops



Score: 4.3/5

Reviews: 4

Agent:Lifford Wine Agency

Critic Reviews (3)



Steve Thurlow

Garofoli is one of the top producers of wine from the verdicchio grape in the Castelli dei Jesi area. This family run producer has been making wine there for generations. This is a well priced white with a lot of flavour for a dry Italian white. Expect mild aromas of melon and apple fruit with some nutty complexity. It is medium bodied and creamy with the flavours driving well on to the finish. Very good length. Try with seafood. Tasted April 2012.



David Lawrason

When I traveled in the Marches region of Adriatic Italy several years ago I couldn’t understand why the rich, quite substantial regional whites from the verdicchio grape did not command a larger international presence. I am still wondering. This new listing in Ontario captures a cushy, warming yet balanced ambiance with generous, slightly waxy peach-melon and honeyed fruit. There is fresh acidity and even an effervescent prickle cleaning off the slightly bitter finish. The length is very good to excellent. Great with richer seafood pastas and risottos. Tasted June 2012.



John Szabo, MS

I’ve long been a fan of verdicchio, one of Italy’s most potentially interesting white grapes that seems to continue to fly under the radar of wine lovers. This new listing is a great addition to the category of crisp, fruity, unoaked, substantial yet refreshing whites, with fruit ranging from ripe lemon through nectarine and into pineapple and honeydew melon. Acids are fresh and lively, alcohol moderate and well-integrated, while the depth of flavor is impressive at the price, as is the amazingly long finish for a $13 wine. A fine house white option when casual yet serious enough drinking is the order of the day. Tasted September 2012.

See on fortylicious.ca




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37854151965

Capriccio Italiano organiseert een 4 daagse culinaire reis naar Emilia Romagna in Italië.

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Capriccio Italiano organiseert in samenwerking met Itaris uit Norg een 4 daagse culinaire reis naar Emilia Romagna in Italië.



Voor kookliefhebbers en lekkerbekken een attractieve midweekse reisuitdaging.

Dinsdagmorgen 30 april 2013 vertrekken we en vliegen dan met een lijnvlucht naar Bologna. Van daar brengt een GT bus ons naar onze verblijfslocatie.

We verblijven 3 nachten in Agriturismo Cergallina in Vernasca vlakbij Piacenza.

Op vrijdag 3 mei aan het eind van de middag vliegen we vanaf Bologna weer terug.



Tijdens het verblijf in deze prachtig en rustiek gelegen agriturismo zal op twee namiddagen een kookcursus worden gegeven door de kokkin en eigenares van de agriturismo.

Zo wordt een deel van het diner voorbereid. De kokkin heeft daar veel ervaring mee en de recensies over deze workshops zijn zeer lovend. De locatie is landelijk en schitterend. Men heeft er een spectaculair panorama.

Verder bezoeken we een kaas en/of vleesbedrijf (prosciutto) en eventueel, wanneer daar belangstelling voor is, een Aceto Balsamico bedrijf in Modena (optioneel).

Ook krijgt men een cursus pizza maken door Roberto Sisto van Capriccio Italiano uit Assen. Hij runt met succes een culinair Italiaans cateringbedrijf en begeleidt vanuit die kwaliteit deze reis.

Itaris is gespecialiseerd in culturele groepsreizen naar Italië en doet dat al meer dan 10 jaar.

De prijs voor deze bijzondere culinaire trip naar het mekka van de Italiaanse kookkunst is: € 699.



Inbegrepen is dan:

Agriturismo Cergallina 3 nachten in tweepersoonskamers, halfpension, inclusief de gangbare drankjes;

Vluchten Amsterdam – Bologna v.v.;

Transfers luchthaven Bologna – agriturismo v.v.;

2 x kookcursus op twee verschillende dagen;

1 x cursus pizza maken;

Bezoek aan kaas en of vlees bedrijf;

Eventueel bezoek aan Aceto Balsamico bedrijf (tegen meerprijs);

Culinaire begeleiding door Capriccio Italiano;

Reisleiding Itaris



Niet inbegrepen:

Eventueel toeslag 1-persoonskamer;

Lunches;

Verzekeringen;

Vervoer van huis naar Schiphol en vice versa.



Verdere inlichtingen of het verzoek om een inschrijfformulier aan:

Roberto en Thea: info@capriccioitaliano. nl

See on capriccioitaliano.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37850205189

Fried Calamari (Frittura di Calamari)

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



It seems that fried foods have a special place in most of the world’s culinary traditions and Italy is no exception. Travel to any southern or northern province in Italy and you’re bound to find an abundance of frittura or fried delicacies from expertly fried fish (such as the ubiquitous Fried Calamari or Frittura di Calamari) to arancini, Mozzarella in Carrozza, and croquette. Fried calamari (made from both the body and tentacles of squid) is superb when done well and worthy only of the trash receptacle when cooked poorly.



Our fried calamari recipe features fresh squid, salt, freshly cracked pepper, dried oregano, and flour (no breadcrumbs). Most of the work involved in making fresh calamari is centered on cleaning the squid and thereafter frying in small batches. Here’s our easy recipe:

See on scordo.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37849582034

Vier Kerstmis in Rome met een leuke kerstwandeling | Rome-Nu.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Wat is er nu sfeervoller dan een kerstwandeling door Rome, langs de schitterend versierde etalages, door de straten vol lichtjes en de mooiste kerstbomen en kerststallen die door de hele stad verrijzen? Rome-Nu neemt je mee langs de plekken die je in december niet mag overslaan!



We starten op de Via del Corso. Een slinger van een half miljoen led-lampjes in de kleuren rood, wit en groen hangt vrolijk boven deze brede winkelstraat, waar je vooral de grotere ketens vindt. Bewonder de feestelijk versierde etalages (vergeet vooral ook de Galleria Alberto Sordi niet) en geniet van de verwachtingsvolle sfeer waarmee de Romeinen hun laatste kerstinkopen doen. Leuk detail: al die prachtig ingepakte cadeaus en mooie tasjes waarin de cadeaus worden verpakt; toch wel wat anders dan de bekende plastic tasjes.



Aan het einde van de Via del Corso wacht de hoogste kerstboom van Rome, op het Piazza Venezia. Deze boom is afkomstig uit Andalo, een klein dorpje in de Italiaanse Alpen, en is versierd met 40.000 ledlampjes. Maar dat is niet het enige lichtschouwspel op dit plein; de boom gaat vergezeld van een prachtig lichtspel dat de kerststal uitbeeldt.

See on rome-nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37841592994

Vespers van Monteverdi door het Nieuw Bach Ensemble | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Beleef een Venetiaanse kerst met het Nieuw Bach Ensemble en vespers van Monteverdi in de Joriskerk in Amersfoort Waalse kerk in Amsterdam.



Amersfoort en Amsterdam beleven dit jaar een Venetiaanse kerst. Het Nieuw Bach Ensemble, onder leiding van Krijn Koetsveld, brengt vespers van Monteverdi in de Joriskerk in Amersfoort op 13 december en Waalse kerk in Amsterdam op 14 december. Deze bijzondere concerten zullen beide kerken doen veranderen in de Basiliek van San Marco!

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37839747816

Italianen verlichten Hollandse lichtstad | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Niet alleen in Eindhoven hebben ze verstand van lampjes. Als u wel eens tijdens religieuze hoogtijdagen in de Italiaanse provincie bent geweest, heeft u vast wel eens gezien hoe geweldig de pleinen en straten van de stad worden versiert met lichtstellages. De kunstenaars van Luminarie De Cagna hebben van deze traditie een internationaal succes gemaakt. In Nederlands is vanaf vandaag de markt in, hoe kan het anders, Eindhoven het decor van een feeëriek schouwspel.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37839100210

Nieuw beeldmateriaal Maserati Quattroporte | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Terwijl de splinternieuwe Maserati Quattroporte enige weken geleden werd gepresenteerd was het tot nu toe wat magertjes met het beeldmateriaal dat op internet rondging. Vandaag komt er een einde aan een fotogalerij die louter bestaat uit ‘computer-foto’s’ en is er een riante voorraad aan beeld beschikbaar.



De eerste Maserati Quattroporte verscheen in 1963 (bekijk hier de modelgeschiedenis) en sindsdien is de ‘QP’ altijd één van de meest luxueuze sedans geweest die er te krijgen was. Ook met het nieuwe model moet het lukken om de concurrentie het behoorlijk warm te laten krijgen. Met zijn lengte van 5,26 meter en wielbasis van 3,17 meter is het een auto met een serieus formaat. Het echte huzarenstukje ligt onder de motorkap in de vorm van een krachtbron die bij Ferrari gebouwd wordt, een 530 pk sterke 3.8 V8 die een topsnelheid mogelijk maakt van 307 kilometer per uur. Een trede lager vinden we de nog altijd potente 3.0 V6 met 410 pk.



De Quattroporte heeft een cruciale rol in de planning van Maserati, dat in 2015 een productie van 50.000 auto’s per jaar wil hebben. Dat wil Maserati gaan bereiken met deze Quattroporte, de Ghibli en de Levante.De Quattroporte wordt gepresenteerd op de Autosalon van Detroit. Prijzen zijn nog niet bekend maar er wordt verwacht dat de instapprijs in Italië tegen de anderhalve ton in euro’s zal hikken.

See on autoitalia.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37833014531

Prosciutto di Parma; het lekkerste kontje van Italië | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Artikel over de productie van Prosciutto di Parma. Hoe wordt het gemaakt?



Zeg het maar: wat is de lekkerste stad van Italië? Napels voor de pizza, Bologna vanwege de saus, Florence om de wijn of moeten we simpelweg aan zee zijn voor de vis? Het is eigenlijk een onmogelijke vraag. Immers, over smaak valt in Italië niet te twisten. Laat ons u eerst meenemen naar Parma. Dan stellen we de vraag straks opnieuw.

See on ilgiornale.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37832925952

Nieuwe plaatjes van de Maserati Quattroporte 2013 | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Voor wie geen genoeg kan krijgen van de gracieuze en imponerende verschijning van Italië’s jongste vlaggenschip, de Maserati Quattroporte, hebben we hier nog een pak officieel fotomateriaal. De Quattroporte die volgend jaar op de markt verschijnt, maakt niet alleen indruk qua design, maar ook vanwege z’n techniek en hoge afwerkingsniveau. Deze snelste sportsedan van het moment, maakte de afgelopen week behoorlijk indruk op de internationale en nationale schrijvende pers. Wat dat betreft is Maserati’s eerste sprong naar een meer concurrerende positie, zeker geen hoogmoedige stap, maar eerder een knappe combinatie van factoren. De rationele basis om tot deze transformatie te komen ligt weliswaar in Detroit, maar de knowhow en creativiteit komt wel degelijk uit Modena. Kortom een indrukwekkende creatie dat voor 100% uit Italië afkomstig is.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37832794861

ALFAPIZZA - Forni a legna, Forni a legna per pizzeria, Forni a legna domestici e professionali, forni prefabbricati, forni in kit, forni su misura

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Alfapizza, gruppo Alfarefrattari: produttore leader mondiale di forni a legna domestici e professionali, forni a legna per casa, forni a legna per pizzeria, forni a legna professionali per pizzerie e per la casa, forni prefabbricati ed in kit, forni…

See on alfapizza.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37829769042

Ruby blijft weg op proces Berlusconi - De Standaard

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Marokkaanse Karima el-Mahroug, bijgenaamd Ruby, heeft verstek laten op het proces dat voor de rechtbank in Milaan wordt gevoerd tegen Silvio Berlusconi. De Italiaanse oud-premier staat terecht omdat hij de toen minderjarige Ruby zou hebben betaald voor seks op de door hem georganiseerde bunga-bungafeestjes. Zowel Berlusconi als El-Mahroug ontkennen.



El-Mahroug was opgeroepen om te getuigen, maar zij liet haar advocaat in een sms’je weten dat zij in het buitenland verblijft. Zij gaf geen indicatie wanneer zij denkt weer in Italië terug te zijn, meldden Italiaanse media.



Officier van justitie Ilda Boccassini stelde voor de rechtbank dat Ruby door de advocaten van Berlusconi wordt weggehouden om het proces tot na de verkiezingen op te houden. Advocaat Niccolo Ghedini noemde de bewering van de officier ‘lasterlijk’.

See on standaard.be




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37828333884

Italiaanse Food designer Paolo Barichella neemt buffetten van MSC Cruises onder handen

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



MSC Cruises heeft onlangs de buffet restaurants van de MSC Splendida, MSC Fantasia and MSC Poesia gerestyled met behulp van de wereldberoemde Italiaanse Paolo Barichella van food en lifestyle designers Enocultura. “Het restylen van het buffet van de vloot van MSC Cruises was een spannend project voor mij. Ik ben gewend om met restaurants en chefkoks te werken, maar een cruiserederij was een compleet nieuwe uitdaging. De restyling van het restaurant stelt de passagiers van MSC Cruises in de gelegenheid om op een geheel nieuwe en holistische wijze van het buffet te genieten.” Het buffet gedeelte van het restaurant omvat een compleet nieuw concept van presentatie en service zodat de gast ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds een sensationele dining experience kan ervaren. De gerestylde buffet bar is vanaf heden beschikbaar aan boord van de MSC Splendida, de MSC Fantasia en de MSC Poesia. Het project zal breed uitgerold worden in de loop van aankomende zomer.



Buffettijden

MSC Cruises heeft onlangs de buffet tijden aangepast zodat de gast kan genieten van deze experience wanneer het hem of haar het beste uitkomt. Een cruise is een ontdekkingstocht en MSC Cruises begrijpt dat een unieke gastronomische ervaring een belangrijk onderdeel van deze reis is. Het buffet is dagelijks 20 uur per dag geopend tussen 6:00 uur in de ochtend en 2:00 uur ‘s nachts. Gasten kunnen trek direct stillen en genieten van verschillende maaltijden wanneer het hen het beste uitkomt tot in de vroege uurtjes en zonder extra kosten.



Top 18 Exclusive Solarium

Op het bovendek van de MSC Splendida, MSC Fantasia, MSC Divina en MSC Prezioza -die op 23 maart 2013 in Genua, Italie, gedoopt wordt- hebben MSC passagiers binnenkort de mogelijkheid (tegen betaling) in stijl te zonnen in het Top 18 Exclusive Solarium. Dit solarium is een oase van rust voor volwassenen waar men kan genieten van de zon met een schitterend uitzicht op de oceaan of zee, gebruik kan maken van de spa service, het bar menu en fruit snacks. Top 18 is de perfecte plek om te relaxen en ontstressen terwijl men de golven aan zich voorbij ziet gaan.



Het Top 18 Exclusive Solarium is exclusief ontwikkeld voor MSC Cruises en zal vanaf zomer seizoen 2013 beschikbaar zijn op alle schepen van de Fantasia klasse.

See on tourpress.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37828264203

Enige fan van Udinese verwerft heldenstatus in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Een eenzame voetbalfan van Udinese heeft het hart van de Italiaanse natie gestolen nadat hij als enige de verplaatsing naar Genua had gemaakt om zijn club aan te moedigen.



Het was een onwezenlijk beeld op de Italiaanse televisie tijdens de uitzending van de match Sampdoria Genua tegen Udinese maandagavond. Het supportersvak van de bezoekers was helemaal leeg; of nee toch niet, welgeteld één man stond eenzaam achter de dranghekken fan van Udinese te wezen. Arrigo Brovedani was warempel de enige meegereisde supporter voor de Serie A match.



Te koud

De dertiger vertelde aan de BBC dat hij sowieso niet veel Udinese supporters verwacht had maar dat hij helemaal alleen ging zijn, was ook voor hem een onaangename verrassing. Meestal reizen er zo’n 50 à 60 fans mee maar maandagavond bleek het voor velen toch wat te koud zijn. Ook voor supporters zijn er blijkbaar grenzen.



Beledigd

“Ik ging er vanuit nog een vijftal andere Udinese fans te treffen”, aldus Brovedani. “Toen ik het stadion betrad, was de opwarming bezig was en groette ik het team. De aanhangers van Sampdoria floten me in eerste instantie uit en ik voelde me wat beledigd”, vervolgt de held. “Maar tegen het einde van de match applaudisseerden ze voor me en kreeg ik zelfs koffie van de stewards en ook wat te eten. Het clubmanagement gaf me een t-shirt en iedereen wenste me een fijne kersttijd.”



Overwinning

Gelukkig voor Arrigo Brovedani kon Udinese de drie punten mee naar huis nemen. Zijn verplaatsing loonde. Sampdoria werd immers verslagen met 0-2. Het team droeg de overwinning geheel terecht op aan zijn trouwste fan.

See on hln.be




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37828055634

Sorrento Lemons are the symbol of the Sorrento Peninsula in Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Sorrento lemons are one the symbols of the Sorrento Peninsula. In the right season you can see its color and smell its flowers all over. But you will also see the tradition of lemon cultivation on frescos and mosaics when visiting Pompei and Herculaneum about 30 kilometres from Sorrento.



In the eighteenth century, the Sorrento lemons started to be the subject of intensive cultivation and in the following century there was a flourishing maritime trade to Northern Europe and North America.



The Sorrento lemon is cultivated all over the Sorrento Peninsula. It can flourish even 5-6 times a year. With favorable weather conditions they bloom until early November.



Just as famous as the lemons themselves is limoncello, the typical lemon liqueur of Sorrento.



The Sorrento Peninsula is one of the most beautiful regions of Italy. It’s located on the Mediterranean Sea near Naples in southern Italy. Sorrento on the Bay of Naples is a town of true Mediterranean charm. The hustle and bustle of the shops, cafes and restaurants of the Piazza Tasso epitomises the popular ‘al fresco’ lifestyle. There are many Italian restaurants with fresh pastas and delicious pizzas, Italian coffee bars and local arts and crafts shops.



Nearby Sant’ Agata Sui Due Golfi is also worth a visit. It’s beautiful little village perched on a cliff overlooking the Bay of Naples. It has become popular over the years thanks to its incredible views. While you’re there, don’t miss out on gourmet restaurant Don Alfonso 1890, which is among the most famous restaurants of Italy.



Other charming places are the neighbouring fishing villages of Nerano and Massa Lubrense as well as Capri, the Isle of Dreams.

See on sorrentoholidayhomes.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37827935553

La Sacrestia - Restaurant in Naples

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



La Sacrestia a Napoli: uno dei ristoranti più noti sul territorio napoletano e nazionale, dall’ambiente raffinato e accogliente.

See on cibando.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37827546815

Parmigiano Reggiano | News | Una pizza da Guinnes World Record…con il Parmigiano Reggiano

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



A ROMA, GIOVEDÌ 13 DICEMBRE, I RECORD PIZZA MAN SI CIMENTERANNO NELLA PREPARAZIONE DELLA PIZZA TONDA PIÙ GRANDE DEL MONDO



Reggio Emilia, 10 dicembre 2012 – Ottavia. E’ questo il nome della pizza da record che sarà pronta giovedì 13 dicembre alle ore 14,30 nel Pad. 11 della Nuova Fiera di Roma (via Portuense 1645) e che cercherà di guadagnarsi il titolo di “pizza tonda più grande del mondo” aggiudicandosi così un posto tra i Guinness World Records.



40 metri di diametro, 23 tonnellate di peso e 125.6 metri di circonferenza: sono queste le straordinarie misure che dovrà avere Ottavia alla fine dell’opera. Una pizza ambasciatrice del gusto italiano: gli ingredienti saranno infatti pomodoro, mozzarella, Parmigiano Reggiano, Aceto Balsamico Tradizionale di Modena e rucola. Il Consorzio del Parmigiano Reggiano ha fornito 160kg di formaggio pari a 4 forme.

See on parmigiano-reggiano.it




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37827157722

Nieuw Italiaans kookboek: La Dolce Vita van Tessa Kiros | italiëplein

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Kookboekschrijfster en kok Tessa Kiros maakt in haar kookboeken culinaire reizen door de meest uiteenlopende keukens en tijden. Haar nieuwste boek La Dolce Vita is een ode aan het Italië dat zij zo graag haar thuis noemt.

See on italieplein.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37824199355

Benedict XVI now on twitter

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws




Pope Benedict XVI sent out his first-ever message via Twitter under his personal Twitter handle: @pontifex, on Wednesday at the end of the general audience . He wrote “Dear friends I am pleased to get in touch with you through Twitter.



Thank you for your generous response. I bless all of you from my heart.” It is also understood that the Pope’s followers have already topped the 1 million mark. Through the course of the afternoon, the Holy Father will be responding to a series of questions chosen from those submitted to #askpontifex

See on youtube.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37823033737

Marching through Marche

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Heralding a new wave in tourism and a tale of three magnificently authentic natural hotels

It was pouring with rain when we arrived in Urbino but that only seemed to add to the mystique of this atmospheric golden stone hilltop citadel city. That and the fact that at almost every street corner there were adverts for good local bio/organic food. Plus the glittering shop windows were a delight - filled with all kinds of delicious local produce. Add all that to the traditions, art and architecture of this beautiful historic area and it appeared a treat of great food was in store heralded by the superb little free snacks provided by local cafes at aperitif hour. […]

See on travelmole.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37816538080

Matrimonio da sogno per la top model - Cronaca - la Nuova di Venezia

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



La splendida Karelea Mazzola russa di origini venete sposa l’americano Paul Bowyer a Venezia. Festa vip a Pisani Moretta



See on nuovavenezia.gelocal.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37816481215

THE LIGHT OF THOUGHT - Orciani Bags, Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

The Orciani “femme” sinuously moves to the beat of a sophisticated rock, leaving behind the essence of her unmistakeable presence: refined sensuality, daring colour combinations; a play of lights:on her skin.

Rock accents brightened by geometric bands of light: a stage, traversed by fibre optics that simulate the strings of a guitar: this is the backdrop for the surprising concert of materiality and light offered by the Orciani collection.



See on vimeo.com




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37816448170