donderdag 13 december 2012

Nieuw beeldmateriaal Maserati Quattroporte | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Terwijl de splinternieuwe Maserati Quattroporte enige weken geleden werd gepresenteerd was het tot nu toe wat magertjes met het beeldmateriaal dat op internet rondging. Vandaag komt er een einde aan een fotogalerij die louter bestaat uit ‘computer-foto’s’ en is er een riante voorraad aan beeld beschikbaar.



De eerste Maserati Quattroporte verscheen in 1963 (bekijk hier de modelgeschiedenis) en sindsdien is de ‘QP’ altijd één van de meest luxueuze sedans geweest die er te krijgen was. Ook met het nieuwe model moet het lukken om de concurrentie het behoorlijk warm te laten krijgen. Met zijn lengte van 5,26 meter en wielbasis van 3,17 meter is het een auto met een serieus formaat. Het echte huzarenstukje ligt onder de motorkap in de vorm van een krachtbron die bij Ferrari gebouwd wordt, een 530 pk sterke 3.8 V8 die een topsnelheid mogelijk maakt van 307 kilometer per uur. Een trede lager vinden we de nog altijd potente 3.0 V6 met 410 pk.



De Quattroporte heeft een cruciale rol in de planning van Maserati, dat in 2015 een productie van 50.000 auto’s per jaar wil hebben. Dat wil Maserati gaan bereiken met deze Quattroporte, de Ghibli en de Levante.De Quattroporte wordt gepresenteerd op de Autosalon van Detroit. Prijzen zijn nog niet bekend maar er wordt verwacht dat de instapprijs in Italië tegen de anderhalve ton in euro’s zal hikken.

See on autoitalia.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/37833014531