zondag 28 mei 2017

Dumoulin wint als eerste Nederlander ooit Giro d'Italia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Tom Dumoulin heeft zondag de Ronde van Italië gewonnen. De kopman van Team Sunweb troefde zijn concurrenten af in de afsluitende tijdrit en pakte zo als eerste Nederlander ooit de eindzege in de Giro d'Italia.Met zijn eindzege in de Giro schaart Dumoulin zich in het rijtje met Jan Janssen en Joop Zoetemelk, die allebei twee grote rondes wisten te winnen.De inmiddels 77-jarige Janssen won in 1968 als eerste Nederlander ooit de Tour de France, nadat hij een jaar eerder de sterkste was in de Vuelta a España. Zoetemelk (70) pakte in 1979 de eindzege in de Vuelta en won een jaar later de Tour.

via Tumblr http://bit.ly/2qww7IN

The US just returned $90,000 worth of stolen artefacts to Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

The United States on Thursday returned to Italy stolen artefacts worth at least $90,000, dating back as far as the 8th century BC but looted and trafficked overseas, officials said.The items include a Sardinian bronze ox and Sardinian bronze warrior from the 8th century BC, a Greek bronze Heracles from the 3rd or 4th century BC and a 4th-century BC drinking cup depicting two goats butting heads.

via Tumblr http://bit.ly/2r9Sjuh

Weer maffia-infiltratie bij opvangkamp Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De ‘Ndrangheta verdiende volgens Italiaanse media goed geld aan het vluchtelingenkamp bij Crotone in Zuid-Italië. 68 mensen zijn opgepakt.In het zuiden van Italië heeft de politie 68 leden opgepakt van een groep die een opvangkamp voor vluchtelingen runde. Onder hen zijn een priester en de baas van een hulporganisatie, melden Italiaanse media.De groep wordt verdacht van banden met de maffia, wapenhandel en fraude. De Arena-clan van de Calabrische maffia, de 'Ndrangheta, zou al meer dan tien jaar de controle hebben gehad over het kamp in Isola di Capo Rizzuto. De clan stak in die tijd naar verluidt een derde van de 100 miljoen euro aan Europese middelen voor het kamp in eigen zak.

via Tumblr http://bit.ly/2rbGDJE

'Overal waar het geld zit, kom je maffia tegen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De maffia is nog steeds springlevend. Spil in de handel in afval, vluchtelingen en drugs. Dat zeggen de hoogste onderzoeksrechter van Italië en de bekende fotograaf Letizia Battaglia.Ze zag zichzelf als oorlogsfotografe in haar eigen stad: Letizia Battaglia fotografeerde jarenlang de maffiadoden in Palermo en werd door haar rauwe foto’s wereldberoemd. “Er waren dagen met zeven moorden op een dag, maar ik moest dapper blijven. Dat was ik mezelf verplicht."Een groot gedeelte van haar etagewoning in Palermo is opslag van haar werk. Enorme afdrukken van Battaglia’s foto’s staan lukraak tegen de muur. Overhoop geschoten maffialeden liggen op straat. Een zojuist gedode man ligt met gapende mond achterover geklapt in zijn auto. In een garage drijft een man in een grote plas bloed.

via Tumblr http://bit.ly/2s9VxgB