woensdag 30 januari 2013

Panoram Italia - Obikà, Mozzarella Bar in Milan

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



When cheese hits the front scene!

After the success of wine and sushi bars, the latest gastronomical trend in Milan, the bustling Italian capital of fashion, is called Obikà (meaning “here it is” in Neapolitan slang). Neapolitan entrepreneur Silvio Ursini, the creative director of Bulgari luxury-goods, came up with the concept about two decades ago - a chain of eateries that linked Japanese-style sushi bars with traditional and genuine Neapolitan food products.


Obikà focuses on one central ingredient: Mozzarella di Bufala Campana DOP, the gastronomic pride of Neapolitan cuisine. The menu also includes traditional products such as Lardo di Colonnato and Calabrian N’duja (a spreadable spicy salami) that were carefully selected by Davide Paolini, Italy’s own “Gastronauta.” His philosophy is based on offering products that have enabled the Italian Peninsula to become the land of taste par excellence. Besides traditional specialties of the highest quality, Obikà eateries rely on mozzarella as the basic ingredient brought in daily from the Paestum and Agro Pontino areas, near Naples and Salerno.




See on panoramitalia.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41882907907

Espresso Master Series: Rocket Espresso's Andrew Meo

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia





Andrew Meo, partner/owner at Rocket Espresso, talks about what it takes to make good espresso.




Rocket Espresso is a partnership between New Zealanders Andrew Meo and Jeff Kennedy and Italian Daniele Berenbruch. Berenbruch’s father was the inspiration behind legendary machines built by Italian company ECM in the 1980’s.




More to come!




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41870612471

Capitan Schettino in tribunale "Voglio tornare al timone di una nave" - Napoli - Repubblica.it

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



L’ex comandante della Concordia, in aula per la sua causa di riassunzione, parla ai cronisti e svela le sue intenzioni



See on napoli.repubblica.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41864767315

SCHETTINO: "TORNEREI AL TIMONE"

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



L’ex comandante della Costa Concordia al Tribunale del lavoro a Torre Annunziata (Napoli) per la seconda udienza, a porte chiuse, relativa al ricorso contro il licenziamento proposto da Costa Crociere.




See on zoomin.tv

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41864737443

Dante’s Church

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The tiny church of Santa Margherita, located on via Santa Margherita just off of Piazza Cimitori is called Dante’s church because it is said to be where he first met the love of his life Beatrice, as well as where he married his wife, Gemma Donati.

Beatrice Portinari was known to have been the muse of Dante Alighieri. He writes of Beatrice in his most famous work, The Divine Comedy.Beatrice is buried in the church and there is a marker commemorating her life.The church is tiny and not easy to find, but if you go to the House of Dante and follow the small street that runs down the side of it, you will see it under the eve of the right before you go through the arch. It is opened from 8:30-12:30 and 5-7 p.m. daily. There is no entrance fee.




See on anamericaninitaly.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41863217476

Een rijtjeshuis in Toscane. De Gouden (Dorps)Gids - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ik heb een elektricien nodig. Er is iets vreemds met stoppen en weigerende stopcontacten in huis, dat niet vanzelf over gaat als je ze even in hun sop gaar laat koken. Pas als ik het nummer van mijn ex-buurvrouw heb gedraaid, besef ik hoe Italiaans ik ben geworden. Want de buurvrouw heeft een man. En die man kent half Loro Ciuffenna bij naam, reputatie en nageslacht. Dus vraag ik hem, en niet de Gouden Gids, om de naam van een betrouwbaar stopcontactenmannetje. Dat is de gouden dorpsregel: het doet er niet toe wat je kunt, maar wie je kent. Belangrijker dan de Gids, die dan ook nog altijd in het cellofaantje prijkt waarmee hij werd bezorgd. En in dit soort gevallen ook nèt even wat effectiever dan Facebookvrienden…




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41856826157

Florence Villas 4 bedroom|Villa in Florence|Luxury Accommodation Tuscany

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



A beautiful historical villa which dates back to the end of the 19th century. This charming property is quietly situated on the hills surrounding Florence, in the “Val di Sieve” region



See on tuscanyfinerentals.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41856659931

Rondleiding door Spello - Umbrie Italie Blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Zaterdag was er een rondleiding door Spello van de Guide in Umbria. Altijd iets waar ik naar uitkijk. De gidsen zijn fantastisch, bijzonder enthousiast en ze weten werkelijk alles en vertellen hierover met verve.


We begonnen onderaan in het dorpje bij een antieke poort en liepen langzaam omhoog, her en der een kerk bekijkend. Helemaal bovenaan in Spello heb je schitterend uitzicht over de vlakte met aan een kant Assisi. Hier zie je ook de overblijfselen van een amfitheater. Het bovenste deel van Spello is schitterend, eigenlijk veel karakteristieker dan het onderste deel. De straatjes zijn zo smal dat er nauwelijks verkeer is en in plaats van asfalt liggen er kleine klinkers.




See on villainumbria.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41852964109

Italie2go: Golfo dell' Asinara - Sardinië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



In het Noorden van Sardinië ligt het kleine stadje Badesi. Dit gebied is lang onbewoond gebleven. Pas laat in de 18e eeuw zijn hier schaapsherders gaan wonen. Het kerkje in het hart van het dorp is begin 1900 gesticht. Badesi staat bekend om de adembenemende schoonheid van zijn kust en stranden: Badesi Mare. Kilometers brede witte zandstranden strekken zich uit, doorkruist door de rivier Coghinas, één van de belangrijkste van Sardinië. De duinen van fijn zand, zijn bedekt met jeneverbesstruiken en kijkend naar de horizon, zie je in de verte het eiland Asinara.




Dankzij de Mistral wind is deze streek het hele jaar geliefd bij windsurfers en zeilers.




Onlangs is de kust van Badesi uitgeroepen tot “gebied van communautair belang”, dankzij zijn rijke flora en fauna. Hier zijn veel verschillende vogelsoorten die in de rivierdelta nestelen.

In het achterland vind je heuvels met dichte vegetatie maar ook zandgronden waarop wijngaarden van o.a. de prestigieuze wijn Vermentino di Gallura DOCG.




See on italie2go.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41852877773

Een zeer uniek carnaval op Sardinië » ITALIAANSE SFEER, la bellezza dell'Italia

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



Wanneer u eens een bijzonder en interessant Carnaval wilt meemaken, dan moet u naar Oristano op Sardinië. Sa Sartiglia in Oristano is een zeer uniek evenement, mede door zijn paardenrace genaamd: La Sartiglia. Dit doen ze niet voor het eerst, al eeuwen lang wordt dit spektakel in Oristano opgevoerd door twee verschillende gilden: het Gremio dei Contadini of di San Giovanni Battista en de Gremio dei Falegnami of di San Giuseppe. Tijdens deze periode is het erg gezellig in Oristano, overal staan stalletjes, waar je van alles kunt kopen en proeven.




Het is een soort middeleeuws toernooi waarbij de ridders prachtige kostuums dragen en witte maskers. De belangrijkste mensen in de Sartiglia zijn de Componidori. Dit zijn de leiders van de ridders. Je wordt niet zomaar een ridder, de componidori selecteert je op je vermogen om ridder te zijn. Ben je er dan één, dan mag je rijden op paarden die mooi versierd worden met bloemen. Snel galopperend, zwaaiend met hun zwaarden, gaan de ridders richting een zilveren ster op het plein van de Duomo, in het historische centrum. Onderweg moeten zij zoveel mogelijk sterren (ringen) zien te steken.




See on italiaansesfeer.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41852689653

Vakantiehuis in Italië, Piemonte, Verbania

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Als u op zoek bent naar een unieke vakantie-ervaring, kijk dan niet verder. Deze villa biedt alles wat u nodig hebt om van een originele en onvergetelijke vakantie te genieten aan het Maggioremeer. Vroeger was het een deel van het domein van …



See on bonovivo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41852261922

Andrea Morelli Shoes Spring Summer Collection 2013

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia





Andrea Morelli Shoes Spring Summer Collection 2013




See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41852204178

Drie skiërs sterven in Italiaanse Alpen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



In de Italiaanse Alpen zijn vandaag drie skiërs om het leven gekomen. Twee van hen raakten bedolven onder een lawine, een derde verongelukte bij een crash op de piste, zo melden de autoriteiten.




De 54-jarige Martin Messner en zijn 41-jarige neef Bernhard Messner, beiden uit de Italiaanse Duitstalige provincie Zuid-Tirol, werden in Cortina d’Ampezzo verrast door een lawine. Alle hulp kwam te laat.



In Bormio, Lombardije, botsten twee skiërs op elkaar op de skipiste. Een van hen, een 44-jarige Italiaan, kwam daarbij om het leven. De andere skiër hield er een gebroken dijbeen aan over.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/41850843788