vrijdag 27 maart 2015

Italianen boos op Amerikaanse wapenfabrikant - DitIsItalie.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse regering is boos op de Italiaanse wapenfabrikant ArmaLite Inc. Deze besloot om zijn nieuwe AR-50A1 te promoten met een advertentie waarin de beroemde David van Michelangelo het automatische geweer draagt.De Italiaanse minister van Cultuur noemde de reclame-uiting niet alleen smakeloos, maar ook tegen de wet. Italië zegt dat het alle auteursrechten op het beeld heeft. Iedereen die de David commercieel wil exploiteren, moet daarvoor een vergunning aanvragen. Het is duidelijk dat de wapenfabrikant dat heeft verzuimd.

See on ditisitalie.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NiQQGE

Italiaanse superheffing

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsKent u de uitdrukking: ‘Hoe dichter bij de paus hoe ruimer het geweten’? Dit lijkt namelijk voor de behandeling van de superheffing door Italië te gelden.Op 1 april 2015 worden de melkquota en bijbehorende superheffing afgeschaft. Maar de superheffing heeft nog een forse staart. Met name voor Italië. Dit land heeft de superheffing (over een periode van 1995 tot 2009) wel betaald aan de Europese Unie, maar de heffing is voor een groot deel niet aan de melkveehouders opgelegd.Het gaat hierbij om forse bedragen: €1,7 miljard van een totaal van ruim €2,3 miljard dat had moeten worden geheven. Een deel daarvan (ongeveer €200 miljoen) wordt nog binnengehaald via een speciale betalingsregeling en ongeveer €200 miljoen wordt als niet meer inbaar beschouwd, bijvoorbeeld doordat bedrijven beëindigd zijn.

See on boerderij.nl
via Tumblr http://bit.ly/1NiQQGp

Italiaanse: Mijn vriendje is niet de copiloot!

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsEen jonge Italiaanse vrouw probeert uit alle macht te voorkomen dat verschillende media foto’s van haar vriendje plaatsen met de boodschap dat hij een vliegtuig neer heeft laten storten. Haar vriend heet Andreas Guenter Lubitz, dat is dezelfde naam als die van de copiloot van de noodlottige Germanwings-vlucht.

See on nederlandsemedia.trendolizer.com
via Tumblr http://bit.ly/1NiQQpS

La Colomba, Italiaans paas-brood

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDe Colomba is een zoete cake/brood, net als de panettone met kerst, maar dan in de vorm van een duif, het symbool van de vrede.Het deeg voor de colomba wordt gemaakt op dezelfde wijze als panettone met meel eieren, suiker, gist en boter. In tegenstelling tot panettone, bevat de Colomba meestal sukade en geen rozijnen. Het deeg wordt gevormd in de vorm van een duif (colomba in het Italiaans) en wordt tenslotte bedekt met parelsuiker en amandelen, voordat ze wordt gebakken. Sommige fabrikanten produceren andere versies, bijv gegarneerd met chocolade.Volgens de oude Italiaanse legende hebben we de Colomba te danken aan een sombere koning en twaalf lieflijke maagden.

See on ciaohelena.wordpress.com
via Tumblr http://bit.ly/1yjqgV7

Genoeg ideeën voor Giro d'Italia in Nijmegen - De Gelderlander

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNIJMEGEN - Zo’n 50 fiestminnende Nijmegenaren hebben maandagavond in het Nijmeegse stadhuis gebrainstormd over de Giro d’Italia die in 2016 Nijmegen aandoet.

See on gelderlander.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Mc9ZN6

Julia’s wordt espressobar en lunchroom ineen | @FoodClicks

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsReizigersshops - NS Stations presenteert in de nieuwe IJ-hal en westelijke passage op Amsterdam Centraal een aangepast concept van de Italiaanse foodformule Julia’s. In de ochtend is de locatie namelijk een espressobar met ontbijtproducten, rond de middag is het een lunchroom met Italiaanse specialiteiten.Dit werd vandaag bekend tijdens de presentatie van de nieuwe huurders die zich gefaseerd vanaf 1 juni zullen vestigen op station Amsterdam Centraal. Met de komst van een aantal nationale en internationale merken zorgt NS volgens eigen zeggen voor een aantrekkelijke uitbreiding van reizigers-faciliteiten, winkels en horecagelegenheden in de nieuwe IJ-hal en westelijke passage in aanbouw. “Het aanbod sluit aan op de wens van onze reizigers en passanten die wat meer tijd op het station te besteden hebben, onder meer internationale toeristen en dagjesmensen”, aldus NS.

See on foodclicks.nl
via Tumblr http://bit.ly/1yjqgo3

Italiaans groentensnijbedrijf stort zich op Oostenrijk

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVlak na de voltooien van het €4,5 miljoen kostende nieuwe complex in Munich, Agronomia Food GmbH is klaar voor de volgende grote stap. “We zijn van plan om de Oostenrijkse markt te veroveren tegen half 2016. We willen de marktleider worden van de fresh-cut sector”, zegt Mario Ebel, de sales director van Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

See on agf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1yjqjAb

Nieuw designlabel gespot: MDF Italia - Wonen.Blogo.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaMDF Italia is echt een pareltje onder de designlabels. In dit artikel zetten we de mooiste stoelen en tafels van dit Italiaanse merk voor je op een rij.

See on wonen.blogo.nl
via Tumblr http://bit.ly/1yjqjjF

Hof Italië stelt besluit over zaak Knox uit

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse Hof van Cassatie beslist op zijn vroegst vrijdag, of het proces tegen de Amerikaanse Amanda Knox moet worden overgedaan of dat haar veroordeling in stand blijft. Het hof hield zich woensdag bezig met de zaak, maar de zitting duurde zo lang dat de rechters besloten vrijdagochtend verder te gaan.

See on m.telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Mc4K07

Mafia – Misdaad in stijl | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia‘Maffia. Gangsters. Jazzclubs, knappe vrouwen, mooie maatpakken, echte mannen. Glitter en glamour. Als we aan maffia denken komen de aantrekkelijke beelden vanzelf. Beelden die we kennen uit films en series, van reclamecampagnes en posters. In de eerste zin van Goodfellas zegt het personage van Ray Liotta: ‘As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster.’ (‘Ik wilde altijd al een gangster zijn, van zo lang ik mij kan herinneren.’).

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1Mc4I8h