donderdag 4 februari 2016

11 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist van Prosecco

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

We moeten het toegeven, we kopen en drinken Prosecco vlugger voor een gezellig avondje thuis (of net weg). Dan op een groots feest. Het is een makkelijk te drinken bubbel die ons een tijdelijk gevoel van blijheid geeft.Natuurlijk is dit goed, maar er is meer te ontdekken in deze heerlijke brunch bubbel. Zo heeft deze wijn bijvoorbwaeeld roots in het oude Rome, zijn vermeende krachten voor een lang leven en zijn langdurige rivaliteit met Big bubble, ook wel gekend als Champagne.Dus vooraleer je geniet van je volgende Bellini (met Prosecco, uhum), laat ons even de tijd nemen om de bubbels in dit heerlijk drankje te leren kennen.
See on wijn-advies.be

via Tumblr http://bit.ly/1K0Zqwq

Duizenden tonnen 'foute' Italiaanse olijfolie onderschept

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse politie heeft een bende vervalsers opgepakt en bij diverse invallen 2000 ton ‘foute’ olijfolie in beslag genomen. De acht verdachten deden voorkomen alsof de olie van Italiaanse olijven was gemaakt, maar in werkelijkheid zaten er olijven uit Spanje en Griekenland in verwerkt.De olie had op papier een waarde van zo'n 13 miljoen euro. De invallen en arrestaties van de operatie 'Mamma Mia’ waren in de regio’s Calabrië en Apulië.Gesjoemel met olijfolie komt vaker voor in Italië. Vorig jaar begon justitie in Turijn tegen diverse producenten een zaak omdat ze minderwaardige olie aan de man brachten als olie van de eerste persing.
See on nu.nl

via Tumblr http://bit.ly/23LewN5

Order your #Fiat #Nuova 500 #walldecoration right now. More info...Order your #Fiat #Nuova 500 #walldecoration right now. More info on http://bit.ly/1ZcywG1 #musetti #cinquecento #madeintorino #madeinitaly #handmade #muurdecoratie (bij Musetti Cinquecento)via Tumblr http://bit.ly/1P8o4d7