woensdag 25 januari 2017

Trump spreekt met Marchionne over meer Amerikaanse banen | Auto Edizione

Op papier is het verhaal dat Marchionne deze week van Trump te horen kreeg, exact dezelfde als die hij in 2009 van de toen nog verse president Obama te horen kreeg. Toen was de Italiaanse Canadees van wat destijds Fiat Group Automobiles heette, de man die onder strikte voorwaarden en met een heel kort lijntje met het Witte Huis, zich over Chrysler mocht gaan ontfermen. Nu vraagt de nieuwe, op een geheel andere manier opvallende president, om eenzelfde soort toewijding, met in het achterhoofd extra werkgelegenheid in de Amerikaanse (auto)industrie. Dat vroeg Trump overigens ook aan Ford en GM die aan dezelfde tafel zaten. Het verschil tussen de andere twee van de ‘big three’ en FCA, is dat Marchionne al een tijdje erg bedreven is in het zoveel mogelijk mensen weer aan het werk krijgen. Misschien ook wel bij uitstek de reden dat tot nu toe Trump en Marchionne elkaar zakelijk gezien dan ook heel goed lijken te begrijpen.

Trump sprak over een stevige impuls richting het tot stand brengen van extra fabrieken in de VS op de lange termijn. Dat FCA in Amerika op bepaalde locaties nog even met een stevige overcapaciteit kampt voorlopig, was uiteraard nog even geen onderwerp van gesprek. En dat Trump over een lange termijn sprak, moet de topman van FCA dan ook enigszins gerust hebben gesteld. Trump zegde op zijn beurt minder inmenging van de overheid toe, op het gebied van wetgeving, vooral wat de milieubelasting betreft. Marchionne waardeerde de ontmoeting met de nieuwe president en herhaalde in dit kader even dat FCA sinds 2009 9,6 miljard heeft geïnvesteerd in de VS, goed voor 25.000 banen. Of Marchionne zich tijdens het gesprek ook zorgen heeft gemaakt over uit Italië te importeren auto’s (fundamenteel voor de Italiaanse fabrieken van FCA) is niet bekend.



via Tumblr http://bit.ly/2kk6XLL

#Buon #Apettito #Zia #Antoinetta e #Zia #Angela @famigliadilella...



#Buon #Apettito #Zia #Antoinetta e #Zia #Angela @famigliadilella @gustodilella #gustoso (bij Di Lella Productions)



via Tumblr http://bit.ly/2jxIPog

#Umbria in #Vespa @goitalyvacation #italie #italia #italy...



#Umbria in #Vespa @goitalyvacation #italie #italia #italy #lagotrasimeno (bij Umbria in Vespa)



via Tumblr http://bit.ly/2jqfXk8

Only two EU countries are more corrupt than Italy

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italy has placed 60th in this year’s Corruption Perception Index (CPI), released by anti-corruption campaign group Transparency International on Wednesday.The good news is that this was actually an improvement from last year’s study, which placed Italy 61st - a climb of eight places from the year before. This made it one of the minority of countries which gained rather than lost points in the report’s latest edition.

via Tumblr http://bit.ly/2jpcsdu

Hotel Rigopiano, identificate cinque vittime, c'è anche il titolare Roberto Del Rosso - Il Martino


Farindola. Identificate cinque vittime, tra quelle estratte oggi, della valanga che ha travolto l’hotel Rigopiano. Tra questi c’è Roberto Del Rosso, uno dei titolari della struttura. Sono stati identificati poi anche i corpi di Paola Tomassini, Stefano Feniello, Marco Vanarielli e Pietro Di Pietro.



via Tumblr http://bit.ly/2ks43nj

What the Italians are really like on holiday


Continuing our series on how other nationalities travel, our expat expert sorts fact from fiction when it comes to Italians

Where they go

In summer, life is binary for Italians. Friends will often ask each other “Mare o montagna?”, meaning “Are you going to the beach in August, or the mountains?”. An alternative to la montagna – which Italian treat like a grassy version of the beach – is to travel to cooler climes. Norway’s North Cape in high summer is one big ciao-fest. Another curious phenomenon is the winter migration of Italians who live and work in summer resorts – inhabitants of the Amalfi Coast, for example, tend to decamp to Thailand en bloc.



via Tumblr http://bit.ly/2krysq0

Wat doen al die maffiosi in Nederland?


Het is de tweede maffioso die in korte tijd in Nederland wordt opgepakt: afgelopen weekend werd in Tilburg een 38-jarige Italiaan opgepakt die leiding gaf aan een criminele organisatie op Sardinië. In december werd in Utrecht een 46-jarig lid van de Napolitaanse maffia in de kraag gevat. En zo worden er regelmatig maffiosi opgepakt in Nederland. Wat doen ze hier?

Bordelen en drugs

Beide mannen hadden al een flinke gevangenisstraf boven het hoofd hangen. De man in Tilburg kan voor 24 jaar de cel in draaien, de ‘cammorist’ die in Utrecht is gepakt was in eigen land al veroordeeld voor drugshandel. Nederland is voor Italiaanse criminelen dan ook een mooie plek om onder te duiken.



via Tumblr http://bit.ly/2khsZ1Q