woensdag 17 juli 2013

Miss Italië-verkiezing verdwijnt na 25 jaar bij de RAI

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse staatsomroep RAI stopt met het uitzenden van de jaarlijkse Miss Italië-verkiezing. Na bijna 25 jaar vindt directeur van de publieke omroep, Luigi Gubitosi, de formule gedateerd en de kosten ervan te hoog.
See on elsevier.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55709088554

Met de auto naar Italie? Pas op!

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyAls Italië dit jaar je vakantiebestemming is, en je gaat er met de auto heen, let dan goed op. Je kan zomaar zonder benzine langs de weg komen te staan.
Je kan maar het beste met een goedgevulde tank het land binnenrijden, want personeel van tankstations langs Italiaanse snelwegen staakt. Brandstof is niet of heel moeilijk te krijgen, waarschuwt de ANWB. Medewerkers legden het werk gisteravond neer en willen pas vrijdagochtend weer aan het werk.


Toeristen die al in Italië zijn, kunnen het beste tanken bij pompstations in de steden en langs provinciale wegen. Lange wachttijden zijn daarbij volgens de Duitse ANWB (ADAC) niet uitgesloten. Een beperkt aantal tankstations langs de snelwegen is open.


Met de actie willen vakbonden de regering onder druk zetten op te treden tegen oliemaatschappijen en tankstations die in strijd met de cao werken en wetten niet nakomen. Dat leidt volgens hen tot werkloosheid. Minister Flavio Zanonato van Economische Ontwikkeling wil met de vakbonden praten, maar de ontmoeting zal pas volgende week donderdag plaatshebben.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55688408329

Nieuwe toekenningen Marchio Ospitalità Italiana - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenMet het keurmerk Marchio Ospitalità Italiana willen de Unioncamere (overkoepelende organisatie van alle Kamers van Koophandel), het ISNART (Nationaal Instituut voor Toeristisch Onderzoek), het CCIE (overkoepelende organisatie van alle Italiaanse Kamers van Koophandel in het buitenland) en het Comitato di Certificazione in Italia (certificeringcomité in Italië) Italiaanse restaurants in het buitenland die de Italiaanse kwaliteitsnormen respecteren waarderen. Tevens willen de genoemde organisaties hiermee de Italiaanse gastronomische cultuur ontwikkelen en promoten.


Vorige week zijn er acht Italiaanse restaurant in Nederland onderscheiden met het keurmerk. Dat brengt het aantal naar 32 restaurants in Nederland die het Marchio Ospitalità Italiana dragen. De nieuwe namen die een plek in de lijst van onderscheiden restaurants hebben bemachtigd zijn:
See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55686804409

Sardinian island yours for £4 million (!!!)

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend GoedTelegraph.co.uk Sardinian island yours for £4 million Telegraph.co.uk But there is a catch – planning laws for Budelli, off the coast of Sardinia, are so strict that whoever becomes the new owner will not be able to build so much as a beach shack…See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55679658993

Stacaravans en bungalowtenten in Italie - Canvas Holidays

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyLuxe stacaravans, bungalowtenten en chalets op de beste campings in Europa waaronder Italie. Boek nu uw kampeervakantie bij Canvas Holidays.
See on canvasholidays.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55677950822

Paarden, ruiters en een groot wonder | Kunst uit Italië | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn Pistoia kun je niet om Marino Marini heen – een beroemde Italiaanse beeldhouwer die schitterende kunst met paarden, ruiters en vrouwen in de hoofdrol maakte.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55677501784

Omroep Italië stopt met uitzenden missverkiezing

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOpvallend besluit van de Italiaanse staatsomroep RAI: de zender wil de verkiezingen van Miss Italië, die voor september op het programma staan, niet meer uitzenden. Directeur Luigi Gubitosi noemde de formule dinsdag ‘zo langzamerhand een beetje gedateerd’.
RAI heeft de verkiezingen 25 jaar lang uitgezonden. Al die jaren deed de omroep bovendien volop mee aan de Italiaanse televisiecultuur waarin in vrijwel elk programma een rolletje lijkt weggelegd voor schaarsgeklede dames.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55669899585

Een stukje paradijs ten noorden van Sicilië | Italiaans eten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEven ten noorden van Sicilië liggen de zeven Eolische eilanden. Zeer verschillend, maar met als gemene deler hun vulkanische oorsprong én de belangrijke rol die kappertjes in de lokale keuken spelen. Loes Janssen Miraglia, die jarenlang op Sicilië woonde en eerder op Ciao tutti over haar boek Sicilicious vertelde, reisde voor Italië Magazine naar de Eolische eilanden en schreef een prachtig artikel over dit stukje paradijs op aarde:
‘De eilandengroep ten noordoosten van Sicilië is altijd al in trek geweest bij reizigers. In vroegere tijden bezochten onder meer de Franse dramaturg en schrijver Alexandre Dumas, bekend van De drie musketiersen zijn landgenoot en collega-schrijver Guy de Maupassant de paradijselijke Eolische eilanden. Tegenwoordig hebben de Italiaanse (mode)ontwerpers Dolce & Gabbana er hun favoriete vakantievilla, waar ook Brad Pitt en Robert De Niro regelmatig te gast zijn. Ook de Belgische Koninklijke familie, Giorgio Armani, Naomi Campbell, Sean Connery, Dustin Hoffman en Sting weten moeiteloos de weg te vinden naar de zeven eilandjes met elk hun heel eigen karakter.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55667547694

Druiven van Agricoper uit Italië beschikbaar bij Hagé International

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVandaag worden de eerste druiven bij Agricoper geladen die vanaf donderdag 18 juli a.s. bij Hagé International beschikbaar zijn. Na het succes van de afgelopen jaren heeft Hagé International opnieuw exclusief alle verschillende variëteiten tafeldruiven van de Italiaanse producent Agricoper in het assortiment. Hagé International en Agricoper verwachten dat ook dit seizoen opnieuw succesvol zal verlopen. Dankzij ideale weersomstandigheden zijn zowel de kwaliteit en het volume, als smaak van de Italiaanse druiven uitstekend.
See on agf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/55667015120