dinsdag 5 mei 2015

Berlusconi wil voorzitter van Milan blijven

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Silvio Berlusconi wil grootaandeelhouder en voorzitter van AC Milan blijven, ook als de Thaise zakenman Bee Taechaubol zich inkoopt bij de roemruchte Italiaanse club. Dat zei de voormalige premier van Italië zaterdag na een gesprek met Taechaubol in Milaan.Volgens Italiaanse media wil de Thai voor 500 miljoen euro een meerderheidsbelang krijgen in de club, maar volgens Berlusconi is dat nog geen uitgemaakte zaak. ,,De mogelijkheid bestaat dat ik 51 procent van de aandelen houd. AC Milan zit in mijn hart.“
See on rtlnieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1c1Hhy1

Burgemeester Lampedusa krijgt vredesprijs

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De burgemeester van het Italiaanse eiland Lampedusa, dat wordt overspoeld door een bijna onophoudelijke stroom bootvluchtelingen, krijgt een Duitse prijs.Giusi Nicolini ontvangt dit jaar de Vredesprijs van de stad Stuttgart, omdat zij “met heldere woorden kritiek uit op de onmenselijke omgang van de Europese Unie met vluchtelingen aan de buitengrenzen”, lieten de organisatoren maandag weten.Volgens de juryvoorzitter zet Nicolini zich in voor mensen die “ontkomen zijn uit de hel in Syrië en Libië, maar door de Europese Unie zeer wreed in de steek worden gelaten”. Hij voegt er aan toe dat de EU “de dood van duizenden vluchtelingen op de koop toe neemt”.De prijs ging vorig jaar naar Edward Snowden, de klokkenluider die het digitale afluisteren van de veiligheidsdienst NSA aan het licht bracht.
See on nu.nlvia Tumblr http://bit.ly/1c1HbXb

Caldo eccezionale in Sicilia, spiagge affollatissime come in piena estate: FOTO-SHOCK da Mondello

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Caldo record in Sicilia oggi, con picchi di +37°C nelle zone interne. La giornata più calda, come ampiamente previsto, sarà quella di domani, mercoledì 6 maggio, ma già oggi nell’isola fa talmente tanto caldo che le spiagge si sono gremite come se fossimo in piena estate. Le fotografie che arrivano da Mondello, la spiaggia più ambita ed esclusiva di Palermo, sono impressionanti e lasciano sconvolti. Questo è quello che può accadere in Sicilia il 5 maggio. E domani farà ancora più caldo, con picchi di oltre +40°C nelle zone interne.
See on meteoweb.euvia Tumblr http://bit.ly/1KdFOjm

ISS-bemanning drinkt eerste kopje espresso | metronieuws.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De - hoe kan het ook anders - Italiaanse astronaute Samantha Cristoforetti, die sinds november in het ruimtestation zit, plaatste een foto op haar Twitter waarop te zien is hoe ze haar allereerste kopje ‘ISSpresso’ drinkt. “Koffie, de beste organische onderbreking die ooit is uitgevonden”, schrijft ze bij de foto.
See on m.metronieuws.nlvia Tumblr http://bit.ly/1E5fF2H

Italiaanse restaurantunie nieuwe partner VanDrie Group

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Apeldoorn - De VanDrie Group gaat een partnerschap met de Unione Italiana Ristoratori (UIR) aan om haar positie in Italië te versterken.De UIR is een samenwerking tussen de beste restaurants en chef-koks van Italië en is gericht op het bevorderen van kwaliteit van Italiaanse restaurants. Met het partnerschap wil de VanDrie Group de historische basis van de regionale Italiaanse keuken combineren met een moderne en creatieve insteek, waarbij de speciale aandacht ligt bij de gewoontes en levensstijlen van de jongere generatie. De Italiaanse markt kent een profiel van nieuwsgierige en veeleisende consumenten die aan de ene kant moeten bezuinigen maar aan de andere kant veel waarde hechten aan de oorsprong en kwaliteit van producten en ingrediënten.
See on boerderij.nlvia Tumblr http://bit.ly/1R9XuSt

Beleef het ‘Italiaanste’ feest van het jaar op 29, 30 en 31 mei 2015.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het Italië Evenement Smaak & Stijl 2015 zal net als de vorige edities plaatsvinden in de parken en tuinen van Kasteel de Haar. Op 29, 30 en 31 mei 2015 vindt u hier voor de elfde keer het lekkerste, beste, mooiste en nieuwste uit Italië. Elk jaar komen er ruim 26.000 bezoekers naar dit evenement toe. Tijdens het evenement kunt u genieten van optredens, modeshows, workshops, lezingen en proeverijen. In de prachtige tuinen van het grootste kasteel van Nederland verzamelen zich meer dan 200 exposanten en artiesten om u te overtuigen van de veelzijdigheid van dit beroemde land. Het Italië Evenement Smaak & Stijl is geen beurs, maar een belevenis, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.Voor meer informatie, openingstijden en entreeprijzen kunt u Italië Evenement Smaak & Stijl raadplegen.
See on kasteeldehaar.nlvia Tumblr http://bit.ly/1KJI0zW

Italiaans parlement aanvaardt nieuwe kieswet

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Kamer van Afgevaardigden, de Italiaanse Tweede Kamer, heeft maandag definitief ingestemd met een nieuwe kieswet die het Zuid-Europese land beter regeerbaar moet maken.Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het stelsel van evenredige vertegenwoordiging blijft gehandhaafd, maar de partij of combinatie van partijen die bij verkiezingen 40 procent van de stemmen behaalt, krijgt automatisch een meerderheid van 340 van de 630 zetels in de Kamer.
See on bnr.nlvia Tumblr http://bit.ly/1KJHXUJ

Italiaanse politie 'onthult' gezicht van jonge Jezus

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Italiaanse inspecteurs hebben op basis van ’s werelds bekendste relikwie onthuld hoe Jezus Christus er als kind heeft uit gezien.Met behulp van de lijkwade van Turijn, het veelbesproken linnen kleed waarin Jezus zou begraven zijn, hebben Italiaanse inspecteurs een foto gecreëerd op basis van het beeld van de man op het materiaal. Vervolgens keerden ze het verouderingsproces om om tot een foto van een jonge Jezus te komen. Ze reduceerden de grootte van de kaak, verhoogden de kin en zetten de neus recht.
See on m.knack.bevia Tumblr http://bit.ly/1dKzfea

Pizzadeeg maken: de P-waarde, L-waarde en W-waarde van bloem


Pizzadeeg maken is de leukste vorm van scheikunde die ik ken. En het mooie is: je hoeft zeker geen afgestudeerd bèta te zijn om een goede pizza te bakken. Als hobbybakker is het meer dan voldoende om een klein beetje basiskennis te hebben van de scheikunde achter jouw pizzadeeg. In dit blogje duik ik met jou wat dieper in de eigenschappen van bloem. Ik leg je uit wat de P-waarde, de L-waarde en de W-waarde van bloem precies zijn. En wat die waarden met jouw pizzadeeg te maken hebben.


Als je weet wat de P-waarde, de L-waarde en de W-waarde van bloem zijn, dan verklein je de kans op een niet perfect deeg. En het wordt ook weer wat makkelijker om te experimenteren met verschillende soorten bloem, in combinatie met kortere of juist langere rijstijden.


See on italieplein.nl

via Tumblr http://bit.ly/1KczQPJ

Nieuwe fabriek Pagani gevaar voor exclusiviteit?

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Exclusiviteit is een van de succeskanten van Pagani. Toch kan de nieuwe fabriek daar flink verandering in gaan brengen, want de jaarlijkse output komt op 200 tot 300 auto’s te liggen. Betekent dat vaarwel exclusiviteit?“We kiezen ervoor om de jaarproductie te beperken op 45 stuks om de auto’s exclusief te houden”, zegt Luca Venturi, woordvoerder van Pagani. “In september onthullen we de nieuwe fabriek die op slechts 200 meter afstand ligt van de huidige vestiging.” De Italiaanse supercarproducent is gevestigd in San Cesario sul Panaro.Pagani realiseert dat investeren voor een klein bedrijf moeilijk is. De Italianen krijgen bijvoorbeeld geen financiële steun van een extern bedrijf. Merkoprichter Horacio Pagani investeert daarom zijn eigen centen in de nieuwe fabriek om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1EN1EZO

EXPO Milaan 2015: Wereldtentoonstelling met een wrange nasmaak

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Op 1 mei opende in Rho, een stad net buiten Milaan, de 34ste wereldtentoonstelling met als centraal thema voedsel voor de planeet, energie voor het leven. Door de wereldexpo hoopt Italië een boost te geven aan haar belabberde economische toestand, maar bij de Italiaanse bevolking groeit ondertussen vooral het protest.
See on dewereldmorgen.bevia Tumblr http://bit.ly/1EN1CkP

Bergen als bunkers in de Dolomieten - HLN.be

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een eeuw geleden lieten in de Westhoek honderdduizenden het leven in een loopgravenoorlog, maar ook de ruige Dolomieten in het Italiaanse Zuid-Tirol vormden het theater van een uitputtende strijd. Daar stonden Italiaanse en Oostenrijkse troepen elkaar naar het leven tijdens de eerste hooggebergteoorlog uit de geschiedenis. Voor de wandelaar die dit Unesco Werelderfgoed verkent, liggen de restanten van de oorlog letterlijk voor het oprapen.
See on m.hln.bevia Tumblr http://bit.ly/1IblKiS

Recept voor Zuppa Inglese | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Samen met bijvoorbeeld de Tiramisu (zie authentiek recept) is de Zuppa Inglese een echte klassieker onder de Italiaanse desserts. Veel mensen kennen de smaak van de ijsvariant die de traditionele Italiaanse ijsmakers zo ontzettend lekker kunnen maken. Tijd voor het recept en de geschiedenis.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1IblHU8

Italianen bijna de oudsten van Europa | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

In Italië is het goed oud worden en dat doen de meesten dan ook. Alleen met de vroeger zo gezegende vruchtbaarheid is het de laatste jaren droevig gesteld. Na Duitsland heeft Italië nu de oudste bevolking van Europa rekenen de statistici voor. Tegenover 100 jongeren onder de 14 jaar staan bijna 150 65-plussers.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1EN1C4j

MoreThanHip upcycle design tassen Italiaans handwerk | Kim ter Stege

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Pivvicci is het label van de Italiaanse ontwerper en architect Giuseppe Rogato, die woont en werkt in de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Vanuit zijn bezorgdheid over het milieu en belangstelling voor duurzame oplossingen, is hij enkele jaren geleden gestart met het ontwerpen van tassen van hergebruikte en gerecyclede materialen. Hiervoor zamelt hij overal op Sicilië afvalmaterialen in. Bijvoorbeeld tenten, uniformen en dekens uit het leger, jute van koffiezakken en restanten van leerverwerkende bedrijven, meubelstoffeerders en fabrikanten van zonwering. Maar ook oude jeans, denim en leren jassen die hij koopt op vlooienmarkten. Ieder materiaal dat anders op de afvalberg zou belanden en geschikt is om te verwerken tot tassen, komt in aanmerking.
See on kimterstege.nlvia Tumblr http://bit.ly/1R8C0oN

Navigli – grachten van Milaan | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Onze favoriete wijk in Milaan is Navigli, de voormalige havenbuurt die inmiddels is omgetoverd tot een gezellig stukje stad met veel restaurants, barretjes, bijzondere winkels en werkplaatsen waar ambachtslieden het mooiste handwerk maken.
See on ciaotutti.nlvia Tumblr http://bit.ly/1R8C2gA