dinsdag 20 september 2016

Kan je echt krankzinnig worden van aubergine?

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De aubergine, de Italiaanse melanzane, had lang de reputatie dat je er gek van kon worden, de veelzijdige groente voor mediterrane recepten.Die prachtige picture-perfecte groente, die wij aubergine noemen, maar die in Italië melanzane of ´gekke appel´ heet, had eeuwen lang de reputatie dat je er krankzinnig van kon worden. Daar zit een grond van waarheid in want de plant is familie van de uiterst vergiftige nachtschade. Trouwens ook familie van de aardappel, de tomaat en tabak, die net als de aubergine nicotine alkaloïde bevat.
See on dolcevia.com

via Tumblr http://bit.ly/2cRGH75

Italië is de moeder van alle bedreigingen voor het financiële systeem - Guldentijd.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Alhoewel Italië de afgelopen acht maanden in een crisistoestand heeft verkeerd, kwam heteigenlijk pas sinds ongeveer juni in het nieuws. De crisis heeft helemaal niets te maken met de Brexit, alhoewel tegenstanders dit wel claimen.Zo begint het verhaal van de bekende analist George Friedman, die verder gaat:
See on guldentijd.nl

via Tumblr http://bit.ly/2d8ual5

Dineren zonder kleren: Italiaans restaurant laat alleen blote mensen toe

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Gasten van dit restaurant hoeven van te voren geen uren meer twijfelen over een geschikte outfit. In Italië is namelijk een restaurant geopend waar je alleen poedelnaakt welkom bent.In restaurant L ‘Italo Americano vlakbij Milaan ben je niet welkom in je jurk, shirt, trui of broek. Zelfs je onderbroek blijft achter bij de ingang, je mag namelijk alleen naakt naar binnen.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/2d8uXT0