dinsdag 18 december 2012

Italië neemt 1,7 miljoen ton staal van Ilva Taranto in beslag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse autoriteiten hebben deze week zo’n 1,7 miljoen ton aan staalproducten van Ilva’s Taranto staalfabrieken in beslag genomen. Het gaat om de staalproducten die in de periode 26 juli tot en met 2 december zijn geproduceerd in de staalfabrieken van Ilva in Taranto. ‘Deze staalvoorraden zullen niet worden verzonden naar andere fabrieken, noch geleverd aan klanten’, aldus het staalbedrijf.Staalproductie ligt stil

´De productie van staalproducten zoals coils en platen is volledig stopgezet bij Ilva in Taranto´, meldt Ilva. Het bedrijf deelde verder mee dat ongeveer 1.400 mensen, die voornamelijk werkzaam zijn bij de koudwalsprocessen en de buizenproductie vanaf nu werkloos zijn. Deze 1.400 komen nog eens bovenp de 1.200 medewerkers die al zonder werk kwamen te zitten als gevolg van de slechte marktomstandigheden en de nasleep van de tornado die de staalfabriek trof op 28 november.Op 11 december heeft de Italiaanse staalassociatie Assofermet uiting gegeven van haar diepe bezorgdheid over de aanhoudende crisis rond de Ilva-fabrieken in Taranto in Zuid-Italië. Het voortdurende blokkeren van staaltransporten heeft nu ook zijn invloed op de Italiaanse toeleveringsindustrie. Ondertussen zijn de als gevolg van deze situatie in Italië warmgewalst coils wel 5 tot 20 dollar per ton duurder geworden.

See on vraagenaanbod.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38245558037

Quante Befane in Italia - Libero News

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaQuante Befane in ItaliaLibero NewsLa vecchina consegnerà doni e dolci ai più piccini, mentre i più grandi potranno perdersi tra i numerosi eventi culturali, musicali ed enogastronomici e divertirsi ad osservare una calza ed una sciarpa da record: …See on viaggi.libero.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38245453846

Quante Befane in Italia - Libero News

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaQuante Befane in ItaliaLibero NewsLa vecchina consegnerà doni e dolci ai più piccini, mentre i più grandi potranno perdersi tra i numerosi eventi culturali, musicali ed enogastronomici e divertirsi ad osservare una calza ed una sciarpa da record: …See on viaggi.libero.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38245389449

Kerkelijk huwelijk minder populair in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsROME - Voor het eerst kozen er in 2011 meer Noord-Italianen voor in het stadhuis te trouwen dan in de kerk.Dit bleek dinsdag uit het nieuwe statistische jaarboek.

Eeuwenlang was in Italië het kerkelijk huwelijk de norm, een haast vanzelfsprekende traditie. Op landelijk niveau kiest nog steeds meer dan 60 procent van de stellen voor het jawoord voor de pastoor, in het conservatieve zuiden zelfs meer dan 76 procent.Maar in het meer ontkerkelijkte en ontwikkelde noorden koos vorig jaar 51,7 procent van de stellen voor een huwelijk bij de ambtenaar van de burgerlijke stand.Kerkelijke huwelijken worden door de Italiaanse staat nog steeds zonder meer als rechtsgeldig erkend, krachtens de overeenkomst die dictator Benito Mussolini in 1929 sloot met het Vaticaan.

See on nu.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38243539496

CalaSabina: Italiaanse luilekkersite voor fijnproevers | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaCalaSabina haalt Italië naar Nederland met rechtstreeks geïmporteerde delicatessen van kleine producenten. Authentieke biologische Italiaanse delicatessen.Als fijnproever haal je in Italië iedere dag je hart op. Een ontelbare rijkdom van heerlijkheden, overal bijzondere en unieke lekkernijen. Helaas komt maar een klein deel het land uit. Italianen houden, in tegenstelling tot Nederlanders, het beste voor zichzelf! Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer in Nederland te koop. Bij familiebedrijf Calasabina bijvoorbeeld. CalaSabina haalt Italië naar Nederland met eigen, rechtstreeks geïmporteerde delicatessen van kleine producenten.


Good Things From Italy’s insight:

See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38242831770

Razendsnelle pizza automaat | Just-Eat.nl blog

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen pizza in minder dan drie minuten? Tegenwoordig is dit gewoon mogelijk, namelijk met deze pizza automaat. Deze automaat van Let’s Pizza maakt voor ongeveer 6 dollar een pizza met toppings die je zelf kunt uitkiezen. Een echte pizza Margherita in een handomdraai. Het hele proces van het bereiden van het deeg tot aan het afbakken van de pizza vindt plaats binnen de automaat. Met een speciale infrarood oven wordt de pizza in enkele ogenblikken verwarmd. Je krijgt zelfs een pizzadoos bij het aanreiken van de pizza.Italiaanse uitvinderDe uitvinder Claudio Torghele, een Italiaan, is enthousiast over zijn automaat, maar pizzabakkers zullen dit waarschijnlijk niet zijn. De automaten zijn al in gebruik op luchthavens, scholen en op stations in Italië. Torghele wilt als volgende de Verenigde Staten kennis laten maken met zijn pizza automaat. Of het apparaat ook in Nederland komt is vooralsnog onbekend. Wij moeten dus nog even wachten op zo’n razendsnelle pizza om drie uur ‘s nachts. Nog even wachten.. pizza!Bekijk hieronder het filmpje waarin uitleg wordt gegeven over de werking van de automaat.

See on justeat.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38237268487

Siciliaanse pizza om mee te nemen | Just-Eat.nl blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenNeem een hap van uw favoriete pizza. Sicilië is vooral bekend door de mafioso oftewel de Siciliaanse Maffia. Maar daarnaast is Sicilië ook beroemd om zijn voedsel en vooral de Siciliaanse Pizza. Tussen al de pizza’s die tegenwoordig beschikbaar zijn, is de Siciliaanse pizza misschien wel het meest geliefd.De pizza uit deze streek is vooral bekend omdat deze zo uniek is. De meest standaard pizza wordt al geleverd met allerlei extra’s. Van kaas tot kipnuggets, bijna alles wat we hebben kun je op de pizza vinden. Nochtans, heeft de Siciliaanse pizza een verschillende benadering in zijn voorbereiding. Hierin worden alle ingrediënten die in het maken van pizza gaan in het deeg zelf verwerkt in plaats van het bovenop de pizza te leggen.

See on justeat.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38237101980

Top 10 vreemdste Pizza Toppings in de wereld | Just-Eat.nl blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenAh pizza, onmiskenbaar Italiaans, is een gerecht dat uniek kan zijn voor elk land alleen maar door het veranderen van een paar toppings. Maar hoe vreemd kunnen een aantal wereldse pizza’s worden? Als je al afgrijzend reageert bij de gedachte van ananas op je pizza, is het waarschijnlijk het beste om nu weg te gaan en te gaan voor de vertrouwde Pizza Margherita…

See on justeat.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38236977563

Grootste pizza ter wereld is Italiaans | Just-Eat.nl blog

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAfgelopen weekend is het record voor ‘s werelds grootste pizza weer op naam van Italië gezet. Vijf knotsgekke chefkoks bereidden in 48 uur tijd de 1200 vierkante meter pizza, genaamd Ottavia. Met een doorsnede van 39 meter is het record een goede 2 meter verbeterd en kan Italië de vorige reuze pizza snel vergeten. Zuid-Afrika heeft namelijk 22 jaar lang het record weten te houden.The Mozzkan zijn geluk niet op: Ottavia bevat bijna 9000 kilo aan overheerlijke mozzarella.Iemand een lekker stukje (koude) pizza? Gelukkig wordt het eten niet verspild. De stad Rome heeft besloten om zijn daklozen eens te verwennen met een slice (of 2, of 3, of 4).Buon appetito!

See on justeat.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38236830531

Caravaggio’s Crazy Life: The Art of an Infamous Italian Scofflaw

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe fascinating life, and art, of Caravaggio, including his best paintings from his early years and where Caravaggio’s paintings are in Italy!

See on walksofitaly.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38235059632

Try Pasta in Brodo, a Tasty, Easy to Cook, Italian Winter Dish

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenWinter is more or less here in Italy and there’s snow blanketing much of the north and centre today. It’s cold! Time for some winter food, like pasta in brodo, which also happens to be a traditional Christmas dish in areas of north and central Italy, such as Emilia Romagna, Umbria and Le Marche.[…]

See on italychronicles.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38231477365

I Fiamminghi, logeren bij Vlamingen in Toscane - Dolcevia.com Italië e-Magazine Reizen

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyIn het hart van Toscane, midden in de magische driehoek Pisa-Firenze-Siena, vonden Dirk en Annemie, twee Vlamingen, in 2004 een zeldzaam historisch palazzo, met een onvergelijkbaar vergezicht op het Toscaanse heuvellandschap. Ze restaureerden het minitieus en samen met hun zoontjes Matisse, Miro en Mauve, vergasten ze je er nu elke dag persoonlijk op de gezelligheid van een uitgebreide ontbijttafel. Een actueel zwembad en ultieme rust, traditionele Toscaanse smaken, een eigenziggige wijnselectie. Alles maakt deze chambre d’hôtes tot een unieke uitvalsbasis in Toscane.

See on dolcevia.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38226857113

Twee temperamentvolle Italianen in de keuken - TVGids.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenGiovanni Caminita kookt al een jaar lang verrukkelijke gerechten in de keuken van 24Kitchen. Deze week ontvangt hij een bijzondere gast: zijn vriend Marco Borsato komt langs om samen met hem in de pannen te roeren.De Italiaanse afleveringen van het 24Kitchen-programma komen voor rekening van kok Giovanni. Deze Siciliaanse lekkerbek wordt geboren in de stad Palermo, maar komt op negentienjarige leeftijd naar Nederland. Niet zoals zoveel landgenoten om een restaurant of een ijssalon te openen, maar om een muzikale carrière op te bouwen. Met succes, want hij wordt snel een gewaardeerd bassist bij de bands van zangers als Henk Westbroek en Marco Borsato.Passie voor eten

Net als zoveel van zijn landgenoten heeft ook Giovanni een passie voor eten. Het is dus niet verwonderlijk dat hij pas echt bekend wordt bij het grote publiek als tv-kok bij 24Kitchen. Op de culinaire zender laat hij de kijker kennismaken met de heerlijke gerechten van de Italiaanse keuken.Marco Borsato

Maandag is hij te zien in een speciale aflevering van Grenzeloos koken. In de Kerst-editie van het programma ontvangt hij zijn muzikale vriend Marco Borsato. Dat betekent niet één, maar twee temperamentvolle Italianen in de keuken. Als dat maar goed gaat… Ze maken Marco’s lievelingsgerechten, met vlees en truffel in de hoofdrol.

See on tvgids.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38226744167

Italiaanse fabriek produceert exclusieve herenschoenen Duyf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws18 december 2012 - Schoenontwerper Bart Duivenvoorden uit Haarlem lanceert met zijn merk Duyf op 20 december een nieuwe collectie exclusieve herenschoenen: Duyf designed by Bart. Een Italiaanse fabriek gaat zeven door hem ontworpen schoenmodellen produceren. Dat gebeurt per ontwerp in drie kleurstellingen. Op 20 december openen Bart Duivenvoorden en zijn compagnon Eelco Mobron in hartje Haarlem hun eerste Duyf Brandstore. In 2013 start de verkoop van Duyf landelijk via de detailhandel. Ook lanceert het merk een reparatieservice.Bart Duivenvoorden (1982) werd in 2002 tijdens zijn opleiding aan de schoenmakerschool in Nieuwegein uitgeroepen tot beste leerling schoenmaker van Nederland. Na in de Haarlemse zaak van zijn vader twaalf jaar schoeisel te hebben gerepareerd, besloot hij in 2009 om het niet alleen bij reparaties te houden. Hij wilde ook ontwerpen en produceren. De geboorte van een exclusief merk was een feit: Duyf. Hij zette dat samen met zijn vriend en compagnon Eelco Mobron op. Bart Duivenvoorden begon met het vervaardigen van maatwerk in het hoogste marktsegment. De handmatige productie kwam in 2012 uit op circa 60 paar maatschoenen.De klantenkring groeide dermate snel dat Duivenvoorden en Mobron het nu aandurven om aansluitend op het maatwerk een eigen confectielijn te lanceren. Ten behoeve van verkoop via de detailhandel produceert een Italiaanse fabriek in 2013 naar verwachting 800 paar schoenen voor de Nederlandse markt. Met het oog op de snelle ontwikkeling van hun bedrijf openen Bart Duivenvoorden en Eelco Mobron op donderdag 20 december in het centrum van Haarlem een kleine Duyf Brandstore. Daarin is ook het maatschoenen-atelier gevestigd.Onder het mom van ‘de ontwerper repareert’ komt Duyf met een speciale garantieservice. Schoenen die terugkomen voor herstel of onderhoud worden op basis van de originele leest gerepareerd. Met als voordeel dat daardoor de kwaliteit en het model gewaarborgd blijven. Om het exclusieve karakter van de schoenen van Duyf te onderstrepen bestaat er voor elk paar de mogelijkheid om de schoenen in een andere finish te poetsen waardoor ze een geheel eigen uitstraling krijgen.

See on perssupport.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38226427020

Slapen in een Italiaanse hooiberg - Ecomama

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyLogeren bij de boer. Maar dan wel in mediterrane sferen op een agriturismo!Overwoog je nog om te gaan kamperen in Italië komende zomer? Wat dacht je van een verblijf op een Italiaanse boerderij? Dat klinkt lekker romantisch en dat is het ook! In heel Italië zijn Agriturismo’s te vinden waar je een vakantie kunt boeken.Wat is een Agriturismo?

Een agriturismo is een chique woord voor een Italiaanse boerderij waar op het erf vakantievoorzieningen zijn. Soms is de boerderij nog in bedrijf en worden er kazen, olijfolie, wijn of honing gemaakt.Het erf van de boer is vaak zo groot dat je je eigen verblijf hebt met een eigen terras en als het meezit zelfs een zwembad! Sommige boeren hebben een biologische moestuin, ik ben zo benieuwd wat daar in staat! En hoe groot het contrast met mijn eigen moestuintje is.Met een glaasje wijn en een kaasplankje op het terras

Ik ga dus voor komende zomervakantie zeker overwegen om een leuke Agriturismo te boeken Het lijkt me vooral leuk om echt iets mee te krijgen van de Italiaanse cultuur in een klein Italiaans dorpje. Op de markt kopen we dan lokale producten en bij een klein restaurant smikkelen de kinderen van een verse Italiaanse pizza. De kinderen zullen zich prima vermaken en ‘s avonds zitten wij op het terras met een glaasje wijn en een kaasplankje.

See on ecomama.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38226193547

Basiskennis prosecco | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaArtikel over basiskennis van Prosecco. Restsuikergehaltes, druk in de fles, Frizzante of spumante‘Doe maar een proseccootje!’ De achteloosheid waarmee de meeste mensen overgaan tot het drinken van prosecco, zou je bijna doen vergeten dat er een wereld van verschillen in smaakstijl, manier van produceren en kwaliteit schuilgaat achter deze vaak onderschatte wijn.Toch is de benodigde basiskennis om in ieder geval zelf te weten welke prosecco u lekker vindt, geen hogere wiskunde. Dus hierbij kort de basiskennis van prosecco, opgesplitst naar restsuikergehalte, druk in de fles en kwaliteitskwalificaties.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38222657517

Vrolijke kerststal van Alessi | La Cucina Italiana

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaAlessi staat voor design en vrolijkheid. De ontwerpers hebben de traditionele kerststal in een modern jasje gestoken. Naast de kerststal met Jezus, Josef en Maria, zijn er de engelen, de herders en andere karakters. Eerder kwam Alessi al met drie koningen, kamelen en schaapjes. De figuurtjes zijn van porselein en handgeschilderd. Ontworpen door Laura Polinoro en Marcello Jori. Prijs vanaf: 22 euro. Alessi-shop.nl.

See on cucinait.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38222603639

Financial Times kiest Mario Draghi als Persoon van het Jaar | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOp de voorpagina van onze krant van september kopten we al stellig: “Supermario’s redden Europa”, doelend op Mario Monti, Mario Draghi en met een knipoog ook op Balotelli. Draghi wilde al het noodzakelijke doen om de Euro te redden en vooralsnog is dat gelukt. De gerespecteerde Britse zakenkrant de Financial Times heeft Mario Draghi, de president van de Europese Centrale Bank (ECB) daarom gekozen tot ‘Persoon van het Jaar’.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38222553164

Nederland vs. Italië - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDaar zit je dan met je dikke trui aan kou te lijden vlak bij het raam om net genoeg internetverbinding te krijgen. De schimmel staat op de muren vanwege de hoge vochtigheidsgraad in mijn appartement. Ik houd de ramen zo veel mogelijk dicht omdat anders dat kleine beetje warmte van de verwarming ontsnapt. O, wat kijk ik uit naar die goed geïsoleerde huizen in Nederland. Daar maakt het niet uit als het buiten koud is, want zodra je ergens naar binnen gaat warm je direct weer op. Hier niet. Hier heb je het de hele dag koud omdat isolatie niet erg hoog op de prioriteitenlijst van de Italianen staat. Het is immers toch maar drie maanden per jaar koud. Klopt, maar dan is het ook wel echt koud.Ja, ik zal eerlijk zijn; ik ben aan mijn shotje Nederland toe en niet zo’n klein beetje ook. Het is heerlijk om hier te wonen hoor, maar soms trek je gewoon even die andersheid niet meer. Dan wil je gewoon tv kunnen kijken waar programma’s ondertiteld in plaats van nagesynchroniseerd worden, rond kunnen fietsen zonder al te veel op lijpe autobestuurders te hoeven anticiperen en gewoon even niet na te hoeven denken over hoe je iets moet zeggen. Menig Hollander gaat naar Italië om er even lekker tussen uit te zijn, voor mij is het andersom.

See on desmaakvanitalie.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38222417350

Collesi beers of Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWhen one thinks of Italian beer, usually Peroni and Moretti come to mind. Italy is experiencing a craft brew revolution now. One of these brewers, Collesi has actually been in business since 1870. Located in the southwestern hills of Marche in the village of Apecchio, which bills itself as the “City of Beer.” Collesi is at the forefront of craft brewing in Italy. They make a line of Belgian style ales with barley grown on their estate. I recently enjoyed two of their beers.

Collesi, Imper Ale, Bionda pours a bright golden color with a snow-white head. It is cloudy and has some particles floating in it due to the fact that it is unfiltered. The nose is filled with yeasty notes with vanilla and floral aromas. The palate is filled with a rich maltiness, balanced with floral and yeasty flavors. It is light in body and has a pleasing medium finish. This beer weighs in at 6%abv. […]See on examiner.com
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38221936057

Consorzio Grana Padano, vola export +7,5% - Prodotti tipici ... - Ansa - ANSA.it

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaConsorzio Grana Padano, vola export +7,5% - Prodotti tipici … - AnsaANSA.itMondo Agricolo · Europa · Regioni · Prodotti tipici · Vino · Dolci Piaceri · Dal Mare · Salute · Fiere & Eventi · Business · Distribuzione · In Breve.See on ansa.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38219490189

Italiaans hof beboet Ruby

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Marokkaanse Karima el-Mahroug, beter bekend als Ruby Rubacuori, is een boete van vijfhonderd euro opgelegd omdat ze weigert te getuigen in de zaak tegen Silvio Berlusconi. Dat heeft de rechtbank in Milaan maandag gezegd.De Italiaanse oud-premier staat terecht omdat hij de toen minderjarige Ruby zou hebben betaald voor seks op door hem georganiseerde ‘bunga bunga’-feestjes.Ruby zit in Mexico en gaf eerder aan niet te weten wanneer ze weer in Italië zou zijn. Volgens haar advocaat, Paola Boccardi, keert de inmiddels 20-jarige Karima op 12 januari terug uit Mexico en zal ze getuigen op de zitting van 14 januari.Uitspraak

De Italiaanse aanklagers ronden hun betoog 28 januari af. De advocaten van Berlusconi volgen 4 februari. Een uitspraak in de zaak kan dan nog volgen in februari, voor de aanstaande verkiezingen.Zowel Berlusconi als Ruby ontkennen dat ze seksuele betrekkingen hadden. Gisteren heeft Berlusconi in een tv-show het proces ‘een gigantische lastercampagne’ genoemd. Hij zei dat de beruchte feestjes in zijn villa in Arcore in 2010 ‘niets onwettelijks’ hadden en gewoon ‘elegante soirées’ waren. Hij zei dat hij ze organiseerde omdat hij zich eenzaam voelde na het verlies van zijn moeder en zijn zus.Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de voormalige Italiaanse premier een straf van 6 maanden tot drie jaar voor prostitutie met een minderjarige, en drie tot 8 jaar voor machtsmisbruik. Berlusconi kan wel nog in beroep gaan, indien hij veroordeeld wordt en een celstraf gaat pas in na veroordeling in hoger beroep. Berlusconi is daarnaast nog in een rechtszaak gewikkeld in verband met belastingfraude.

See on ad.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38219244740

Berlusconi souffleert interviewer

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDat Silvio Berlusconi een heleboel Italiaanse media in zijn zak heeft zitten, dat konden we al vermoeden. De mediamagnaat die premier werd maakt het bij dit interview echter wel heel bont door de ‘journalist’ de volgende vraag voor te zeggen.Mister Bunga Bunga gaf zondag een lang ‘interview’ aan een van de best bekeken programma’s van zijn eigen commerciële zenders. Critici vonden het meer op een lange monoloog lijken. De Italiaanse krant La Republicca was oplettend genoeg om net op het randje van de reclame te horen hoe Berlusconi tegen de interviewster zegt: ‘Straks vraag je me … ‘

Tijdens het gesprek maakte de tweemaal gescheiden politicus dat hij opnieuw verloofd is. zo meldt de Volkskrant. Een 28-jarige oud-verkoopster uit Napels is de gelukkige.Natuurlijk kwam de Italiaanse politiek ook ter sprake. Berlusconi drukte de kijker op het hart dat de ‘communisten’ aan de macht mogen komen bij de verkiezingen. De vervroegde verkiezingen zijn nodig omdat Berlusconi’s partij de steun aan het zittende kabinet opzegde.Berlusconi kondigde onlangs aan dat hij wel weer premier wil worden, waarop de financiële markten een scherpe neerwaartse beweging maakten. Zijn kandidatuur lijkt kansloos. Maar wie weet welke streken de oude vos nog heeft.

See on joop.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38219207404

De nieuwe Maserati Ghibli gespot in de sneeuw | AutoItalia.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaTerwijl we vorige week nét nieuw beeldmateriaal hebben geplaatst van de Quattroporte blijkt Maserati druk aan het testen te zijn met de volgende nieuwkomer, de Ghibli. Het Italiaanse Autoblog.it heeft foto’s in bezit gekregen van een in de sneeuw spelende Ghibli. Vermoedelijk is deze dus voorzien van vierwielaandrijving.De versie met aandrijving op vier wielen zal straks overigens de naam Integrale meekrijgen, die we natuurlijk al kennen van Lancia. Net als de Quattroporte heeft ook de Ghibli nu een enorme bult op de achterzijde; kennelijk wil men ons nog geen idee weg geven hoe de achterzijde eruit ziet (en functioneert). De Ghibli zal tegen de 5 meter lengte schurken en als belangrijkste concurrenten de BMW 5-serie, Jaguar XF en Audi A6 hebben.

See on autoitalia.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38219043471

Fiat werkt langzaam aan opvolger Punto | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaFiat werkt aan een nieuwe B-segment auto die boven de Panda gepositioneerd zal worden als opvolger van de huidige Punto. Dat meldt de krant La Repubblica. Het nieuws zou vanuit de wandelgangen van Lingotto zijn doorgesijpeld, nu daar vandaag en morgen een grote jaarlijkse meeting plaatsvindt van het management van Fiat SpA. Veel meer is er nog niet over bekend, maar het lijkt er wel op dat de nieuwe Punto van een heel andere orde dan de huidige zal worden.Fiat zal zich namelijk consequent gaan opsplitsen als automerk, met enerzijds de meer lifestyle georiënteerde tak, met 500 initialen (500, 500L, 500X) en anderzijds de meer economische tak, die we vooral in Italië en Brazilië terug zullen zien. De Panda vormt de belangrijkste basis en indicatie voor wat komen gaat. De opvolger van de Punto kan op z’n vroegst eind 2014 of begin 2015 in productie gaan. Vermoedelijk in een vernieuwd Melfi waar ook de 500X geproduceerd zal worden en een kleine Jeep. Alle drie modellen, delen hetzelfde Small-Wide platform. De verbouwde fabriek in San Nicola di Melfi zal zich kunnen spiegelen aan de WCM-faciliteit van Pomigliano d’Arco dat de Panda bouwt.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38218922330

Oudjaarsavond in Rome (5 tips voor een geslaagde jaarwisseling) | italiëplein

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRome is een fantastische plaats om een jaarwisseling op zijn Italiaans mee te maken. Hieronder 5 Romeinse aanraders die we ook vast voor je in de juiste volgorde hebben gezet.Rode lingerieEen typisch Italiaans nieuwjaarscadeau voor haar én hem: rode lingerie. Dat brengt geluk in het nieuwe jaar. Wacht niet tot op het laatste moment met de aanschaf, want de meeste (lingerie)winkels sluiten vroeg op Oudjaarsdag. Betaalbaar, hip en mooi: de winkels van Intimissimi (26 vestigingen in Rome). Voor lingerie op hoger niveau én deskundig advies: La Porta Verde, Via di Ripetta 18.

See on italieplein.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38215122960

Risotto allo Champagne, Italiaans recept voor kerst of nieuwjaar

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenChampagnerisotto is een ideaal gerecht voor het kerst- of nieuwjaarsdiner. Het is eenvoudig en snel te maken en heeft een verfijnde en feestlijke smaak.See on italiedavivere.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38212616923

Nieuwe pausmobiel kerstcadeautje van Mercedes | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Paus rijdt al meer dan 80 jaar Duits. Begin december kwam de grote baas van Mercedes de allernieuwste Pausmobiel persoonlijk afleveren.Duitser en Italianen hebben elkaar op motorisch gebied altijd goed kunnen vinden. Schumacher was de F1-koning in zijn Ferrari, Audi investeerde met veel succes in Italiaanse sportwagens en met de nieuwe dieseltechniek van Fiat snellen de BMW’s nog steeds over de autobahn.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38211508661

Meer Italiaanse muziek in de top 2000 | Il Giornale, Italiekrant over Italiaanse zaken en smaken

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreEr staan dit jaar meer Italiaanse artiesten in de Top 2000 dan vorig jaar.De moeder aller hitlijsten is weer samengesteld. Drie miljoen mensen brachten een stem uit voor de Top 2000 die vanaf eerste kerstdag wordt uitgezonden op Radio 2.Onze belangstelling gaat uiteraard net als voorgaande jaren weer uit naar de prestaties van de Italiaanse artiesten en we verklappen meteen; er is goed nieuws! Het aantal Italiaanse nummers steeg van 17 naar 20, de hoogste score in jaren. Het gemiddelde lag meestal rond de 15. Wel moeten we aantekenen dat de gouden ouwen de kar nog steeds trekken en dat de meeste nummers een lagere positie innemen dan in 2011. Maar een kniesoor die daarop let.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38211329795