dinsdag 18 december 2012

Italiaans hof beboet Ruby

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



De Marokkaanse Karima el-Mahroug, beter bekend als Ruby Rubacuori, is een boete van vijfhonderd euro opgelegd omdat ze weigert te getuigen in de zaak tegen Silvio Berlusconi. Dat heeft de rechtbank in Milaan maandag gezegd.



De Italiaanse oud-premier staat terecht omdat hij de toen minderjarige Ruby zou hebben betaald voor seks op door hem georganiseerde ‘bunga bunga’-feestjes.



Ruby zit in Mexico en gaf eerder aan niet te weten wanneer ze weer in Italië zou zijn. Volgens haar advocaat, Paola Boccardi, keert de inmiddels 20-jarige Karima op 12 januari terug uit Mexico en zal ze getuigen op de zitting van 14 januari.



Uitspraak

De Italiaanse aanklagers ronden hun betoog 28 januari af. De advocaten van Berlusconi volgen 4 februari. Een uitspraak in de zaak kan dan nog volgen in februari, voor de aanstaande verkiezingen.



Zowel Berlusconi als Ruby ontkennen dat ze seksuele betrekkingen hadden. Gisteren heeft Berlusconi in een tv-show het proces ‘een gigantische lastercampagne’ genoemd. Hij zei dat de beruchte feestjes in zijn villa in Arcore in 2010 ‘niets onwettelijks’ hadden en gewoon ‘elegante soirées’ waren. Hij zei dat hij ze organiseerde omdat hij zich eenzaam voelde na het verlies van zijn moeder en zijn zus.



Als hij schuldig wordt bevonden, riskeert de voormalige Italiaanse premier een straf van 6 maanden tot drie jaar voor prostitutie met een minderjarige, en drie tot 8 jaar voor machtsmisbruik. Berlusconi kan wel nog in beroep gaan, indien hij veroordeeld wordt en een celstraf gaat pas in na veroordeling in hoger beroep. Berlusconi is daarnaast nog in een rechtszaak gewikkeld in verband met belastingfraude.

See on ad.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/38219244740