woensdag 10 februari 2016

Jamie's Italian in Rotterdam | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Met een kleurrijk fotoverslag blikken we terug op een onvergetelijke lunch bij Jamie’s Italian in Rotterdam, ter ere van Ciao tutti’s zesde verjaardag.Afgelopen weekend schoof een groot deel van het Ciao tutti-team aan bij Jamie’s Italian in Rotterdam om Ciao tutti’s zesde verjaardag te vieren. Vandaag blikken we met een kleurrijk fotoverslag terug op deze onvergetelijke lunch.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1nZ2TkB

Christo in voetsporen van Christus | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Zet het maar vast in de agenda want het wordt deze zomer een grote attractie in Noord-Italië. Inpakkunstenaar Christo heeft namelijk een nieuw project, drijvende pieren in het Iseomeer. Van 18 juni tot en met 3 juli 2015 kan iedereen over water lopen!
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TSJLRK

Bekende Italiaanse muzieksterren tijdens Sanremo 2016 | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Italianen kijken er al wekenlang naar uit want het Sanremo songfestival is een van de grootste jaarlijkse happenings op de Italiaanse TV. Hier de deelnemers.Italianen kijken er al wekenlang naar uit want het Sanremo songfestival is een van de grootste jaarlijkse happenings op de Italiaanse TV. Kijkcijferrecords worden nog steeds gebroken en ieder jaar is er wel weer een smeuïge rel veroorzaakt door iets of iemand die graag de aandacht van de hele natie wil.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TSJJJG

Kopstuk Siciliaanse maffia opgepakt in Den Haag


DEN HAAG - In Den Haag is woensdag een 46-jarige Italiaan opgepakt die lid zou zijn van de Siciliaanse maffia. De arrestatie is deel van een grote actie van de Italiaanse politie en buitenlandse collega’s, waarbij woensdag meer dan honderd vermoedelijke maffialeden zijn aangehouden.

De actie richtte zich op de Laudani-familie, die betrokken zou zijn bij moord, afpersing, witwassen en drugshandel. Volgens de Italiaanse politie is de hele maffiaclan opgerold met de arrestaties. Onder de verdachten zijn ook vrouwen die de taken hadden overgenomen van hun mannen die eerder al werden opgepakt.

See on omroepwest.nl

via Tumblr http://bit.ly/1TSfOBq

Meer dan honderd vermeende maffialeden opgepakt in Italië


Bij een grote Italiaanse politieactie zijn woensdag meer dan honderd vermoedelijke maffialeden aangehouden. Ze worden verdacht van onder meer afpersing en drugshandel, liet de politie weten.

De actie was gericht tegen de Laudani-familie, afkomstig uit de Siciliaanse stad Catania. De arrestaties werden niet alleen op Sicilië verricht, maar ook op het Italiaanse vasteland en zelfs in het buitenland.

Onder de verdachten zijn ook vrouwen die de taken hadden overgenomen van hun mannen, die eerder al werden opgepakt. Met de operatie is volgens de politie de hele maffiaclan opgerold.

Camorra

Ook is het voortvluchtige hoofd van een afdeling van de beruchte Camorra-clan opgepakt. Volgens The Guardian gaat het om de 38-jarige Alessandro Giannelli.

Hij werd opgepakt toen hij tijdens zijn vlucht voor de politie van auto wilde wisselen. Giannelli zou met zijn groep zijn verwikkeld in een dodelijke bendeoorlog over drugsmokkel.

De strijd in het drugscircuit in de regio Napels heeft dit jaar zeker tien mensen het leven gekost. Het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken overweegt meer militairen in te zetten om de situatie onder controle te krijgen.


See on nu.nl

via Tumblr http://bit.ly/1nXsZ7A

Umbrië wordt het groene hart van Italië genoemd. Een authentieke regio in het midden van Italië.


Umbrië wordt het groene hart van Italië genoemd. Een authentieke regio in het midden van Italië. Umbrië wordt nog altijd een beetje ondergewaardeerd als het kleinere zusje van Toscane. 

In de Middeleeuwse steden in Umbrië, zoals Gubbio, Spello, Spoleto, Assisi en Perugia, zijn veel kunstschatten te zien. 


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1V2TlQu

#Italian #Salad by #Chef #Concetta #Di #Lella - #Chiaramonte...#Italian #Salad by #Chef #Concetta #Di #Lella - #Chiaramonte @gustodilella @concettadilella @famigliadilella #cucina #italiana #italian #cuisine #gusto #buonissimo (bij Di Lella Productions)via Tumblr http://bit.ly/20nTkrJ

Ricetta Torta di ricotta con i mirtilli - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Per la ricetta della torta di ricotta con i mirtilli, iniziate a impastare il burro morbido con 100 g di zucchero, un pizzico di sale e poca scorza di limone grattugiata, poi unite 200 g di farin
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1TRwF7s

Italianen oefenen tegen Schotten

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië speelt eind mei een oefeninterland tegen Schotland. Dat heeft de Italiaanse voetbalbond (FIGC) dinsdag laten weten.De partij wordt op zondag 29 mei in het Ta'Qali Stadium in Malta afgewerkt. Voor de ‘Squadra’, komende zomer één van de tegenstanders van België in de groepsfase van het EK in Frankrijk, wordt het de een-na-laatste oefenpot in aanloop naar Euro 2016. Op 6 juni volgt nog een vriendschappelijk duel tegen Finland. In de aanloop naar het EK had Italië eerder al oefenpartijen tegen Spanje (24 maart) en Duitsland (29 maart) vastgelegd.
See on ed.nl

via Tumblr http://bit.ly/1oqKdLc

Mini lasagna - My happy kitchen

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Recept voor het maken van mini lasagna’s in een muffinvorm in de oven. Verse pasta, heerlijke tomatensaus en romige ricotta.De lasagna ‘di casa mia’ is het best bekeken recept op mijn blog. En terecht, het is ook heel, heel erg lekker! Wij eten het regelmatig en ik moet eigenlijk áltijd maken wanneer mijn vader en moeder komen eten. Het is alleen wel een tijdrovend gerecht. Op Pinterest kwam ik mini lasagna tegen, gemaakt in een muffin of cupcakevorm. Voordeel is dat deze maar zo’n 20 minuten in de oven moeten. En ze zien er ook nog eens heel leuk uit!
See on myhappykitchen.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Pkd0K3