zaterdag 18 mei 2013

Magic ABC - Fileni: the funny side of food

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



MAGIC ABC


Super-fun letters made using tender chicken breast, breaded and oven baked. For all occasions: enjoy as a snack, during a party with friends, or as a fun and healthy dinner.

Breaded chicken breast bites, a tasty and healthy meal ready in 8 minutes in a pan or 10 in the oven or 7 in the toaster.

To guarantee the pureness, taste and especially the delicacy of its products, Fileni has been developing new methods of preparation inspired by traditional techniques for some time now.

Today, Fileni is the first company to offer its customers chicken escalopes that have been oven baked rather than fried.

Baking (rather than frying at 180/190°C) makes the food easy to digest, while preserving its great smell, taste and look, as well its healthiness. The process results in a low fat, crispy and very tasty product.




See on fileni.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50755706565

Zelf ijs maken: gelato al limone - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Wie aan Italië denkt, is al snel aan het dagdromen over het heerlijkste ijs ter wereld. Flaneren met een ijsje in de hand en in het hoofd de melodie van een lied van Paolo Conte, waarin hij een eerbetoon zingt aan dit ijs. Ja, zo moet het iedere dag kunnen zijn. Met dit recept kun je aardig in de buurt komen van die droom. Nu het weer nog…




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50755583454

Laat #Italian #Entertainment uw #muzikale #programma...





Laat #Italian #Entertainment uw #muzikale #programma samenstellen voor een geslaagd #Italiaans #Evenement. Velen gingen u voor! Mail voor een #vrijblijvend #voorstel. (bij Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50745229799

Vakantiehuis in Italië, Umbrië / Umbria, Orivieto

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Deze villa is rustig gelegen met prachtig uitzicht op Todi.



De appartementen zijn licht en ruim, landelijk en warm ingericht met onbewerkte houten meubels, lange tafels, grote ramen en genoeg ruimte en plek voor iedereen.



See on bonovivo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50743742335

Duizenden Italianen protesteren tegen bezuinigingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Duizenden Italianen hebben zaterdag in Rome geprotesteerd tegen de bezuinigingen van de nieuwe regering van premier Enrico Letta.


De betogers eisten van de links liberale Letta dat hij zijn bezuinigingsmaatregelen schrapt en zich meer richt op het scheppen van banen.


Het land maakte de zwaarste recessie mee in 40 jaar. Ruim 11 procent van de beroepsbevolking is werkloos. Onder jongeren tot 25 jaar is dit percentage zelfs 38 procent.


Letta, van de centrumlinkse Democratische Partij (PD) van ex-communisten en progressieve katholieken, vormde in april een coalitie met de centrumrechtse PDL van ex-premier Silvio Berlusconi.




See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50740723611

Wonen in Italië als Italiaanse resident

See on Scoop.it - Italian Properties - Italiaans Onroerend Goed



Je bent verliefd op Italië en je kunt het eten, de wijn, de zon en de cultuur niet meer missen. Je voelt je hier zo thuis, dat je besloten hebt een huis te kopen. Uiteindelijk vind je het huis van je dromen en besluit je het huis te kopen.




Eerste of tweede woning




Wanneer je in Italië een huis koopt zal de notaris vragen of jij dit pand als eerste of tweede woning wilt kopen. Dit heeft namelijk invloed op de overdrachtsbelasting bij een aankoop. Het is een stuk voordeliger om jouw huis als eerste woning te kopen. Je betaalt dan in plaats van tien procent, drie procent belasting. Jezelf inschrijven in Italië als resident, wanneer je dus aangeeft dat jij dit huis als eerste woning koopt, betekent ook dat je je uitschrijft in Nederland. De belastingaangifte, het paspoort, het rijbewijs en alle andere persoonlijke documenten worden hierna ook in Italië geregeld. Strikt gezegd neem je de rol van Italiaanse burger aan.




See on recre.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50736296903

Een tafel vol kleine hapjes | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Een tafel vol kleine hapjes staat vol recepten om samen met familie of vrienden van te genieten. Van minipizzaatjes en calamari tot grissini en risottoballetjes.


Er is niets fijner dan op zaterdagochtend een bezoek brengen aan de markt, om allerlei heerlijke ingrediënten te kopen die ’s avonds op tafel schitteren. Het liefst struin ik een paar uur langs de kramen vol met verse groenten, pas geoogst fruit, vers gevangen vis en ander lekkers.


Na een paar uur in de keuken druppelen de eerste vrienden binnen en raakt de tafel steeds voller en voller met veel verschillende kleine hapjes. Een goede fles wijn erbij, en de avond kan niet meer stuk.




See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50735419274

Rome attractions: what to see and do in summer - Telegraph

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



The Telegraph’s Rome expert suggests what to see and do in the city this summer and offers a guide to the best hotels.


Why go? Rome really comes into its own between April and October, when the action spills outside and the centro storico becomes one big piazza. There’s no real off-season in the Eternal City. If you can take the heat, August (when most Romans head for the beach) is a good month to find offers on hotel rooms.




See on telegraph.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50734188055

Film 'Het meisje en de dood' met actrice Sylvia Hoeks in de prijzen op Festival van Milaan

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



MILAAN - De film ‘Het meisje en de dood’ met actrice Sylvia Hoeks uit Maarheeze in de hoofdrol heeft woensdag op het Festival van Milaan twee prijzen in de wacht gesleept. Dit meldt het Algemeen Dagblad donderdag. Het drama ontving prijzen in de categorieën beste camerawerk en beste production design.




See on omroepbrabant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/50713038041