dinsdag 13 oktober 2015

#Italian #Food #Trucks beschikbaar voor de #evenementenmarkt in...#Italian #Food #Trucks beschikbaar voor de #evenementenmarkt in #Nederland.
@italianfoodtruc
Bezoek de website http://bit.ly/1hCKN4y

Foodtrucks zijn #rijdende #horecagelegenheden die je steeds vaker ziet op straat en op #festivals. Voor #culinaire zzp’ers lijkt zo’n rijdend restaurant een #laagdrempelige manier om een eigen horecagelegenheid te openen.

Ze schieten als #paddenstoelen uit de grond. Naar schatting zijn er nu al meer dan 300 #keukentjes op wielen in Nederland. De onderlinge #concurrentie is groot.

Behalve dat een foodtruck dé manier is om te #experimenteren met nieuwe producten, lijkt het een goedkopere manier dan het openen van een #restaurant of winkel. Je hebt niet te maken met extreem hoge huren (zeker in grote steden), je hebt minder personeel nodig (nog lagere lasten) en als je merkt dat de zaken minder goed lopen, dan zet je je truck gewoon ergens anders neer. (bij Good Things From Italy)via Tumblr http://bit.ly/1G3wFgw

‘Italiaanse toestanden’ door nieuwe Mediawet

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In de nieuwe Mediawet krijgt de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), veel macht over de omroepen en hun makers. Dat gaat ten koste van de journalistieke vrijheid en werkgelegenheid van programmamakers. Dat betoogt René Roodheuvel, secretaris Omroep bij de NVJ, in een opiniebijdrage op de Volkskrant. Volgens Roodheuvel dient staatssecretaris Sander Dekker (VVD) de rechtspositie van omroeppersoneel te verbeteren om te voorkomen dat ook in Nederland Italiaanse toestanden ontstaan.
See on villamedia.nl

via Tumblr http://bit.ly/1R8ljbi

Roberto Romero - herenkleding | Herenmode | Italiaanse overhemden

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Online Italiaanse herenmode koop je bij Roberto Romero, di Fashion Italia. Wij hebben wekelijks nieuwe herenkleding en Italiaanse overhemden.
See on roberto-romero.com

via Tumblr http://bit.ly/1GaDe0z

Restauratie Spaanse trappen begonnen, Bulgari betaalt | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De fameuze treden en leuningen van de Spaanse Trappen in Rome konden wel een opknapbeurt gebruiken. Die is nu van start gegaan.De kop boven dit nieuwsbericht roept bij u natuurlijk direct de herinneringen op aan de afschuwelijke gebeurtenissen met voetbalhooligans in februari dit jaar op het plein dat aan de trappen grenst. Maar nee, toen raakte alleen de fontein (licht) beschadigd en bleven de trappen ongedeerd. Toch konden de fameuze 135 treden en leuningen wel een opknapbeurt gebruiken. Die is nu van start gegaan.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GFeOqP

Koffierituelen: Hoe heurt het in de bar | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een Nederlander die dagelijks aan de bar te vinden is, heeft zonder twijfel een groot probleem. Voor Italianen daarentegen is het een must. De ‘kroegentocht’ is er verworden tot een dagelijks ritueel en een culturele traditie. Let wel: niet om de alcoholica, maar voor een cafeïnestoot. Hoog tijd dus voor een huldeblijk aan de enige echte energieleverancier van Italië: de Barista.
See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1GFeNTW

Italië: aardappelopbrengst -30%

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De aardappeloogst is ten einde gekomen en het is tijd om de eerste balans op te maken. Het jaar wordt gekenmerkt door een aanzienlijk daling van de opbrengst van 50 ton per hectare in 2014 tot 38 ton/ha dit jaar (-30%).Volgens Stefano Andraghetti, voorzitter van CESAC in Ravenna, ligt de oorzaak van deze opbrengstdaling in het veranderende klimaat. “In het voorjaar heeft het veel minder geregend dan normaal en in juli en augustus waren de temperaturen extreem hoog. De agrarische sector in Bologna, Ravenna en Ferrara heeft hier onder geleden”
See on agf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1R8jGdF

Italiaanse hoaxbusters jagen op rechts-extremistische haatzaaiers - Joop.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Valse foto’s en video’s, racistische schreeuwpartijen en doodswensen: sociale media in verschillende Europese landen stromen over met haattaal, geïnspireerd door de vluchtelingencrisis. In Italië deden twee hoaxjagers aangifte tegen een netwerk van extreem-rechtse haatzaaiers. Na maanden studie overhandigden zij de politie in Bologna informatie over vier sites, samen goed voor zo’n vijftig miljoen pageviews per jaar, en de bijhorende Facebook-, Youtube- en Twitteraccounts. Een dik dossier vol bloed-en-bodempropaganda.
See on joop.nl

via Tumblr http://bit.ly/1R8jEm0