zondag 26 juni 2016

Italië pakt lang gezochte maffiabaas Ernesto Fazzalari op

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse autoriteiten hebben in de nacht van zaterdag op zondag maffiabaas Ernesto Fazzalari opgepakt. De 46-jarige Fazzalari is leider van de Calabrische maffiaclan ‘Ndrangheta en werd al twintig jaar gezocht.De Italiaanse premier Matteo Renzi maakte op Facebook bekend dat de zware crimineel was opgepakt.De leider bedankte de politiediensten die hebben meegeholpen aan de operatie.Fazzalari stond op de lijst van meestgezochte criminelen van de Europese politiedienst Europol, omdat hij in Italië tot levenslang was veroordeeld voor onder meer moord, doodslag en lidmaatschap van een criminele organisatie.
See on nu.nl

via Tumblr http://bit.ly/292NJYg

Nizzolo verovert Italiaanse kampioenstrui

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Wielrenner Giacomo Nizzolo heeft zondag de Italiaanse kampioenstrui veroverd. De 27-jarige sprinter uit de formatie van Trek-Segafredo klopte na een koers van bijna 230 kilometer medevluchter Gianluca Brambilla aan de finish in Boario Terme.
See on rtlnieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/292NSeh

Arrosticini (aka spiducci) | Panoram Italia Recipes

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Arrosticini (“Rustelle” in the hinterland of Pescara, where the tradition is stronger) is a typical street food from Abruzzo. These delicious skewers are traditionally made with small chunks of ovine meat (sheep or mutton) but also lamb or even pork.
See on panoramitalia.com

via Tumblr http://bit.ly/28YM6Lm