zaterdag 21 maart 2015

'Maffia duikt in productie van olijfolie'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBritse consumenten zijn gewaarschuwd om niet te goedkope olijfolie te kopen. Dergelijke olijfolie zou zijn gemaakt door de Italiaanse maffia onder onhygiënische omstandigheden, waardoor gebruikers besmet kunnen raken met de E-colibacterie of salmonella.De olijfoogst was vorig jaar uiterst mager. Een Italiaanse voedsel- en warenspecialist zegt dat er bewijs is dat criminele bendes de olijfolieproductie overnemen. ”Georganiseerde bendes dringen zich snel op. We schatten dat er een toename van criminele belangen in deze branche zal zijn”, zei hij tegen de Britse krant The Independent.De prijs voor olijfolie is de laatste weken verdubbeld, omdat de oogst dramatisch slecht was door een ziekte die miljoenen olijfbomen heeft besmet.De fraude met olijfolie vindt op verschillende manieren plaats. In sommige gevallen wordt goedkope, oude olijfolie uit andere landen verkocht als ‘Italiaanse extra vierge’.AllergischMaar het gebeurt ook dat olie van andere planten wordt verkocht als olijfolie, door er chlorofyl aan toe te voegen voor de kleur en betacaroteen voor de smaak. Dat kan gevaarlijk zijn voor mensen die allergisch zijn voor chlorofyl en de productie vindt bovendien plaats in onhygiënische garages en kelders.Circa 70 procent van de olijfolie wereldwijd wordt in Spanje en Italië gemaakt. Griekenland, Portugal, Marokko en Tunesië produceren het grootste deel van de overige 30 procent.

See on nu.nl
via Tumblr http://bit.ly/1C9JGAC

Mirafiori bijna klaar voor productie Maserati SUV | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsAfgelopen donderdag kwamen voor de tweede keer alle vakbondsafgevaardigden op bezoek in Mirafiori om de vorderingen rond de opzet van de assemblagelijn van de Maserati Levante te observeren en te bespreken. De SUV zal voor het eerst bij wijze van proef van de band rollen in de maand juni. Mogelijk worden vanaf die tijd in en rond Turijn ook de eerste testexemplaren gespot met definitieve carrosserie. De reguliere productie begint in januari 2016.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1HdLcBy

#Trattoria #Casa #Di #Bella kan ook uw #Aperitivo #Catering...

#Trattoria #Casa #Di #Bella kan ook uw #Aperitivo #Catering verzorgen. Kom langs in de winkel op het #Abeelplein / #Fahrenheitstraat om de mogelijkheden te bespreken. @casadibella @gustodilella @thingsfromitaly (bij Trattoria Casa Di Bella)
via Tumblr http://bit.ly/1LDR4L2

Italiaanse fotograaf legt Amsterdamse trappen in Escherstijl vast - CULTUUR - PAROOL

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe Italiaanse fotograaf Silvio Zangarini is zo gefascineerd door de trappen in Amsterdamse grachtenhuizen, dat hij ze van alle kanten heeft gefotografeerd voor zijn tentoonstelling in museum Het Grachtenhuis.’Stunning Staircases’ heet de expositie. ‘Wat zo bijzonder is, is de wijze waarop de trappen in beeld worden gebracht,’ vertelt Emma van Oudheusden, één van de directeuren van het museum. ‘Zangarini plakt verschillende foto’s aan elkaar, wat hetzelfde effect geeft als de kunstwerken van Escher. Je wordt er bijna duizelig van.’

See on m.parool.nl
via Tumblr http://bit.ly/1HdFsry

Italiaans feesteiland Capri heeft duurste hotels van de wereld

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyStond de Omaanse stad Muscat tot voor kort nog bovenaan in de lijst van duurste hotels van de wereld, is het inmiddels Capri, waar bezoekers het diepst in de buidel moeten tasten.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1CFEFAw

'Vroegste kamp Romeinen in Italië ontdekt' - AD.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItaliaanse wetenschappers hebben nabij de Noord-Italiaanse stad Triëst sporen van een legerkamp van de Romeinen ontdekt dat waarschijnlijk het oudste in het huidige Italië is. Het is in de tweede eeuw voor Christus opgericht.Dat meldt het team rond Federico Bernardini van het Internationaal Centrum voor Theoretische Fysica in Triëst. Zij denken dat het kamp de oorsprong van de Noord-Italiaanse stad kan zijn geweest.Met moderne technologische zoektechnieken en via archeologische opgravingen kregen de onderzoekers een overzicht van hoe het er ooit bij de Noord-Italiaanse stad heeft uitgezien. Zij ontdekten dat het legerkamp lag op het huidige 13 hectare grote terrein San Rocco met zijn talrijke vestingwallen. Met twee kleinere forten in het noordoosten en zuidwesten kon de Muggia-bocht, die een beschermde natuurlijke haven aan de Adriatische Zee vormt, worden bewaakt. De onderzoekers ontdekten grote overeenkomsten tussen wat zij in San Rocco aantroffen, en Romeinse legerkampen die in de tweede helft van de tweede eeuw voor Christus in Spanje zijn gebouwd. Ook scherven die zij vonden, wijzen daarop. De Romeinse geschiedschrijver Titus Livius beschrijft in zijn boek Ab Urbe Condita de tweede Istrische Oorlog (178-177 voor Christus). De Romeinen veroverden toen het schiereiland Istrië, dat ten zuiden van Triëst ligt.

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AUebGI

Spaghetti Bolognese met Parmezaanse kaas

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHaal de Italiaanse keuken in huis!

See on natuurwinkel.nl
via Tumblr http://bit.ly/1ECnPBC

10x feest in Italië | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHet is voorjaar – en dat gaat in Italië gepaard met heel veel feesten, festivals en evenementen. We tippen vandaag de 10 vrolijkste voorjaarsfeesten in de laars!

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1GBTt2k

Topattractie Pompeï weer open na restauratie | NOS

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaEen van de publiekstrekkers van de ruïnestad Pompeï heeft een grondige opknapbeurt gekregen. De Villa der Mysteriën is na twee jaar werk weer open voor het publiek.De Villa dei Misteri is het grootste gebouw dat is blootgelegd in Pompeï. De naam verwijst naar uitstekend bewaard gebleven fresco’s in de villa, waarop waarschijnlijk een mysteriecultus rond de god Bacchus is te zien. De villa werd in 1909 gevonden.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1GBTt2b

Buon appetito da Bari! | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenWie kan jullie beter met de smaak van Puglia laten kennismaken dan iemand die er geboren en getogen is? Tijdens onze snelle espresso in Bari ontmoetten we Valeria, geboren in de hak van Italië, in het zonnige Bari. Ze verliet ‘haar’ stukje Italië voor een studie in Milaan, waarna ze een master volgde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

See on ciaotutti.nl
via Tumblr http://bit.ly/1GBTraB

11 Rome food myths that need to die

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia"Giolitti serves amazing gelato."Not true…unless you actually enjoy consuming ice cream that contains vegetable oil and artificial colors.1. Caffe’ Sant’Eustacchio serves the best coffee in town.This could not be further from the truth. The coffee is sometimes good, occasionally great, but mostly just passable. Also its surfaces are perpetually sticky. Ditto for Tazza d’Oro. Check out Sciascia in Prati for the real deal.2. You can’t find a bad meal in Rome.It’s true that everything tastes better on vacation. But if you compare the ingredients and dishes found on Roman restaurant tables today to what typified the city two decades ago, you’ll be surprised by the tangible decline. The center of Rome is particularly plagued by very mediocre restaurants.

See on matadornetwork.com
via Tumblr http://bit.ly/1CFv5xx