maandag 22 oktober 2012

Marco Carta - Necessità Lunatica (videoclip)

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Marco Carta

Necessità Lunatica

http://itunes.apple.com/it/album/necessita-lunatica-single/id559956062


Una bellissima auto vintage covertible sfreccia sulla Pacific coast highway, a bordo Marco esegue il playback in modo naturale, le riprese in slow motion e l’oceano sullo sfondo, rendono ancora più suggestiva la sua performance.

La storia si sviluppa attraverso la narrazione di Marco che procede sulla strada costiera che si avvicina man mano alla citta’ di Los Angeles. Una ragazza nel frattempo si sta recando all’ultimo provino, dal modo in cui guarda l’orologio si evince che è in ritardo all’appuntamento più importante della giornata.
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34099201971

Fiat Group overweegt grote Jeep productie in China | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFiat ziet dermate veel groeipotentie voor het merk Jeep in China, dat het wil werken aan een grootschalig productieplan, waarbij alle modellen van Jeep straks ook op Chinese bodem worden geproduceerd. Met partner GAC werkt het daarom aan een plan voor de bouw van een tweede grote fabriek. Het is niet ondenkbaar dat hier uiteindelijk ook Alfa Romeo’s geassembleerd zullen worden. Het overleg zou al in een vergevorderd stadium zijn. Het management heeft overigens geen haast, want in de huidige fabriek te Changsha werkt men op het moment weliswaar aan een jaarlijks aantal van 140.000, maar is er de capaciteit om door te groeien tot 500.000 stuks op jaarbasis. Vanaf de Fiat Viaggio wil men elk jaar minimaal 1 nieuw model introduceren op deze groeimarkt. Voor de overname van Chrysler door Fiat, werden er overigens ook al Jeep’s in China geproduceerd dankzij een partnerschap met Daimler.


Ook het merk Chrysler, dat alleen in Europa als Lancia verkocht wordt, zal de komende jaren naast Jeep aan een nieuw gamma werken voor in de Chinese showrooms. De toekomstige 200/Flavia zal een van de belangrijkste introducties zijn de komende jaren. Dit D-segment model op de langste variant van het Compact Wide platform, verschijnt straks in verschillende varianten. De Amerikaanse merken worden reeds in China verkocht en waren in september goed voor 153.154 verkochte eenheden, waarvan 117.189 stuks het merk Jeep droegen.
See on autoedizione.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34094559171

Ferrari licht keuze voor Massa toe

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Formule 1-team Ferrari heeft toegelicht waarom er besloten is om Felipe Massa nog een jaar voor de Italianen te laten racen. De Braziliaan is niet gekozen vanwege een gebrek op betere opties, maar vanwege zijn kwaliteiten.


“De beslissing om het contract van Massa te verlenging is zorgvuldig afgewogen. Het was niet omdat het de meest voor de hand liggende keuze was of omdat het onvermijdelijk was door een gebrek aan alternatieven, noch was het op verzoek van zijn huidige teamgenoot, want alleen Ferrari bepaalt wie de stoeltjes bemannen.”
“Velen belden aan bij de Scuderia, sommigen zijn overwogen, maar uiteindelijk trokken we de logische conclusie dat niemand beter voor Ferrari zou zijn dan Massa. Felipe heeft talent, snelheid en de capaciteit om in het belang van het team te werken. Zijn carrière toont aan dat hij die kwaliteiten bezit. Bovendien regeert harmonie binnen het team, we zijn met elkaar verbonden en de solidariteit is ook als het tegen zit enorm. Onze fans weten dat sommige beslissingen alleen in het belang van Ferrari genomen worden. Wat anderen daarover zeggen is onzin.”
See on sport.fok.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34092233908

Koken en olijvenplukken in Toscane | Bono Vivo Vakantiehuizen in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyIn de glooiende heuvels aan de voet van de Apennijnen ligt het schilderachtige dorpje Loro Ciuffenna, ‘de parel van Toscane’ zoals de Italianen het liefkozend noemen. Vanuit hier neemt onze lokale gids Esther je mee op pad naar haar Toscane en laat je proeven en meemaken wat het land en haar inwoners zo gul bieden.

Tijdens deze 5 culinaire dagen krijg je het gevoel even plaats te nemen in de warme en gastvrije huiskamer van de Toscaners zelf.


De accomodaties waar je verblijft zijn bijzonder en persoonlijk. Middeleeuwse huisjes op de top van een olijfheuvel, of op het erf van een hartelijke familie, met een uitzicht waar je stil van wordt.


Programma:

Dag 1 (woensdag)

Na aankomst word je welkom geheten aan het gezamelijke diner in het huiselijke restaurant. Je proeft ondertussen een aantal olijfolies en krijgt uitleg over de verschillen in smaak en produktie. Wist je dat je pasgemaaid gras kunt proeven in olie, of peper?
Dag 2 (donderdag)

Vandaag leer je om vers brood te maken dat overgoten wordt met de zo beroemde olijfolie uit de streek.

En je kunt er meteen van genieten tijdens de lunch. Eenvoud maar puur van smaak is hier het motto!

Daarna kun je meehelpen met de olijvenpluk. Nog altijd handwerk zoals honderden jaren geleden ook al gebeurde en toch op een bijzondere manier ontspannend.
Dag 3 (vrijdag)

In deze weken draaien de olijfpersen op volle toeren. Je brengt een bezoek aan de olijfpers waar Esther je een korte rondleiding in de molen geeft en waar je kunt zien hoe een olijf in goudgele olie verandert.
Dag 4 (zaterdag)

Deze morgen sta je klaar in de keuken van het restaurant om van een heuse Italiaanse kok een volledige kookcursus te krijgen.

Natuurlijk speelt de nieuwe olijfolie een grote rol in de gerechten.

En dat proef je, als inmiddels volleerd olijfoliekenner, uiteraard bij de aansluitende lunch!

Dag 5 (zondag)

Uitslapen mag vandaag, maar daarna is het toch echt tijd om rustig aan te vertrekken.
See on bonovivo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34090389664

Gezegend Napels. Voetbal en Maradona, vuilnis en maffia; dat is het gangbare beeld van de levendige Italiaanse havenstad Napels.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaVoetbal en Maradona, vuilnis en maffia; dat is het gangbare beeld van de levendige Italiaanse havenstad Napels. Deels klopt dat ook, al ligt het vuil al lang niet meer overal metershoog op straat. Zeker niet in het historische centrum, een prachtig doolhof van straatjes en pleintjes waar God óf Maradona altijd toekijkt. Op stap in een stad waar je eindeloos door de steegjes kunt dwalen.


In eerste instantie doet niets aan Maradona denken, tijdens een wandeling door de beroemde smalle straatjes van de Napolitaanse binnenstad. Tot je ineens een klein heiligdom aan de gevel van een karakteristieke espressobar ziet hangen. In het tabernakel waar normaal de beeltenis van Christus hangt, prijkt nu een weliswaar wat vergeelde, maar bijna goddelijke foto van één van ’s werelds beste voetballers aller tijden.


Het is geen vergeten curiositeit, want de bloemen in de vaas zijn vers en de barman binnen vertelt dat ze regelmatig vervangen worden. „Het houdt de herinnering levend, want de jaren dat Maradona hier speelde, waren voor ons de mooiste jaren van ons leven. Maradona gaf de bewoners hun zelfvertrouwen terug en toonde ons dat we minimaal gelijkwaardig of misschien wel beter zijn dan de Italianen in het noorden die ons altijd denigrerend behandelen. Hij mag nu een beetje gek geworden zijn, voor Napels zal hij altijd een held blijven!’’
See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34084589100

Eurabië-Italië: “Minderjarige islamitische immigranten” kosten de staat ongeveer 55 miljoen euro

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe linkse Italiaanse krant “La Repubblica”, ofwel “Der Spiegel” van Italië, bracht een artikel, dat eigenlijk bij de rechts-conservatieve media zou moeten staan. De 19 opvangcentra kosten de belastingbetaler € 161.000,- per dag. Iedere zes minuten wordt een “minderjarige” met vervalste leeftijd in een ziekenhuis behandeld. Ze komen uit Bangladesh, Egypte, Noord-Afrika. Niemand van hen heeft papieren:
Nu hebben ze bijgeleerd. Als de plaatselijke politie hen op straat aanhoudt, bij normale controles of bij diefstallen, steken ze hun armen in de lucht en roepen: “Minderjarig kind!”. Een magisch woord, dat hen beschermt tegen arrestatie.


In Rome werden van januari tot juni 2300 “buitenlanders zonder begeleiding” geïdentificeerd als minderjarigen in de opvangcentra van de hoofdstad en Lazio. Van hen was echter 60% ouder dan 18 jaar. Dit werd onthuld door een rapport van “Save the Children”, dat met een team van artsen werkzaam is in de opvangcentra. Sommige zijn zó brutaal, dat zij zich met een uiterlijk van 30-40 jaar uitgeven voor “minderjarige”. Zo kwam er eentje met de diagnose van prostaatproblemen in het ziekenhuis terecht, die pas voorkomen vanaf het 30e levensjaar!
See on ejbron.wordpress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34084256282

Eerste Nederlandse Lamborghini Aventador is grijs - Autoblog.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaZo kan je lekker onopvallend door ons landje crossen met een van de snelste en meest schreeuwerige supercars van dit moment. Die superstier kost een half miljoen trouwens, na afrekenen bij Jan Kees.


Opnieuw kan een vergelijking met die andere Italiaan niet ontbreken. Alsof ze het afgesproken hebben, zo goed kunnen de Aventador en F12 zich met elkaar meten. Een Ferrari F12berlinetta is leuk maar toch een beetje zacht vergeleken met de beul uit Sant’Agatha Bolognese. De optie voor meer zachte mannen. Soepel geschakeld met een dubbele koppeling, een start-stop systeem voor je groene geweten en 740 pk omdat je gewoon heel erg van cijfertjes houdt. Ondertussen brult de Lamborghini harder, accelereert die sneller en is er ondanks een iets aangepast ontwerp nog steeds niets gaver dan vleugeldeuren. Het is speelgoed maar is dat juist niet wat de liefhebber zoekt in zijn droomauto?


Hoewel deze vaderlandsliefhebbende Lamborghini-rijder een vriendelijke €135k (+ BTW) naar de nationale bankrekening heeft overgemaakt was een oranje Aventador net wat ‘over de top’. Grijs is de way to go, in een verwoede poging wegmisbruikers nog een beetje op afstand te houden.


Dat grigrio staat de Aventador ook prima. Tot slot heeft deze eigenaar voor een ‘nieuwe’ kenteken-oplossing gekozen. Geen sticker maar gewoon een klein plaatje. Bekijk de foto’s op autojunk.nl.


Met dank aan ferrariaron voor de spot!
See on autoblog.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34084140706

Field Notes from Nebbiolo Prima

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaUnderstandably, Nebbiolo Prima, an annual press and trade event in Alba, Italy, is all about tasting tight, tannic Nebbiolo; but, it is the afternoon visits that offer glimpses into what these wines will become and the people behind the wines that…See on palatepress.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34083826078