maandag 22 oktober 2012

Koken en olijvenplukken in Toscane | Bono Vivo Vakantiehuizen in Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



In de glooiende heuvels aan de voet van de Apennijnen ligt het schilderachtige dorpje Loro Ciuffenna, ‘de parel van Toscane’ zoals de Italianen het liefkozend noemen. Vanuit hier neemt onze lokale gids Esther je mee op pad naar haar Toscane en laat je proeven en meemaken wat het land en haar inwoners zo gul bieden.

Tijdens deze 5 culinaire dagen krijg je het gevoel even plaats te nemen in de warme en gastvrije huiskamer van de Toscaners zelf.


De accomodaties waar je verblijft zijn bijzonder en persoonlijk. Middeleeuwse huisjes op de top van een olijfheuvel, of op het erf van een hartelijke familie, met een uitzicht waar je stil van wordt.


Programma:

Dag 1 (woensdag)

Na aankomst word je welkom geheten aan het gezamelijke diner in het huiselijke restaurant. Je proeft ondertussen een aantal olijfolies en krijgt uitleg over de verschillen in smaak en produktie. Wist je dat je pasgemaaid gras kunt proeven in olie, of peper?




Dag 2 (donderdag)

Vandaag leer je om vers brood te maken dat overgoten wordt met de zo beroemde olijfolie uit de streek.

En je kunt er meteen van genieten tijdens de lunch. Eenvoud maar puur van smaak is hier het motto!

Daarna kun je meehelpen met de olijvenpluk. Nog altijd handwerk zoals honderden jaren geleden ook al gebeurde en toch op een bijzondere manier ontspannend.




Dag 3 (vrijdag)

In deze weken draaien de olijfpersen op volle toeren. Je brengt een bezoek aan de olijfpers waar Esther je een korte rondleiding in de molen geeft en waar je kunt zien hoe een olijf in goudgele olie verandert.




Dag 4 (zaterdag)

Deze morgen sta je klaar in de keuken van het restaurant om van een heuse Italiaanse kok een volledige kookcursus te krijgen.

Natuurlijk speelt de nieuwe olijfolie een grote rol in de gerechten.

En dat proef je, als inmiddels volleerd olijfoliekenner, uiteraard bij de aansluitende lunch!

Dag 5 (zondag)

Uitslapen mag vandaag, maar daarna is het toch echt tijd om rustig aan te vertrekken.




See on bonovivo.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34090389664