maandag 12 juni 2017

I Venti d'Azzurro live tijdens het Italie Evenement 2017 from...I Venti d'Azzurro live tijdens het Italie Evenement 2017 from Italian Entertainment on Vimeo.

Swingen op bekende Italo hits. Te boeken via italianentertainment.nlvia Tumblr http://bit.ly/2slsk6O

Partij Grillo verliest lokale verkiezingen Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De uitslag is een teleurstelling voor Grillo omdat het een indicatie kan zijn voor de parlementsverkiezingen, uiterlijk volgend voorjaar.De Vijfsterrenbeweging, de populistische partij van Beppe Grillo, heeft de eerste ronde van lokale verkiezingen in Italië zondagavond verloren. In zeven grote steden heeft de partij de tweede ronde niet bereikt. Dat blijkt uit de exitpolls volgens persbureau Reuters.In grote steden als Parma, Verona, Palermo, L’Aquila, Taranto en ook de thuisstad van Grillo Genua eindigden kandidaten van de Vijfsterrenbeweging op de vierde op vijfde plek. Het lijkt in de tweede rond op 25 juni vooral te gaan tussen de centrum-rechtse en centrum-linkse coalities. In een deel van Italië, in zo’n duizend gemeenten en steden, gingen Italianen zondag naar de stembus.

via Tumblr http://bit.ly/2riSdEa

Vader en zoon uit Paterswolde komen om bij klimongeluk Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Een 57-jarige man uit Paterswolde en zijn 20-jarige zoon zijn bij de beklimming van de Italiaanse berg Becca di Monciair om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde op 3200 meter hoogte.Volgens de Italiaanse reddingsdiensten zijn de klimmers honderden meters naar beneden gestort. Hun 38-jarige berggids kwam ook om het leven.Becca di Monciair ligt nabij het bekende skigebied Valle d'Aosta en is ruim 3500 meter hoog. Hoe het ongeluk vrijdag heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk.

via Tumblr http://bit.ly/2rRDjmM

Italiaans maffialid uit Aalsmeer in Brazilië opgepakt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Vanuit Aalsmeer coördineerde hij als bloemenhandelaar volgens de politie leveringen van grote partijen cocaïne van Zuid-Amerika naar Europa.De Braziliaanse politie heeft zaterdag een lid van de ‘ndrangheta opgepakt, de maffia uit de Zuid-Italiaanse streek Calabrië. De man, Vincenzo Macrì, werd op de luchthaven in São Paulo opgepakt, na politieonderzoek van Italië en Interpol. Dat melden Italiaanse media. Vincenzo woonde jarenlang in Aalsmeer, waar de criminele organisatie ‘ndrangheta ook actief was. Jarenlang smokkelde de Italiaanse maffia cocaïne tussen ladingen bloemen uit Aalsmeer naar Italië.

via Tumblr http://bit.ly/2siXlIm