vrijdag 5 juni 2015

Marchionne 'hoopt' dat nieuwe Alfa Giulia heet | Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Zou de CEO van FCA zelf geen inspraak hebben in de keuze voor de naam Giulia wat de nieuwe Alfa Romeo sedan betreft? Als je Marchionne’s woorden vandaag mag geloven is dat inderdaad niet helemaal het geval. Althans, hij heeft blijkbaar niet het laatste woord want dit is wat hij vanmiddag zei na de bijeenkomst voor Italiaans-Amerikaanse handelsrelaties in Milaan;
See on autoedizione.nlvia Tumblr http://bit.ly/1Jx1EAe

Steigenberger Airport Hotel Amsterdam opent Trattoria - MissetHoreca

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Culinaire specialiteiten tegen een betaalbare prijs. De nieuwe Trattoria ‘Per vini e mangiare’ in het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam voorziet daarin. Deze werd gisteren geopend.
See on missethoreca.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FySA9i

Arrestaties om corruptie rond migranten Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse politie heeft 44 mensen gearresteerd wegens corruptie rond de opvang van migranten. Het gaat om een netwerk van zakenlieden en politici in Rome. Zij hielden een systeem overeind waarbij bepaalde bedrijven lucratieve opdrachten in de wacht konden slepen om opvang van migranten te regelen. De politie kwam volgens het Italiaanse persbureau ANSA in actie, nadat zij onder meer een codebericht had onderschept met de tekst: De koe moet eten om te kunnen worden gemolken.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1FySCxG

Spaans glas voor Italiaans paviljoen Milan Expo • Glas in Beeld

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het spectaculaire Italiaanse paviljoen op de Milan Expo 2015 van de hand van het bureau Nemesi & Partners heeft een glazen dak van Spaans glas. Tvitec uit Madrid leverde 3.000 vierkante meter gelamineerd isolatieglas. Het dak heeft als bijnaam ‘La Vela’, het zeil, en dat komt door de vele gebogen vormen die zijn toegepast en de combinatie van glas en PV-panelen. Tvitec produceerde extra helder glas voorzien van een Sunguard HD Light Blue 52 coating in vele geometrische vormen, waaronder rechthoek-, driehoek- en trapeziumvormig. Het Italiaanse paviljoen is een nul-energiegebouw en draagt zo bij aan het thema van de wereldtentoonstelling: ‘Voedsel voor de Planeet, Energie voor het Leven’. Milan Expo is op 1 mei geopend en duurt nog tot en met 31 oktober
See on glasinbeeld.nlvia Tumblr http://bit.ly/1T1IoiF

Exposeren tijdens Italia A Zandvoort 2015? De voorverkoop is gestart!

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Maestro Events ziet u graag terug als exposant bij dit geweldige evenement bij het Circuit van Zandvoort op zondag 28 juni 2015. Het geluid van de Italiaanse bolides, een fantastische sfeer en afgelopen jaar met maar liefst 40.000 bezoekers, maakt dit evenement een waar spektakel!! Wij denken dat u hier heel goed tussen! Wie, wat, waar, waarom en hoe?? Lees dan snel verder! We hebben nog meer voor u in petto!


See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1diZ5FG

Op culturele tour in Trentino | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De wonderlijke natuurschoon van Trentino is een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars en musici. Er zijn dan ook volop musea, archeologische vindplaatsen en imposante kastelen en forten te vinden in deze regio.Trento, de hoofdstad van Trentino, is de ontmoetingsplaats tussen de Midden-Europese en Italiaanse cultuur. Het is een ware kunststad met vele karakteristieken uit de Renaissance. Belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Dom, de met Fresco’s beschilderde huizen en de kerken van het Concilie. Andere plaatsjes die zeker een bezoek waard zijn, zijn Riva del Garda en Canazei. Je kunt hier heerlijk winkelen of slenteren over een markt met verse groenten, kazen en salami’s. Smullen maar!
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1dReVrR