vrijdag 16 december 2016

Budget van 15 miljard voor Italiaans reddingsplan banken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse overheid heeft 15 miljard euro klaar liggen om in Monte dei Paschi di Siena en andere banken te pompen. Volgens de Italiaanse krant La Repubblica zou het bedrag op 22 december beschikbaar worden gesteld.Monte dei Paschi werkt nog aan een reddingsplan met behulp van private geldschieters, maar daar wordt weinig van verwacht. De oudste bank ter wereld heeft tot eind deze maand om 5 miljard euro bijeen te sprokkelen en riskeert anders onder de druk van de Europese Centrale Bank (ECB) een ondergang. Dit kan vervolgens ook andere banken in gevaar brengen.Naast Monte dei Paschi worden ook de kleinere banken Banca Popolare di Vicenza en Veneto Banca door bronnen genoemd als ontvangers van staatssteun. De twee werden eerder dit jaar al gered door een door de staat gesteund fonds. Volgens La Repubblica zou ook Banca Carige geld krijgen.

via Tumblr http://bit.ly/2hrNn1a

Carpe Diem | Restaurant

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Welkom bij Ristorante Carpe Diem. Carpe Diem is een Italiaans restaurant in het hartje van Rotterdam. Als kind ben ik opgegroeid in Sicilië, een eiland van Italië in de Middellandse Zee. Onze zomers zijn warm en onze winters zijn zacht, deze sfeer in combinatie met de overheerlijke gerechten brengen wij naar Rotterdam, in ons restaurant kunt u zich even wanen in Italiaanse sferen.

via Tumblr http://bit.ly/2hD4SK1

Fazantpastei Bartolomeo Scappi | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Met de feestdagen voor de deur speuren we allemaal weer naar bijzondere gerechten om straks aan tafel indruk te maken op onze gasten. Pronken met mooie gerechten doen we al millennia, zo vertelt Manon Henzen van eet!verleden ons.

via Tumblr http://bit.ly/2hrVkDs

Met de bestel app van #Trattoria #Casa... - Trattoria Casa Di Bella | Facebook

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Met de bestel app van #Trattoria #Casa #Di #Bella op het #Abeelplein in Den Haag is het kinderlijk #eenvoudig om #heerlijke #Italiaanse #gerechten #online te #bestellen. Ook voor de #lunch. #Siciliaanse #heerlijkheden in een #eenvoudige #handeling #thuisbezorgd of het staat klaar on de #winkel om af te halen. Meer dan de moeite waard om eens te proberen. #Download de app in de #appstore. #casadibella #italia #italy

via Tumblr http://bit.ly/2hOB3ZK

Italiaans Kerstdiner - 5x een Italiaans hoofdgerecht

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De Italiaanse keuken blijft een heerlijke keuken. Ook met kerst zijn deze gerechten perfect voor een Italiaans Kerstdiner. Ik geef je low FODMAP inspiratie!Een aantal jaar geleden kozen wij elk jaar een bepaald land of een bepaalde keuken als thema voor het kerstdiner. Mijn moeder, tante, oma en ik bedachten en maakten ieder een aantal gerechten en zo hadden we een compleet kerstdiner. Een van onze favoriete landen voor het kerstdiner was Italië. Dan pakten we onze Jamie Oliver boeken erbij en met het kerstdiner stond de tafel dan vol met heerlijke risotto’s, gnocchi, pasta’s en salades. Fantastisch was dat!

via Tumblr http://bit.ly/2gJ06Zo

Petra Segreta Resort & Spa - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Wie tijdens de vakantie helemaal tot rust wil komen, boekt nu meteen een verblijf bij Petra Segreta Resort & Spa op Sardinië. In een prachtige omgeving word je van de vroege ochtend tot de late avond helemaal in de watten gelegd.Het paradijs lijkt vast op Porto Cervo, aan de noordkust van Sardinië. Het plaatsje heeft een interessante mix van architectuur, gecombineerd met respect voor traditie en de natuurlijke omgeving. Bijzonder mooi is de Chiesa di Stella Maris, net als het adembenemende uitzicht over de jachthaven. Vlak bij Porto Cervo ligt een even paradijselijk resort: Petra Segreta, ‘Geheime Steen’. Er is duidelijk veel tijd en geld besteed aan deze plek. Eigenaresse Annalisa, een elegante vrouw, heeft in deze unieke, betoverende omgeving een droombeleving gecreëerd!

via Tumblr http://bit.ly/2hBPrBJ

Insalata Caprese di Pistachio et Bistecca | Smulweb.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

De welbekende insalata Caprese is eigenlijk een voor of bijgerecht. Het is een simpel gerechtje van mozarella, tomaat, verse basillicum en goede extra-vergine olijfolie. Dit wordt wel vaak samen gegeten met Italiaanse vlees-soorten, of pasta’s. Mijn variant: ‘Insalata Caprese di Pistachio et Bistecca’ is letterlijk vertaald van: 'Caprese salade, met pistache-nootjes en biefstuk’. Het is een bijzonder lekker en compleet gerecht. Eet smakelijk!

via Tumblr http://bit.ly/2hBTk9H

Italiaans op omzet gebaseerd pro rata bij gemengd gebruik niet in strijd met EU-recht

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het Hof van Justitie EU oordeelt dat Italië niet in strijd met het EU-recht handelt door een pro rata toe te passen dat is gebaseerd op de omzet. Niet van belang is dat niet is voorzien in een berekeningsmethode die is gebaseerd op de aard en daadwerkelijke bestemming van elk van de verworven goederen en diensten.Mercedes Benz Italia SpA houdt in haar btw-aangifte voor het jaar 2014 geen rekening met haar financiële activiteiten. Volgens Mercedes Benz moet het verstrekken van leningen namelijk als bijkomstig aan haar belastbare handelingen worden gekwalificeerd. Volgens Mercedes Benz hoeft de rente op deze leningen dan ook niet te worden meegenomen in de berekening van het pro rata. De Italiaanse fiscus is het daar echter niet mee eens. Volgens de fiscus vormt het verstrekken van de leningen een van de hoofdactiviteiten van Mercedes Benz. De fiscus wijst er daarbij op dat de rente 71,64% vormt van de totale omzet van de vennootschap. De Italiaanse rechter heeft een prejudiciële vraag in deze zaak gesteld.

via Tumblr http://bit.ly/2hC357U

Met de bestel app van #Trattoria #Casa #Di #Bella op het...Met de bestel app van #Trattoria #Casa #Di #Bella op het #Abeelplein in Den Haag is het kinderlijk #eenvoudig om #heerlijke #Italiaanse #gerechten #online te #bestellen. Ook voor de #lunch. #Siciliaanse #heerlijkheden in een #eenvoudige #handeling #thuisbezorgd of het staat klaar on de #winkel om af te halen. Meer dan de moeite waard om eens te proberen. #Download de app in de #appstore. #casadibella #italia #italy (bij Trattoria Casa Di Bella)via Tumblr http://bit.ly/2hqCPiG