dinsdag 21 maart 2017

Italianen willen experiment met tijdreizen - Faqt

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Opmerkelijk nieuws uit Italië. Onverwachts melden wetenschappers daar dat ze klaar zijn om een experiment met tijdreizen uit te voeren.Ambitie kan de onderzoekers van de Universita Federico II di Napoli niet worden ontzegd. De universiteit heeft aangekondigd te willen gaan experimenteren met een wormgat, een gat in de structuur van ruimte en tijd. In principe zou tijdreizen daarmee mogelijk moeten zijn. De Italianen hebben puur theoretisch aangetoond dat het mogelijk moet zijn een dergelijk gat in het laboratorium tot stand te brengen.

via Tumblr http://bit.ly/2mR8dGV

Italië is ondanks sputterende economie gezondste land ter wereld

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Al doet hun economie het niet goed: Italianen zijn het gezondst en worden het oudst. Dat blijkt uit de Bloomberg Global Health Index. Volgens de index maakt een baby die in Italië geboren wordt, kans om gemiddeld ruim 80 jaar oud te worden. Dat getal staat in schril contrast met bijvoorbeeld Sierra Leone, waar de gemiddelde levensverwachting slechts 52 is.De Italiaanse economie staat er met een sputterende groei thans niet goed voor. Bijna veertig procent van de jeugd heeft er geen werk en de staatsschuld dikt verder aan.

via Tumblr http://bit.ly/2njcMwT

Viva Italia 2017 wordt weer puur Italiaans

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Een paar jaar deelde Viva Italia het TT-circuit van Assen met Super Car Sunday. Dit jaar spelen de Italiaanse auto’s en motoren weer een prominente rol speelden. Want de organisatie heeft de keuze gemaakt om Viva Italia weer als vanouds een puur Italiaans evenement te laten worden. Viva Italia 2017 wordt – in plaats van tijdens het pinksterweekend- nu op 9 april gehouden. 402Automotive organiseert met Viva Italia in ieder geval een evenement om van te watertanden.

via Tumblr http://bit.ly/2nMXtKD

Italië schrapt talkshow na beschuldiging racisme en seksisme

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse staatsomroep RAI kondigde maandag aan de populaire talkshow Parliamone Sabato te gaan schrappen, omdat deze racistische en seksistische stereotyperingen van Oost-Europese vrouwen zou verkondigen.Klachten stroomden binnen nadat het programma besprak waarom Italiaanse mannen voor Oost-Europese vrouwen moeten kiezen. Gezegd werd dat voordelen van een Oost-Europese vrouwen onder meer zouden zijn dat ze “altijd sexy zijn en geen slobberige pyjama’s dragen”, “hun man de beslissingen laten maken” en dat ze “vreemdgaan vergeven”.Het programma kreeg vooral veel kritiek van politici. “Het is onacceptabel dat vrouwen in een televisieprogramma worden neergezet als huisdieren die gewaardeerd moeten worden om hun lijdzaamheid, gehoorzaamheid en dienstbaarheid”, aldus Kamervoorzitter Laura Boldrini.

via Tumblr http://bit.ly/2mPi4gm