donderdag 17 april 2014

What You Should Know about Holy Week Traditions in Italy

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaWith Roman Catholicism being considered as the largest religion in the country, a number of Holy Week traditions in Italy, from practices to rituals still prevail, particularly in the southern regions.See on touritalynow.com

via Tumblr http://bit.ly/1hQuS0Z

Video: Zingende non steelt show in Italiaanse 'The Voice' – Metro

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreIn de Italiaanse versie van ‘The Voice’ heeft een non voor de tweede maal de show gestolen. Na haar verbluffende auditie won ze haar battle.Een non verovert de harten van de kijkers van de Italiaanse versie van ‘The Voice’. Zuster Cristina Scuccia was een maand geleden al in het nieuws toen ze met haar auditie ‘No One’ de hele zaal versteld deed staan. Tijdens haar battle toonde ze aan dat dat geen toeval was. Ze won de battle waarin het nummer ‘Girls Just Want To Have Fun’ werd gezongen.Ze versloeg daarmee haar tegenstandster Luna Palumbo. De 25-jarige vrouw verscheen net als bij haar auditie, volledig ‘in stijl’. Ook haar kloostergenoten waren weer aandachtig toeschouwer. Haar blind audition werd een ware hit op YouTube. De beelden daarvan zijn al 45 miljoen(!) keer bekeken. Of het met haar performance in the battle ook zo’n vaart zal lopen, is nog even afwachten.

See on touch.metronieuws.nl
via Tumblr http://bit.ly/1eEa5Nt

Fiat 500 Lamborghini, la prova di un mostro formato citycar! [VIDEO]

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaSe una farfalla battesse le ali in Italia, si scatenerebbe una tempesta in Australia, agli antipodi. La metafora della teoria del caos, nel caso dell’incredibile Fiat 500 Lamborghini protagonista della video-prova, calza a pennello. Perché? Beh, il marchio del costruttore di questo bolide, la Oemmedi Meccanica, ha come simbolo proprio una farfalla. Che nel mondo dell’auto - regno di tori, cavallini rampanti, leoni, giaguari e scorpioni - sottolinea ancor di più quanto sia straordinario montare un motore V12 di 6.2 litri da 580 CV su una piccola 500 “storica”. Provarla, come ho avuto il privilegio di fare, è un’esperienza speciale, da ricordare. E raccontare…

See on omniauto.it
via Tumblr http://bit.ly/1j7Hpd5

Australië heeft beste pizza Margaritha ter wereld - Reisgraag.nl

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenNiet Italië, maar Australië heeft de beste pizza Margaritha ter wereld. Chef Johnny Di Francesco kreeg deze prijs bij het wereldkampioenschap.Je zou verwachten dat de beste pizza Margaritha ter wereld te vinden is in Italië. Echter, dit jaar heeft een pizza uit Australië de prijs voor beste pizza Margaritha ter wereld gewonnen. Deze prijs is uitgereikt tijdens de Campionato Mondiale Della Pizza: het Pizza Wereldkampioenschap.De Australische chef Johnny Di Francesco heeft meer dan 600 deelnemers uit 35 landen verslagen met zijn pizza Margaritha. Hij had totaal niet verwacht dat hij zou winnen. Zoals hij zelf zegt: ‘Ik kwam gewoon naar Napels om te doen waar ik van houd’. Zijn restaurant in Brunswick, een buitenwijk van Melbourne, is door het winnen van de wedstrijd immens populair geworden.Bij het maken van een pizza Margaritha komt veel kijken, aangezien je de smaak niet kan veranderen met vele toppings. Daarom wordt deze pizza ook wel beschouwd als een van de moeilijkste om te maken. Bij de wedstrijd mocht er alleen gebruik gemaakt worden van gepelde tomaten, bepaalde soorten mozzarella, knoflook, olijfolie, zout en verse basilicumblaadjes.

See on reisgraag.nl
via Tumblr http://bit.ly/1eDQYTJ

colomba pasquale classica o di ricotta? /CUCINA CON SARA

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenColomba pasquale classica o di ricotta? Siete alla ricerca di un dolce per festeggiare la Pasqua e stupire i vostri ospiti?

See on blog.giallozafferano.it
via Tumblr http://bit.ly/1eX8hdb

Attenzione: blogtalent gezocht! Maak kans op een blogvakantie aan het Gardameer!

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalySchrijf een blog over een leuke, gekke, bijzondere vakantie-ervaring, voeg een paar leuke vakantiefoto’s toe en maak kans op een blogvakantie aan het Gardameer!
See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://bit.ly/1gLP6Hw

Rome: niks beloven aan maffia

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse politiek heeft een nieuwe stap genomen in de strijd tegen het gekonkel tussen politici en maffiabazen.Italiaanse politici die in ruil voor bijvoorbeeld stemmen beloftes doen aan de maffia, kunnen voortaan gevangenisstraf krijgen. De Senaat in Rome heeft een wet die dat mogelijk maakt vandaag aangenomen.Er komt een celstraf van maximaal tien jaar te staan op gekonkel met de maffia. In het verleden zouden politici maffiosi wetswijzigingen hebben beloofd. Ook zoekt de georganiseerde misdaad wel eens steun bij de politiek als het om openbare aanbestedingen gaat.Door haar grote invloed in Zuid-Italië kan de maffia stemmen ronselen bij de bevolking. Tot nu toe waren voor politici slechts financiële transacties met de maffia strafbaar.

See on nos.nl
via Tumblr http://bit.ly/1j4U27r

Italiaans volksdansen in Amsterdam | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreVoor een habbekrats een leuke Italiaanse avond met muziek, actief volksdansen en pasta. Iedere laatste maandag van de maand kan je zo binnenlopen bij het CCMuziekcafe in Amsterdam om vervolgens in Zuid-Italië uit te komen.28 april is er weer een workshop Tammurriata dansen met danseres en choreografe Isabella Ruggiero, er is Zuid-Italiaanse muziek van het duo Lumayna en er staat een lekker bordje pasta klaar. Allemaal voor maar € 5,-!


Good Things From Italy's insight:


Duo Lumayna is te boeken via http://bit.ly/dU8LWY


See on ilgiornale.nl

via Tumblr http://bit.ly/1l5MHeD

Hoe oud-minister Wim Beyen op Sicilië de basis voor de EU legde

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaDe voormalige minister van Buitenlandse Zaken Wim Beyen krijgt een zaal naar zich vernoemd in het gebouw van het Europees Parlement in Brussel. Hij speelde tijdens de Conferentie van Messina in 1955, die de basis legde voor de ‘geboorteakte’ van de Europese gemeenschap twee jaar later, een doorslaggevende rol.

See on elsevier.nl
via Tumblr http://bit.ly/1j4FBQD

'Maserati overweegt bouw nieuwe sportwagen'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Italiaanse luxe autobouwer Maserati die in Europa een enorm succesvol eerste kwartaal achter de rug heeft, denkt na over het in de markt zetten van een nieuwe sportcoupe. Dat stelt Bloomberg op basis van ingewijden.Het bedrijf met de bestaande merken, zoals de Quattrorte en de Ghibli, krijgt maandelijks 3500 orders te verwerken en verwacht over het gehele jaar een verdriedubbeling van de productie.De topman van Maserati, Sergio Marchionne, verlegt de focus steeds meer naar het maken van luxere auto’s en zal waarschijnlijk bij de presentatie van het nieuwe beleid in mei bekendmaken om het prototype, de Maserati Alferi, die tijdens de autotentoonstelling in Geneve werd onthuld, verder te gaan ontwikkelen. Recent is Maserati toegevoegd aan Alfa Romeo binnen de Fiat-groep. Eerder zat het automerk onder de vleugels van Ferrari.

See on telegraaf.nl
via Tumblr http://bit.ly/1j4C58Z

Meesterlijk Italiaans met Marcella

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHet is in zekere zin een obscure uitgave. Bijna stilletjes verscheen een heruitgave van een standaardwerk, De klassieke Italiaanse keuken van Marcella Hazan (uitgeverij Kosmos). Ren nu meteen even naar de winkel, of lees door, maar misschien zijn de exemplaren dan voor uw neus weggekaapt door nog flitsender reagerende Volkskeuken-lezers.

See on volkskrant.nl
via Tumblr http://bit.ly/1j4C4Sq

Matera in Basilicata vormde decor voor The Passion | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And MoreDe stad Matera in Zuid Italië was decor voor The Passion. De stad is bekend door zijn grotwoningen, de Sassi en door het feest Della BrunaHet paasverhaal wordt deze dagen weer overal verteld. In Groningen wordt donderdag weer op indrukwekkende wijze The Passion opgevoerd, het verhaal van de kruisiging van Jezus in moderne jas. Elf jaar geleden begon Mel Gibson met de opnames van zijn film The Passion of the Christ waarin hij het lijden van Jezus op zeer indringende wijze op het witte doek zette. Decor van deze film was stad Matera in de Zuid-Italiaanse regio Basilicata.In Matera vond Gibson wat hij zocht voor de film die de sfeer van Jeruzalem 2000 jaar geleden moest oproepen. Het kale kalkplateau in de omgeving van de stad vertoont veel gelijkenis met de eeuwenoude stad en bood de perfecte plek voor Golgota. En dan zijn er nog de beroemde Sassi die het plaatje van de film af maakten. Hij filmde in november omdat die periode in het jaar het beste licht gaf dat scheen op het zachte kalksteen van de stad. De meeste scènes werden later in de Cinecittà studio’s in Rome opgenomen.

See on ilgiornale.nl
via Tumblr http://bit.ly/1irFOAZ

TENEDLE “IL DISSENSO DEL RITMO” - Quietyoutube.com