donderdag 29 november 2012

Wil Berlusconi nou wel of niet weer premier worden? Het hangt af van de peilingen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws‘Ik sluit uit dat ik mij opnieuw kandidaat stel als premier’, zo sprak Silvio Berlusconi in mei van dit jaar. Vandaag liet hij weten wél weer premier te willen worden. Maakt hij een kans om weer aan de macht te komen in Italië? En moeten we zijn uitspraken überhaupt nog serieus nemen?


Het is namelijk niet de eerste keer dat de vorig jaar afgetreden oud-premier van Italië roept dat hij het roer van de huidige premier Monti wel weer wil overnemen, om daar vervolgens later weer op terug te komen. In oktober zei Berlusconi bijvoorbeeld nog dat hij niet meer meedoet aan de parlementsverkiezingen van volgend jaar, maar een week later was zijn boodschap alweer radicaal anders: hij zou zich wel degelijk in de strijd werpen.
Peilingen

‘Het is nog even afwachten of Berlusconi zich echt weer kandidaat gaat stellen als premier,’ zegt correspondent van de Volkskrant Sarah Venema in Rome. ‘Dat hangt voor een groot deel af van de peilingen, want Berlusconi is geen man die graag verliest.’ De PLD, de partij waarop Berlusconi leunt (de partijleiding heeft hij formeel afgestaan aan Angelino Alfano), doet het momenteel in elk geval ‘onwijs slecht’. ‘Aan de partij kleeft heel erg het beeld van verkwisting van publiek geld, en daarnaast is ook de interne strijd bij de PDL erg groot’, aldus Venema.
De partij heeft de laatste tijd geruzied over de Italiaanse voorverkiezingen. De interne verkiezingen binnen de partij voor de premierskandidaat zijn na aandringen van Berlusconi afgeschaft, terwijl Alfano ze juist had willen behouden.
Waarschijnlijk gaat de partij uiteenvallen in Forza Italia (Hup Italië) van Berlusconi en de Nationale Alliantie (AN) van ex-neofascisten. Venema: ‘Berlusconi hoopt wellicht met zijn kandidaatstelling voor het premierschap zijn oude partij Forza Italia weer op de kaart te kunnen zetten. Naar verluidt zou hij een dezer dagen een video lanceren waarin hij laat zien: ik doe weer mee. Hij hoopt zo de eerdere successen van Forza weer te kunnen evenaren.’
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36832337165

#Gilber #Panettone in de winkel van #casadibella verkrijgbaar...

#Gilber #Panettone in de winkel van #casadibella verkrijgbaar voor de komende feestdagen. (at Casa Di Bella)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36821831572

Leuke Italiaanse cadeaupakketten met bijvoorbeeld Cantuccini,...

Leuke Italiaanse cadeaupakketten met bijvoorbeeld Cantuccini, Limoncello, Amaretto en Likeurglaasjes. Verkrijgbaar via www.goodthingsfromitaly.nl of in de winkel van www.casadibella.nl (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36821576621

Geleverd: 280 maal Flesjes Amaretto, Cantuccini, Panettone en...

Geleverd: 280 maal Flesjes Amaretto, Cantuccini, Panettone en Italiaanse Chocolade Kopjes voor in de #kerstpakketten. (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36821333077

GADGET DI LUSSO

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaNon si finisce mai di stupirsi soprattutto se si parla di lusso sfrenato.See on blog.casa.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36808820660

Fiat Industrial ruilt Italië in voor Nederland - Italie in Bedrijf

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsFiat Industrial en CNH Global, fabrikant van landbouw- en bouwmachines gaan fuseren in het tweede kwartaal van 2013. Hiermee is de weg vrijgekomen voor een verhuizing van de Italiaanse autogigant, die een omzet heeft van 25 miljard euro, om naar Nederland te verhuizen.


De bedrijven gaan samen verder onder de (waarschijnlijk) tijdelijke naam NewCO. Fiat Industrial bezit nu alles behalve 12% van CNH Global. Na een eerder verworpen voorstel zijn de onafhankelijke aandeelhouders van CNH Global toch voor de bijl gegaan bij een nieuw overnamebod. In de fusie krijgen de CNH-aandeelhouders 3828 aandelen voor ieder CNH-aandeel dat ze bezitten en een dividend van 10 dollar per aandeel. De aandeelhouders van Fiat Industrial zullen voor elk Fiat Industrial-aandeel een NewCo-aandeel ontvangen.


NewCo is georganiseerd onder de Nederlandse wet en zal zijn hoofdkantoor in Amsterdam hebben. De aandelen zullen worden genoteerd op de beurs van New York. Hoofdman van Fiat Industrial, Sergio Marchionne, legt uit dat de fusie het eindresultaat is van een lang proces om de gelijkheid van de kapitale structuur te vereenvoudigen. Ook geeft het de aandeelhouders in de beide bedrijven de mogelijkheid om ‘deel te nemen in de groeiende vooruitzichten van de op drie na grootste aanbieder van kapitaalgoederen’. Fiat Industrial ontwerpt en produceert landbouw- en constructiemateriaal, trucks, commerciële voertuigen, bussen en werktuigen.
See on italieinbedrijf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36806426346

Italiaanse rente was al twee jaar niet zo laag

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsBij een veiling van tienjarige staatsobligaties betaalde Italië donderdag de laagste rente in twee jaar. Ook de rente op vijfjarige staatsleningen daalde.


Volgens handelaren is de rentedaling vooral te danken aan de steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank.
Tienjarige lening


De tienjarige lening bracht 2,98 miljard euro op tegen een rente van 4,45 procent. Dat is bijna 50 basispunten minder dan bij een veiling eind oktober en een forse daling ten opzichte van de rente van 7,3 procent die Italië in november 2011 moest bieden om de leningen aan de man te brengen.


De vijfjarige lening bracht 3 miljard euro op tegen een rente van 3,23 procent. Eind oktober was de rente nog 3,80 procent. Italië mikte met beide leningen op een totale opbrengst van 4 à 6 miljard euro.
See on bnr.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36806059129

FIA verwerpt protest van de Italiaanse formule 1-renstal Ferrari

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe internationale autosportfederatie (FIA) heeft het protest van de Italiaanse formule 1-renstal Ferrari vandaag verworpen. Volgens Ferrari zou Sebastian Vettel tijdens de Grand Prix van Brazilië een andere coureur hebben ingehaald terwijl er met een gele vlag werd gezwaaid.
Volgens de FIA is daar echter geen sprake van. Dat zei een woordvoerder van de federatie tegen autosport.com. Als het protest van Ferrari was gehonoreerd had dat Vettel zijn wereldtitel gekost. Die zou dan naar de voor Ferrari rijdende Spanjaard Fernando Alonso gaan.
See on volkskrant.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36806021305

Veiligheidszone voor het Colosseum | Bezienswaardigheden Rome

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsVanwege het afbrokkelen van het Colosseum is er besloten een veiligheidszone in te zetten voor het symbool van Rome. Deze veiligheidszone houdt in dat er 6 tot 15 meter afstand gehouden moeten worden van de risico delen.


Deze afzetting is noodzakelijk. Men wilt geen risico lopen dat er stenen bovenop bezoekers vallen. Het wordt simpelweg te gevaarlijk. Net zoals wel meer monumenten in Rome is ook het Colosseum kwetsbaar.


De al eerder vermelde restauratiewerkzaamheden van 25 miljoen euro staan nog steeds in de planning. Deze zullen verlopen van december dit jaar tot 2015. Tijdens deze restauratiewerkzaamheden is het Colosseum nog steeds te bezoeken.
See on bezienswaardighedenrome.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36805890068

Kerken met sterke verhalen - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRome, dé stad van de Rooms-Katholieke Kerk. Een mensenleven is te kort om alle kerken die de stad herbergt te bezoeken. Dus voor wie de Sint Pieter, het Pantheon, de Sant’Ignazio di Loyola en de bekende basilieken al gezien heeft, zetten we vandaag vijf bijzondere kerken op een rijtje die voor veel toeristen in Rome minder bekend zijn. Kerken met sterke verhalen, bijzondere ruimtes of fraaie bezienswaardigheden.


De kamers naast Il Gesù


De extravagante plafondschilderingen van de Jezuïtische kerken Il Gesù en Sant’Ignazio di Loyola trekken dagelijks talloze bezoekers. Maar wat vaak niet iedereen weet is dat aan de kerk van Il Gesù kamers grenzen, die minstens zo interessant zijn om te bezoeken. Wie aanklopt bij Le Stanze di Sant’Ignazio moet wel Italiaans kunnen, óf handig zijn met handen en voeten, om de nonnen binnen uit te leggen dat je de prachtig beschilderde en knusse vertrekken wilt bekijken. Maar of je nu het Italiaans beheerst of niet, iedereen wordt hartelijk ontvangen en bij vertrek ook nog even bedankt voor de bloemen die de Nederlanders ieder jaar met Pasen verzorgen op het Sint Pietersplein.

Piazza del Gesù 45, Rome | geopend maandag tot en met zaterdag van 16.00 tot 18.00 uur; zondag van 10.00 tot 12.00 uur
See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36802844452

Virtual Visit to the Sistine Chapel | Italy Travel

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThere are few experiences that can match seeing the Sistine Chapel in person. But no matter how much time you spending touring the Sistine Chapel, there are details you will surely miss. That’s why this virtual display of the chapel is a must-see. You can look at the ceiling for as long as you want without straining your neck! Plus you don’t have to share the view with any crowds and can explore this 500-year-old treasure while listening to lovely classical music.

See on italytravel.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36802608097

From the Palate of a Non-Wine Connoisseur (Part One) - Rosso Piceno, Italian Wine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRosso Piceno, an Italian wine made by Saladine Pilastri. They are located in the town of Spinetoli, which is in the Central Italian Region of Le Marche […]

And just in case organic wine is of high importance to you, the winemaker Saladine Pilastri continues to abide by the rules of organic farming and complies with the international control system by the IMC (Mediterranean Institute of Certificate), which issues organic farming certificates to Europe, United States, Japan and Canada.

So, let’s crack open this bottle, shall we? (And of course, I shared this bottle with my mom and brother, so they gave me their opinions as well).

What I love the most about certain wines, is the first sip. When you take the first sip of some of the stronger flavored wines you get that burst right around your jaw line (I’m sure that’s called something), that tells you, yes, this is quality, flavorful wine […]

The details of the wine are described as having a “berry scented bouquet with hints of almond extract, mint, and earth” with a “fresh and fruity palate.” Not only can you expect this berry and fruitful flavor, but I didn’t find the wine to be very dry and neither did my mom. We appreciated this factor very much […]
See on theworldofmyimagination.blogspot.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36802587015

L’ingrediente del mese – il tartufo - Cibando Blog

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenAlla scoperta del tartufo: cos’è, dove nasce, come si raccoglie, come si usa! Approfondiamo e scopriamo tutti i dettaglio di questo gioiello della natura!
See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36801577489

Casa Grande dompelt je helemaal onder in de heerlijke Zuidelijke sfeer - Gezelschapsspel van Ravensburger

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia‘La mamma’ die een verse, op en top Italiaanse pizza uit de oven tovert. Hemelse geuren die in geen tijd de kamer vullen. Meer is er niet nodig om een paar vrienden rond de tafel te krijgen om te genieten van pizza én een goed gezelschapspel. Want Casa Grande dompelt je helemaal onder in die heerlijker Zuiderse sfeer. Alle spelers bouwen samen aan een meesterwerk. Maar het doel blijft om zoveel mogelijk geld in je eigen zakken te stoppen. Bouw je mee?
De bouwplaats


Om ‘la Casa Grande’ te bouwen, lopen de bouwheren via het werpen van een dobbel­steen rond de bouwplaats. In de rij of kolom waar je pion eindigt, plaats je een bouwsteen. Daarna kan je, als je dat wil, een platform leggen waarmee je een bouwlaag afwerkt. Er kan in de breedte of hoogte worden gebouwd, maar gebouwen mogen achteraf niet gestut worden. Niet al te roekeloos tewerk gaan, is dus de boodschap.


Het is ook belangrijk om op strategische plaatsen te bouwen, zodat het voor anderen interessant wordt om over jouw gebouwen heen te bouwen. Zo verdien je bonuspunten. Deze kan je ook bijeen sprokkelen door op een hoekveld te eindigen.


See on spelinzicht.eu

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36797449840

Werkloze Italianen zoeken heil op platteland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOm de economische crisis het hoofd te bieden trekken steeds meer Italianen naar het platteland om als boerderijknecht aan de slag te gaan.


Veel zien het als opstapje naar hun eigen boerderij.
See on 7voor7.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36797261981

Vakantiehuis Bilo Due Dei Cancelli in Palazzuolo sul Senio huren bij Belvilla.

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVakantiehuis Bilo Due Dei Cancelli in Palazzuolo sul Senio boekt u online bij Belvilla. Bilo Due Dei Cancelli Kies uw ideale vakantiehuis uit een ruim aanbod vakantiewoningen in Palazzuolo sul Senio.See on belvilla.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36797126007

Pasta al tartufo • Marché du Pre

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenDit ontzettend makkelijke gerecht, doet absoluut niet af aan de enorme rijke smaak. Ook met het ontbreken van verse truffel. Een uitstekend vegetarisch voorgerecht voor de kerstdagen, halveer dan wel de porties. Salsa tartufata wordt verkocht in Italiaanse delicatessenzaken. Mocht je niet aan de truffelsalsa kunnen komen, gebruik dan wat truffelolie. Deze olie is in de grotere supermarkten te koop. Zorg dat je niet te enthousiast bent met salsa of olie: het is erg lekker, maar de smaak is behoorlijk overheersend.


See on marchedupre.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36796847273

#Buongiorno #Lemax #Winterdorp a Casa Di Lella (at Italian...

#Buongiorno #Lemax #Winterdorp a Casa Di Lella (at Italian Entertainment And More - Italian Coffee Handbags)
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36794915059