donderdag 29 november 2012

Casa Grande dompelt je helemaal onder in de heerlijke Zuidelijke sfeer - Gezelschapsspel van Ravensburger

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia‘La mamma’ die een verse, op en top Italiaanse pizza uit de oven tovert. Hemelse geuren die in geen tijd de kamer vullen. Meer is er niet nodig om een paar vrienden rond de tafel te krijgen om te genieten van pizza én een goed gezelschapspel. Want Casa Grande dompelt je helemaal onder in die heerlijker Zuiderse sfeer. Alle spelers bouwen samen aan een meesterwerk. Maar het doel blijft om zoveel mogelijk geld in je eigen zakken te stoppen. Bouw je mee?
De bouwplaats


Om ‘la Casa Grande’ te bouwen, lopen de bouwheren via het werpen van een dobbel­steen rond de bouwplaats. In de rij of kolom waar je pion eindigt, plaats je een bouwsteen. Daarna kan je, als je dat wil, een platform leggen waarmee je een bouwlaag afwerkt. Er kan in de breedte of hoogte worden gebouwd, maar gebouwen mogen achteraf niet gestut worden. Niet al te roekeloos tewerk gaan, is dus de boodschap.


Het is ook belangrijk om op strategische plaatsen te bouwen, zodat het voor anderen interessant wordt om over jouw gebouwen heen te bouwen. Zo verdien je bonuspunten. Deze kan je ook bijeen sprokkelen door op een hoekveld te eindigen.


See on spelinzicht.eu

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/36797449840