vrijdag 9 augustus 2013

Nero’s spaghetti | Recepten | Ciao tutti - ontdekkingsblog door Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenHet nieuwe kookboek van Roelf Holtrop en Hans Morren, alla maniera italiana, staat vol klassieke Italiaanse recepten gecombineerd met prachtige fotografie.


Hoe at paus Pius XII zijn fettucine het liefst? En wat krijg je als je de Romeinse keizer Nero met een spaghettigerecht combineert? Op deze en andere vreemde vragen geven Roelf Holtrop en Hans Morren op creatieve, culinaire en beeldende manier antwoord in hun nieuwe kook-kijkboek alla maniera italiana.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57814654264

#Manic #Organic bar begint vorm te krijgen. Super #duurzaam en...

#Manic #Organic bar begint vorm te krijgen. Super #duurzaam en #biologisch. #Lijsterbesstraat te Den Haag.
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57811485077

Buon Appetito

Buon Appetito
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57810937284

Italië: de plek voor een sportieve vakantie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDat eco-reizen in opkomst zijn, dat past helemaal bij deze tijd. Of we nu vliegend of met de auto naar onze bestemming gaan, we denken na over wat de op vakantie doen. Steeds meer mensen zijn ook actief in hun vakantie. Uiteraard staat een dagje naar het stand op de planning en nemen mensen ook de tijd voor culturele activiteiten als musea en het verkennen van grote steden of kleine dorpjes. Leuk is dan ook dat steeds meer mensen als doel hebben om in hun vakantie te sporten, of zij nu kiezen voor hardlopen, fietsen, paardrijden, zeilen, skiën of bergbeklimmen, zodat zij fit terug aankomen in Nederland. Nu is het natuurlijk moeilijk om dit sportieve gedrag vast te houden.
Klik op de foto voor meer info!
See on italianentertainment.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57794162795

Italiaanse havenstad Livorno telt veel buitenlandse kerken

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaToen Livorno dé vrij­haven aan de Ligurische Zee was, trok de Italiaanse stad handelslieden van alle godsdiensten aan. Vooral protestanten en joden deden goede zaken in de grootste stapelplaats van de Middellandse Zee.


Livorno is tegenwoordig vooral bekend van de veerboten naar Corsica en Sardinië. Veel cruisegangers kennen Livorno omdat ze er aan land gaan om Toscane te bezichtigen. Weinig toeristen blijven hangen in de havenstad, die in de Tweede Wereldoorlog vrijwel met de grond werd gelijkgemaakt.
See on refdag.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57791037515

Un weekend tra le montagne friulane a bordo della mitica Fiat 500

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaRacconto del viaggio sulle montagne dell’Alto Friuli tra Carnia e Tarvisiano a bordo della storica Fiat 500 attraversando la storia e i sapori tipici.See on golivefvg.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57790181092

Stomme film Orson Welles na 75 jaar gevonden in Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn Italië is een verloren gewaande stomme film van Orson Welles gevonden. De film stamt uit de periode voor hij naar Hollywood toog en zijn beroemdste werk Citizen Kane maakte, zei Giuliana Puppin van het Cineteca del Friuli donderdag.


De film Too Much Johnson, een slapstick, stamt uit 1938. De rolprent lag jarenlang onopgemerkt in een pakhuis in de noordoostelijke stad Pordenone. Hoe de film daar ooit gekomen is, is onbekend.


De film wordt in oktober op een festival voor stomme films in Pordenone voor het eerst getoond.
See on parool.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57776744391

'Graf mogelijke familie Mona Lisa geopend'

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsOnderzoekers in Florence openen vrijdag het graf van mogelijke familieleden van de vrouw die bekendstaat als Mona Lisa.

Wetenschappers hopen zo familie-DNA op te sporen en dat te kunnen vergelijken met het vrouwenlichaam dat twee jaar geleden in het St. Ursula-klooster in de Italiaanse stad is gevonden, schrijft de Italiaanse omroep TG1.


Zo moet worden bevestigd dat het gevonden stoffelijk overschoot echt dat van Lisa Gherardini del Giocondo is. In de basiliek van Santissima Annunziata liggen als het goed is de man en twee zonen van de mysterieus glimlachende vrouw die model stond voor het beroemde schilderij van Leonardo da Vinci. Het paneel is zeker 500 jaar oud.
See on nu.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/57776359488