maandag 24 november 2014

Eerste productie nieuwe Alfa Romeo start in april | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsNiet alleen in Mirafiori maar ook in Cassino zijn de eerste veranderingen al waarneembaar als het om de uitvoering van nieuwe investeringen gaat. Het is duidelijk dat Fiat Chrysler Automobiles vaart zet achter de plannen die tot 2018 worden uitgerold en die vooral inhouden dat de productie in thuisland Italië, na vele magere jaren weer volledig op gang zal komen. De nieuwe productie -die in Melfi en Pomigliano reeds een feit zijn- moet dankzij de export vanuit deze fabrieken, Fiat weer vanaf 2016 aan zwarte cijfers helpen op Europese bodem. Vakbonden zijn momenteel erg te spreken over de openheid waarmee Lingotto communiceert over wat er staat te veranderen.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rhTWhS

Nieuwe Lancia Delta Integrale in 2015? | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsKomt de Lancia Delta binnenkort terug zoals ie ooit was? Volgens een zeer opmerkelijk geluid uit Italië is dit wel degelijk het geval en wel eind 2015. Lange tijd stond deze datum inderdaad in de agenda van Sergio Marchionne, zelf bezitter van een klassieke HF Integrale. Als opvolger voor de veel ruimere hatchback uit 2008, stond tot vorig jaar een variant op de planning op het Compact US Wide platform dat ook voor de Dodge Dart en de Chrysler 200 is gebruikt. Maar omdat vervolgens is besloten om het oude merk (dat volledig afhankelijk is van de Europese markt) op een zeer laag pitje te zetten, verwacht niemand meer dat dit project nog in leven is. Dat terwijl Marchionne wel degelijk ooit heeft bevestigd dat het project waar tevens ook een hatchback voor Chrysler uit voort zal vloeien (de 100), in een vergevorderd stadium is en alleen wacht op groen licht.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1rhTWhC

‘Royal Cosun aast weer op Italiaanse suikerfabriek’ - wijItalië‘Royal Cosun heeft volgens de regionale nieuwssite Termoli Online belangstelling om de suikerfabriek Zuccherificio del Molise uit Termoli over te nemen. Al een jaar geleden toonde Cosun belangstelling. Vooralsnog blijken de Nederlanders de enige geïnteresseerden te zijn.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1uvhpvW

Geen Venetiaans kofferverbod - wijItaliëIn Italiaanse media deed het gerucht de ronde dat het stadsbestuur van Venetië dreigt met boetes tot 500 euro voor toeristen met een rumoerig trolleykoffertje. Maar het stadsbestuur ontkent nu zo’n maatregel te willen nemen.
See on wijitalie.nl

via Tumblr http://bit.ly/1uvhpfA

Maserati legt productie tijdelijk stil | Auto Edizione

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Maserati productie in de voormalige Bertone-fabriek te Turijn staat bijna nooit stil gedurende het jaar, maar vanaf de feestdagen zal dit 15 dagen lang wel het geval zijn. Dat meldden de vakbonden afgelopen vrijdag. De productiestop is niet noodgedwongen maar een bewust geplande in verband met een reorganisatie wegens de alsmaar toenemende vraag naar Ghibli’s en Quattroporte’s. FCA heeft besloten om het doorgaans druk bezette personeel tijdens deze gelegenheid te belonen met een heuse kerstvakantie. Van 20 december tot 6 januari zijn alle werknemers met betaald verlof en dus thuis met de feestdagen.

See on autoedizione.nl
via Tumblr http://bit.ly/1y6AJp6