woensdag 21 januari 2015

Il pesto genovese patrimonio Unesco?Il pesto genovese patrimonio Unesco? Grande momento per la gastronomia ligure. A pochi giorni dalla conferma dell’ingresso della focaccia di Recco con formaggio tra le specialità ad Indicazione Geografica Protetta (IGP) riconosciute dall’Unione Europea, arriva infatti la notizia che un’altra delle prelibatezze della stessa regione, il pesto genovese al mortaio, punta ancora più in alto. Questo classico condimento per primi piatti, che dalla Liguria è andato alla conquista delle tavole di tutta Italia per divenire un tesoro gastronomico nazionale, si candida infatti ad entrare nel Patrimonio Culturale Immateriale dell’Umanità dell’Unesco. […]
See on puntarellarossa.it

via Tumblr http://bit.ly/1CbaLmP

EZPress® - “Vliegende start” verkoop AutoSlaap Trein

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyDe verkoop van de AutoSlaaptreinen seizoen 2015 is hard van start gegaan met een plus van ruim 30% t.o.v. van vorig jaar gemeten over dezelfde periode.Commercieel Directeur René van der Klink wijt de positieve start aan verschillende oorzaken: “ Onze bestemming Italië, waar wij zowel klanten naar het Noorden als naar Toscane vervoeren, is erg gevraagd. Dit blijkt ook uit de enquête onder de bezoekers van de Vakantiebeurs waar Italië de meest populaire vakantiebestemming was. Ook merken wij dat consumenten weer makkelijker geld uitgeven aan vakanties. Dit blijkt onder meer uit de toename van het aantal retourreizen, het reserveren van duurdere coupés en meer vraag naar dineren in het restauratierijtuig. Ook onze bestemming Slovenië doet het erg goed en ook hier noteren wij een forste toename in het aantal reserveringen.De AutoSlaap Treinen rijden vanaf 1 mei tot eerste week oktober. Naast auto’s en motoren, zal er in 2015 meer aandacht geschonken worden aan het meenemen van fietsen met de AutoSlaap Trein. Hier is steeds meer vraag naar gezien de groei de afgelopen seizoenen. Het aantal fietsplaatsen per vertrek en bestemming is daarom ook uitgebreid.

See on ezpress.eu
via Tumblr http://bit.ly/1yJdaWr

Casa Gabriella, Vrijstaand huis in San Gimignano en omgeving - Villagrande.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In ItalyVrijstaand huis Casa Gabriella in Montaione huren? Boek direct online bij Villagrande. Laagste prijs met SGR. Kenmerken: personen:8, slaapkamers:4, badkamers:3, 250 m2

See on villagrande.nl
via Tumblr http://bit.ly/1xwyjNm

Italiaanse arbeider plots nationale held vanwege dit filmpje - HLN.be

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia

Een filmpje van een 38-jarige wegenwerker die in Italië aan een rotvaart én met indrukwekkend vakmanschap en precisie wegmarkeringen schildert, veroverde in recordtijd de Italiaanse harten. De man werd plotsklaps tot held gebombardeerd in zijn thuisland en verovert nu ook het internet, schrijft The Guardian.

See on m.hln.be
via Tumblr http://bit.ly/1xwyit2

Hoe veilig is deze achtbaan? Italiaans pretparkje koopt afgekeurde rollercoaster

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsHet Italiaanse pretparkje Movieland wil zichzelf voor eens en voor altijd op de kaart zetten met een spectaculaire hangende achtbaan. Maar de tweedehands rollercoaster is niet onomstreden: in Amerika werd de baan afgekeurd en afgebroken na een onverklaarbaar ongeluk. De ‘inverted loop shuttle coaster’ stond vanaf 1999 in Six Flags America (Maryland). In oktober 2007 kwam een trein tijdens een storing vast te staan op een van de twee liften. Toen na veertig minuten een evacuatiepoging in gang werd gezet, kwamen de karretjes echter plotseling weer in beweging.

See on looopings.nl
via Tumblr http://bit.ly/1yJ9CDo

Jamie Oliver strijkt neer in Markthal - Jamie's Italian Restaurant

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Markthal in Rotterdam krijgt er een enorme trekker bij. De bekende Britse tv-kok Jamie Oliver - bekend als The Naked Chef - opent dit najaar een restaurant in het Rotterdamse foodwalhalla, dat al zoveel culinaire trekpleisters heeft. „Een geweldige aanwinst,” zegt directeur Hans de Jong van ontwikkelaar Provast, „zonder andere huurders tekort te doen, is dit fantastisch. Een mooie formule, internationaal bekend, dus daar gaan veel mensen op af komen.”De komst van Jamie’s Italian Restaurant hing al een tijdje in de lucht. Oliver (1975) werkt in dit bijzondere project samen met Italian Food Concepts, in zijn ogen ‘brilliant guys’. „Ze zijn getalenteerd, creatief en ambitieus en ik kan haast niet wachten om te starten in de Markthal,” luidt zijn reactie. In 2008 werd het eerst Jamie’s Italian restaurant geopend in Oxford. Nu zijn er vestigingen over de hele wereld in landen als Australië, Rusland, Singapore en Zweden. „Terwijl Italian Food Concepts en Jamie’s Italian verder zullen uitbreiden in Nederland, België en Noordrijn-Westfalen, Duitsland, is het gehele team nu gefocust op het openen van het eerste restaurant in Rotterdam.”

See on m.ad.nl
via Tumblr http://bit.ly/1AL6L89