woensdag 14 november 2012

Come preparare la marmellata senza zucchero

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Come preparare in casa la marmellata senza zucchero. Ecco la ricetta.

Ci possiamo davvero fidare delle marmellate industriali senza zucchero comunemente presenti sugli scaffali dei supermercati? Chi per motivi di salute non può consumare zuccheri in eccesso dovrebbe porre particolare attenzione al momento dell’acquisto di tali prodotti. Una soluzione molto semplice per non dover rinunciare a consumare marmellata, consiste nel prepararla in casa senza l’aggiunta di zucchero, seguendo la ricetta che vi proponiamo qui di seguito.




See on greenme.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35719536118

Enogastronomia: fino al 30 novembre “A taste of Puglia” a New York

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Un assaggio di Puglia, a New York, da domani al 30 novembre. L’iniziativa “A taste of Puglia” coinvolge 11 imprese pugliesi, 8 ristoratori newyorkesi e 2 gourmet.



See on tafter.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35719456544

Bigoli in Salsa - la Cucina Veneta - a famous recipe of Veneto cuisine.

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Bigoli in Salsa: un famoso piatto tipico della cucina veneta.


~~~


Bigoli in Salsa: a famous recipe of Veneto cuisine.




See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35719385639

10 idee per realizzare una custodia per il cellulare con materiali di recupero

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Con un pizzico di creatività e abilità potrete realizzare la custudia per il vostro cellulare utilizzando materiali di recupero…



See on greenme.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35711470864

Pizza di scarola - Academia Barilla

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen



Dalla grande tradizione gastronomica campana, una pietanza rustica e saporita.



STORIE NEL PIATTO


La pizza di scarola è un piatto tradizionale della cucina napoletana, che solitamente viene consumato per pranzo nei giorni delle feste natalizie (soprattutto il 24 e il 31 Dicembre), in attesa dei luculliani banchetti serali.

Pur essendo composta da ingredienti semplici, è molto saporita e sostanziosa ed è in realtà perfetta per essere consumata in ogni momento dell’anno. La scarola, passata in padella con olive, acciughe e capperi come per la preparazione della pizza, può essere anche utilizzata come contorno per un piatto di carne.


Nella tradizione contadina, e ischitana in particolare, la pizza di scarola veniva talvolta cucinata con l’aggiunta di altri ingredienti dolci (come il vino cotto) e consumata al posto del dolce.






See on academiabarilla.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35707185308

The Corleone Boys tijdens de We Are Family Fotoshoot van Glamour Magazine in Dolce Gabbana Stijl

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More



The Corleone Boys tijdens de fotoshoot van WE Are Family voor het Glamour Magazine (editie December 2012)




See on italianentertainment.blogspot.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35705971994

Italiaanstaligen in Zwitserland in verdrukking. Italiaans-Zwitserland bij Italië voegen??

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Italiaans sprekende Zwitsers voelen zich vergeten en verdrukt. De taal verdwijnt vrijwel volkomen uit het overheidsapparaat en het onderwijs. Al jaren zit er geen Italiaanstalige in de Bondsraad, de Zwitserse regering.




Daarom hebben bezorgde Italiaans sprekende parlementariërs in een restaurant in Bern de Gruppe Italianità (Groep Italiaansheid) opgericht. De parlementsleden hopen volgens de donderdageditie van Neue Zürcher Zeitung hun collega’s in het parlement tot actie aan te zetten om de Italiaanse taal en cultuur in Zwitserland te verdedigen.



In Zwitserland is voor 6,5 procent van de bevolking Italiaans de moedertaal. Voor bijna 64 procent is dat Duits en circa een vijfde het Frans. In slechts twee van de 26 kantons, wordt Italiaans gesproken, Ticino en Graubünden (Grigioni) maar in het laatstgenoemde kanton alleen in het uiterste zuiden.



Ongeveer 25 parlementariërs hebben zich gisteren voorgenomen de Italiaanse taal en cultuur in de confederatie voor de ondergang te behoeden. Ze vrezen net als veel Franstaligen dat Zwitserland praktisch gezien geen drie officiële talen (Duits, Frans, Italiaans) meer heeft, maar nog maar twee: Duits en Engels.




See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35693860726

Eerste kwartaalverlies ooit voor Mediaset - Stentor

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



MILAAN - Het Italiaanse omroepbedrijf Mediaset, eigendom van ex-premier Silvio Berlusconi, heeft voor het eerst in zijn bestaan een kwartaal met verlies afgesloten. Uit de dinsdag gepubliceerde resultaten blijkt dat de recessie in Italië en Spanje en concurrentie voor betaal-tv hun tol eisten.


Het derde kwartaal werd afgesloten met een nettoverlies van 88,4 miljoen euro. De omzet daalde in het derde kwartaal van ruim 3 miljard euro tot 2,65 miljard euro.


Naast de recessie in Italië en Spanje, de twee voornaamste markten van het bedrijf, kampte Mediaset met concurrent van Sky Italia, onderdeel van News Corp. Ook stegen de kosten om de zenders te vullen.




See on destentor.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35692058327

Beppe Grillo: icoon voor sociale innovatie in Italië. En in Nederland? | Duurzame Intermediair

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Onlangs werd ik door een goede vriend uit Sicilië gewezen op Beppe Grillo, hét icoon van sociale innovatie in Italië met zijn Movimento 5 Stelle. Hij klonk nog temperamentvoller dan ik hem ken. Twintig jaar geleden vulde Grillo mijn lege avonduren als komiek op tv. Wel een die de Italiaanse politiek satirisch benaderde. Die vriend en ik konden daar toen van genieten, maar dat zo iemand zoveel moois in Italië kan ontketenen, dat leek me ver gezocht. Ik heb het gecheckt en werkelijk, mijn vriend is terecht heel erg enthousiast. Wat gebeuren er mooie dingen in dat land.


Ondanks dat het noorden van Italië nog welvaart, is het in het zuiden al jaren kommer en kwel. Ondanks alle rijkdommen aan grondstoffen en landbouwproducten uit het zuiden. Het lijkt erop dat Italianen met Beppe Grillo een icoon hebben om zoiets moois te ontketenen. Nog steeds met humor en vooral met een hele grote achterban ontketend hij een ware (r)evolutie.


Waar de overheid het af laten weten, en dat is op veel gebieden, heeft zijn beweging een heuse keten van burgerinitiatieven en eigen verantwoordelijkheid ontketend. Veel werkloze jongeren zetten zich in om hun eigen stad schoon te houden. Ze worden zelfs betaald uit particuliere fondsen. En weet dat er veel goed geschoolde werkloze jongeren zijn in Italië. Er zijn burgerinitiatieven rondom sociale betrokkenheid, mobiliteit, duurzame energie, voedsel etc. etc.




See on duurzameintermediair.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35691833178