zondag 26 juli 2015

Vroegah, heel lang geleden. @famigliadilella (bij Di Lella...Vroegah, heel lang geleden. @famigliadilella (bij Di Lella Productions)via Tumblr http://bit.ly/1CZQOTe

Eataly: een waar paradijs voor de liefhebber van Italiaans eten

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Wat doe je als je tijdens je vakantie in Italië los wilt gaan in de delicatessenwinkels, maar al op je maximale gewicht zit? Juist, gewoon 15 kilogram bijboeken. En zo kon het gebeuren dat ik op de laatste dag van ons verblijf in Florence bij Eataly via mijn mobiele telefoon extra bagage incheckte, waarna we los konden gaan! ‘Supermarkt’ Eataly, een walhalla voor de liefhebber van Italiaans eten, kent z’n klanten, want bij de ingang stonden de dozen van DHL al opgesteld. Toeristen die niet met hun spullen wilde slepen konden het laten verschepen. Ook wij hebben even met die mogelijkheid gespeeld, maar aangezien we ook nog bij andere winkels in wilden slaan (in een volgende blog meer over Tuscan Taste waar we ook goed slaagden), kozen we voor het bijboeken van bagageruimte.
See on voedie.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JnnJlN

Softbalsters verliezen van Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Nederlandse softbalsters hebben vrijdagavond bij het EK in Roosendaal verloren van Italië. Oranje ging met 0-2 onderuit. Italië kwam zowel in de tweede inning als in de zesde inning tot scoren. De thuisploeg kon er aan slag niets tegenover zetten.
See on m.telegraaf.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JnnJlF

Doden bij explosie vuurwerkfabriek Italië

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Zeker zeven mensen kwamen om het leven. De vuurwerkfabriek staat in de provincie Bari, in het zuiden van Italië.In het zuiden van Italië zijn bij een explosie in een fabriek zeven mensen om het leven gekomen. In de fabriek werd vuurwerk gemaakt en opgeslagen. Zeker zes mensen raakten bij de ontploffing gewond.De fabriek staat in Modugno, in de provincie Bari. In de wijde omtrek is de rook te zien. Een groot gebied om het gebouw is afgezet. Ook een naastgelegen stuk bos is in vlammen opgegaan.Volgens Italiaanse media was de ontploffing in een busje en breidde de daarop volgende brand zich uit door de hele fabriek.De brandweer denkt dat het nog dagen kan duren voor het vuur helemaal gedoofd is. Het duurt daarom ook nog even voor hulpverleners de fabriek in kunnen om te zoeken naar eventuele andere slachtoffers.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1JnnJlD