maandag 5 november 2012

Brug naar Sicilië hangt nog altijd in het luchtledige

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsItalianen die dromen van een brug die Sicilië met het vasteland verbindt, kunnen daar nog even mee doorgaan. Want de technocratische regering van premier Mario Monti, die is aangesteld om de financiële situatie van Italië drastisch te verbeteren, heeft de plannen voor de peperdure hangbrug nog niet definitief van tafel geschoven. Het kabinet heeft bepaald dat het besluit over de bouw van de brug door de volgende regering, over twee jaar, moet worden genomen. Op die manier zou worden voorkomen dat de overheid nu een boete van 300 miljoen moet betalen aan de bedrijven die contracten voor de bouw van de brug hebben.
Met het besluit om niets te besluiten houdt de regering de discussie in Italië over de brug gaande. De Italianen raken er niet over uitgepraat: moet-ie er komen of niet? Ze hebben het over een duw voor de ontwikkeling van het zuiden, maar ook over aardbevingsgevaar, geldverspilling en het gevaar dat de Siciliaanse en Calabrische maffia’s er veel geld mee weet te verdienen.
See on trouw.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35081205846

Di Montezemolo wil meer zien van Ferrari

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsLuca Di Montezemolo heeft maandag met de vuist op tafel geslagen bij de Formule 1-renstal van Ferrari. De Italiaanse teambaas wil dat Ferrari er alles aan gaat doen om over twee weken in Texas aan de start te verschijnen met een bolide die kan meestrijden om de overwinning. „Het is duidelijk dat we voor de komende races meer moeten doen. Ik heb manager Stefano Domenicali en zijn mannen verteld dat we tien cruciale dagen voor de boeg hebben”, zei Di Montezemolo op de website van de Italiaanse renstal.
Fernando Alonso eindigde zondag in Abu Dhabi weliswaar als tweede achter Kimi Räikkönen, maar dat kwam volgens Di Montezemolo vooral omdat de Spanjaard kon profiteren van pech van anderen. „Hij gaf opnieuw 120 procent, maar de auto bleek ondanks nieuwe onderdelen nauwelijks verbeterd. We willen meestrijden om de wereldtitel en dus moet iedereen dezelfde 120 procent geven als Alonso.” De Spanjaard heeft met nog twee races te gaan, in de Verenigde Staten en Brazilië, 10 punten minder dan WK-leider Sebastian Vettel.
See on rtl.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35081034737

Ronde van Polen trekt even naar Italië. Er worden twee ritten afgewerkt in Trentino.

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsDe Ronde van Polen 2013 gaat op 27 juli van start in Italië. Er worden twee ritten afgewerkt in Trentino. De Ronde van Polen telde dit jaar zeven ritten, de eindzege was voor Moreno Moser.
See on sporza.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35080725127

Prijzen Italia-druiven steken schril af bij Braziliaanse Thompsons

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTholen - Waar er op dit moment Braziliaanse Thompson-druiven worden verkocht voor 16 - 16,50 euro (4,5 kilo), krijgen de Italianen momenteel maar 8,50 - 10 euro voor 7 kilo Italia-druiven. “Een goede Italia-druif is verschrikkelijk lekker, maar op de één of andere manier willen wij die kwaliteit in Nederland, België en Engeland niet betalen. Men pruimt hier de pit niet en grote supermarktketens laten ze daarom links liggen”, vertelt een handelaar.


Naast de pit is ook de presentatie van de Italiaanse druiven een aandachtspunt. “Wanneer men in Italië de druiven in een schaaltje legt en gelikt verpakt met een strik eromheen, ga je gegarandeerd weer Italia’s verkopen. Maar een retailer zet een kist neer en je moet bij Italianen niet aankomen dat hij zijn grote tros in een puntschaaltje moet leggen. Dan stuurt hij je met een hooivork van zijn erf af.”
See on agf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35062700429

Ricette Veloci - Tagliatelle integrali con verza, castagne e salsiccia

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenRicette veloci - tagliatelle integrali con verza, castagne e salsiccia. Un piatto gustoso e stagionale, ideale per la temperatura autunnale.
See on cibando.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35061871829

De mooiste Ferrari’s van Sergio Pininfarina

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHalverwege dit jaar overleed ontwerper Sergio Pininfarina, een naam die iedereen die ook maar îéts met auto’s heeft ongetwijfeld zal kennen. Naast de nodige betaalbare auto’s ontwierp Pininfarina vooral veel exclusieve auto’s waarbij het merk met het steigerende paard een groot deel hiervan voor zijn rekening nam.
Meer dan 100 verschillende modellen kwamen er uit de pen van de ontwerper en dat vindt Ferrari reden genoeg voor een fraaie expositie van de fraaiste modellen. 22 exemplaren zijn er uitgestald in het Ferrari museum in Maranello voor de expositie die luistert naar de naam ‘The Great Ferraris of Sergio Pininfarina Exhibition’.
See on autoitalia.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35056186781

Boccadigabbia Rosso Piceno 2008

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaThe Boccadigabbia estate was previously the wine growing portion of land owned by the Bonaparte administration, during which time French varietals were introduced and produced. In 1956 the Boccadigabbia portion was sold by the Bonaparte family to the Alessandri family, who have carried on the winemaking tradition initiated under the Bonaparte régime; adding indigenous Italian varietals alongside the French Pinot Noir and Cabernets. Today, Elvidio Alessandri along with his son Lorenzo has established Boccadigabbia as one of the top estates in the Marche region. The estate is certified by the strict environmental standards of the Marche Region. Organic fertilizers are used, but only if absolutely necessary, and they apply minimal amounts of sulphur to their wines. The Rosso Piceno DOC blend is their most popular red wine.


Deep red violet in colour, aromas of cherry and dried violets radiated from the glass. Tart cherry and pomegranate flavours were entwined with bright mint elements and supported by black tea tannins in the medium body. White pepper, fresh anise and hints of river stone minerals comprised the lengthy finish. Fruity, herbaceous and pleasantly dry, this is a wonderful glass that enjoys accompanying a meal.


50% Montepulciano, 50% Sangiovese Marche Italy Estate Bottled by Azienda Agricola Boccadigabbia 14.5% Alcohol $14

See on thebuddhainyourglass.blogspot.fr

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35053689607

Valentino (een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper) Teaser Trailer - 21 maart 2013 in de bioscoop

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Valentino - 21 maart 2013 in de bioscoopValentino (Najib Amhali) is een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper en heeft een relatie met Monique (Elise Schaap), de dochter van zijn baas (Derek de Lint). Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen Italiaan! Als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. Valentino stemt in, maar al snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. En erger nog; door alle smoezen begint Monique te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten.Check voor meer informatie:

Facebook: www.facebook.com/Valentinofilm

Twitter: www.twitter.com/Valentinodefilm
See on youtube.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35053244130

Rotsblok van 40 ton valt Italiaans restaurant binnen

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsIn de buurt van Rome is een restaurant langs een verbindingsweg opgeschrikt door een bizar incident. Een gigantisch rotsblok van liefst 40 ton boorde er zich dwars door de zijmuur. Een enorm gat is het enige dat het gigantische rotsblok achterlaat. Er vielen geen slachtoffers.
Dat bericht het Italiaanse corriere.it. Het ongeval gebeurde in het restaurant ‘Capofiume’ in Collepardo in de buurt van het toeristische Frosinone, zo’n 70 kilometer ten zuidoosten van Rome. Langs de provinciale verbindingsweg naar Trisulti, niet ver van Alatri, was een reusachtig rotsblok van zo’n 40 ton losgekomen van de berg en naar beneden gevallen. Het denderde langs enkele bomen door een bos en ramde los door een dikke muur van het restaurant. Daar vernielde het gevaarte een tafel waar enkele minuten later enkele klanten een etentje gereserveerd hadden.In shock

Gelukkig vielen er geen gewonden, enkele personen moesten wel in shock afgevoerd worden naar het ziekenhuis, maar ze liepen geen blijvend letsel op. Het restaurant is afgesloten. Geologen waarschuwen al een tijdje voor de gevaarlijke situatie in de streek. Door het aanhoudende regenweer was het rotsblok losgekomen, maar dat zou nog meer kunnen gebeuren als er geen maatregelen worden genomen. De brandweer zal nu onderzoeken wat er moet gebeuren om een nieuw zwaar incident (en mogelijk wel doden) te voorkomen.
See on ad.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35050225319

Piada e Cassoni Dalla Lella. Gabriella è la regina della piadina romagnola dal 1986.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaIn Romagna si sa, posto che vai, piadina che trovi, ma a Rimini l’eccellenza ha un solo nome: “Dalla Lella”.

La titolare Gabriella è la regina della piadina romagnola dal 1986, anno in cui ha fondato questo angolo di paradiso per golosi. Con l’aiuto dei due figli e dall’esperienza della mamma, è diventato negli anni una vera e propria leggenda tra i riminesi e non solo.

A metà fra street food e local food, la piadina “Dalla Lella” si mangia in tutti i modi: classica, all’olio extravergine di oliva e nelle varianti al farro, ai cereali e farina integrale.


“Dalla Lella” si piazza al primo posto per la qualità degli ingredienti e la bontà degli abbinamenti. Inoltre le piade si possono acquistare fresche e già confezionate, pronte per essere scaldate sul testo.

La “Lella” è anche uno dei primi “cassonari”, partita dagli intramontabili “rosso” con mozzarella e pomodoro, “verde” con le erbe per arrivare agli abbimenti più originali, come salame piccante, olive e mozzarella oppure gorgonzola e speck.

I più golosi invece non riusciranno più a fare a meno di quello alla Nutella.

Conturbanti anche i rotoli di piadina farcita!


Il segreto della “Lella”?

L’aria che si respira nella bottega, la simpatia delle “zdore” che lavorano la piada, l’atmosfera di casa.

Questo è quello che ancora oggi rende speciale questo luogo e che fa della “Lella” un appuntamento da non mancare, per chi desidera concedersi al volo uno spuntino, all’insegna della golosa tradizione riminese.
See on dallalella.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35049731301

Rossi: Sometimes Racing the Ducati was a Waste of Time

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsValentino Rossi hasn’t won a race since he joined Ducati’s MotoGP factory team 2 years ago and is unlikely to break that drought when he swings a leg over the Ducati Desmosedici GP12 for the final time next weekend in Valencia for the final MotoGP…
See on ducatinewstoday.com

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35048702270

Opening Talia-Bladenis, de "groenste" Italiaanse delicatessenzaken van Amsterdam.

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia10 november = opening Talia-Bladenis
Importeur Jacopo Biadenis van <> opent een ruimte voor de verkoop van zijn bijzondere Italiaanse kazen, vleeswaren en wijnen in de winkel van Talia, de “groenste” Italiaanse delicatessenzaken van Amsterdam.
Tot nu toe waren de bijzondere producten die Jacopo persoonlijk in Italië uitzoekt, alleen gereserveerd voor de betere horeca zaken. Dankzij het akkoord met Nicola Olivieri en Michele Giordani, de drijvende krachten van Talia, komen nu binnen handbereik van de Nederlandse consument delicatessen die zelfs in Italië niet zo makkelijk te krijgen zijn. Denk hierbij aan de Formadi Frant, een pittige kaas uit de bergen van Friuli, of de Ventricina-salami uit Abruzzo, maar ook aan echt lekkere wijnen (mijn favorieten? De witte Arneis van Marrone uit Piemonte, de Lagrein - ook in de rosé versie - van Castelfeder uit Trentino, de Prosecco van Castello di Roncade en nog een paar anderen).
Naast deze lekkernijen - die je per ons kunt kopen, of direct in een broodje nuttigen - kun je nu bij Talia ook van een kopje espresso genieten van de ambachtelijke koffiebranderij Inpunto uit Trieste, Italiaanse hoofdstad van de koffie. De specialiteiten van Talia zijn de diverse soorten versgebakken focaccia en de aubergineschotel (parmigiana), uit een recept van Nicola’s oma. Sinds kort kun je vanaf 18 uur bij Talia terecht ook voor een lekkere pizza.

Talia gebruikt groene energie en zoveel mogelijk biologische grondstoffen om zijn CO2 footprint minimaal te houden.
Talia-Bladenis, Prinsenstraat 12, Amsterdam

Openingstijden: ma-za 9.00-21.30 uur
Zaterdag 10 november bent u vanaf 16 uur van harte welkom een kijkje in de nieuw ingerichte zaak te nemen, met een glaasje en een hapje.

See on talia-amsterdam.net

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35047784864

La Sicilia delle sagre: cosa vedere a novembre - Il Moderatore

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaLa Sicilia delle sagre: cosa vedere a novembreIl ModeratoreSagra dell’Ulivo – A Valderice (Tp) manifestazione dedicata alle qualità di ulivi, olive e prodotti derivati.See on ilmoderatore.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35047532833

ZBC feliciteert stersponsor Pizzeria Ristorante Trivio Del Villaggio met kwaliteitsaward

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian KitchenPizzeria Ristorante Trivio Del Villaggio uit Meppen mag zich bij de beste Italiaanse restaurants van Nederland rekenen. Dat staat te lezen in de Italiaanse restaurantgids Italia A Tavola, die afgelopen week in Amsterdam werd gepresenteerd. Het Mepper restaurant prijkt in de top-100+ van Italiaanse restaurants in Nederland en provinciaal zijn zij samen met vijf collega Italianen uit Drenthe in het magazine vermeld. Een schitterende erkenning voor Trivio Del Villaggio.


Het restaurant aan De Kockstraat in Meppen heeft in een tijdsbestek van meer dan twintig jaar een excellente culinaire reputatie opgebouwd. “Hiervoor zijn we onze vele gasten uit alle windstreken heel erg dankbaar, want zij hebben aan ons succes zeer zeker bijgedragen”, aldus Angelique en Arnoud Waalkens.


Het echtpaar kreeg tijdens de lancering van de restaurantgids in Amsterdam, de Bronzen A Tavola Award uitgereikt in het bijzijn van de Italiaanse Ambassadeur in ons land, Francesco Azzarello. Angelique en Arnoud namen deze eer vol trots in ontvangst. “Als je bij de 100+ beste van Nederland hoort, heb je alle reden om trots te zijn. We zien deze award als een mooie erkenning voor alle energie die onze medewerkers dagelijks in het restaurant investeren. We proberen creatief en innoverend bezig te blijven en leren nog dagelijks bij. Wij zijn bijzonder blij verrast met deze waardering”, aldus Angelique en Arnoud.


www.trivio-del-villaggio.nl
See on vvzbc.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35044725442