10 november = opening Talia-Bladenis
Importeur Jacopo Biadenis van <> opent een ruimte voor de verkoop van zijn bijzondere Italiaanse kazen, vleeswaren en wijnen in de winkel van Talia, de “groenste” Italiaanse delicatessenzaken van Amsterdam.
Tot nu toe waren de bijzondere producten die Jacopo persoonlijk in Italië uitzoekt, alleen gereserveerd voor de betere horeca zaken. Dankzij het akkoord met Nicola Olivieri en Michele Giordani, de drijvende krachten van Talia, komen nu binnen handbereik van de Nederlandse consument delicatessen die zelfs in Italië niet zo makkelijk te krijgen zijn. Denk hierbij aan de Formadi Frant, een pittige kaas uit de bergen van Friuli, of de Ventricina-salami uit Abruzzo, maar ook aan echt lekkere wijnen (mijn favorieten? De witte Arneis van Marrone uit Piemonte, de Lagrein - ook in de rosé versie - van Castelfeder uit Trentino, de Prosecco van Castello di Roncade en nog een paar anderen).
Naast deze lekkernijen - die je per ons kunt kopen, of direct in een broodje nuttigen - kun je nu bij Talia ook van een kopje espresso genieten van de ambachtelijke koffiebranderij Inpunto uit Trieste, Italiaanse hoofdstad van de koffie. De specialiteiten van Talia zijn de diverse soorten versgebakken focaccia en de aubergineschotel (parmigiana), uit een recept van Nicola’s oma. Sinds kort kun je vanaf 18 uur bij Talia terecht ook voor een lekkere pizza.
Talia gebruikt groene energie en zoveel mogelijk biologische grondstoffen om zijn CO2 footprint minimaal te houden.
Talia-Bladenis, Prinsenstraat 12, Amsterdam
Openingstijden: ma-za 9.00-21.30 uur
Zaterdag 10 november bent u vanaf 16 uur van harte welkom een kijkje in de nieuw ingerichte zaak te nemen, met een glaasje en een hapje.
See on talia-amsterdam.net
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/35047784864