dinsdag 22 november 2016

Giancarlo Fisichella keert terug in een Italiaans raspaardje naar de Europese circuits | RaceXpress

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Sinds 2002 brengt RaceXpress het laatste Formule 1 en ander autosport nieuws. Foto’s, Uitslagen, Kalenders en alle raceklasses van Grand Prix, DTM tot Karting.

via Tumblr http://bit.ly/2f3kCYK

Antipasti recepten voor een Italiaanse avond - Smaakspionnen

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Bella Italia! Wat verlang ik terug naar onze vakantie in Italië afgelopen september. Om vele redenen, maar het eten en drinken is er zeker één van. Gelukkig hebben we heel veel wijn mee terug genomen, dus we kunnen er nog steeds een beetje van proeven. En een lekker wijntje vraagt natuurlijk om een lekker hapje. Daarom geven we je recepttips voor Italiaanse hapjes, oftewel antipasti!

via Tumblr http://bit.ly/2fnOXzP

Italiaans bakken Sarena Solari | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Wat is een culinaire reis met baktalent Sarena Solari zonder een Italiaanse bakworkshop? In Castell'Arquato maken we crostatine, eclairs en zuppa inglese.

via Tumblr http://bit.ly/2gypiGd

La Filanda - Gardameer.nl

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Agriturismo La Filanda heeft alles! Het is een goed verzorgd vakantiepark in totale rust. En als de avond valt, gaan de lichtjes in de dorpjes aan. Magisch!

via Tumblr http://bit.ly/2gypJAr

Villa I Due Padroni appartementen - vakantie in Italie

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Villa I Due Padroni appartementen Logeren tussen de wijngaarden in een luxe en ruim appartement met zwembad. Villa I Due Padroni biedt het u allemaal.

via Tumblr http://bit.ly/2gcQS7O

Bed & Breakfast Perla di Puglia San Vito dei Normanni

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Benvenuti! Bij B&B Perla di Puglia in San Vito dei Normanni (Brindisi) gaan Zuid-Limburgse en Zuid-Italiaanse gastvrijheid hand in hand.

via Tumblr http://bit.ly/2gynKMp

Hoe het leven terugkeerde in dit bijna uitgestorven Italiaanse dorp

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Het middeleeuwse dorp Santo Stefano di Sessanio in de Abruzzen telt nog slechts 108 inwoners, een tiende van het aantal rond 1900. Net als veel buurdorpen vertrok de bevolking voor werk naar de grote stad en verviel het grotendeels verlaten dorp langzaam tot ruïnes. Totdat er een Zweed op een motor langskwam.

via Tumblr http://bit.ly/2gyi5pE

Vaticaan kampioen wijn drinken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De ongeveer 840 bewoners van het Vaticaan weten wel raad met wijn. Ze drinken er jaarlijks per persoon 54 liter van en dat is twee keer zo veel als de inwoners van Italië.

via Tumblr http://bit.ly/2ggVVpe

Italië verscherpt controle op contant geld - Marketupdate

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In Italië is een nieuwe wet aangenomen om meer grip te krijgen op contant geld, zo schrijft ADN Kronos. Haal je meer dan €1.000 per dag of meer dan €5.000 per maand uit de geldautomaat, dan moet de bank daar voortaan melding van doen bij de belastingdienst. Ziet de belastingdienst vervolgens aanleiding om een onderzoek te starten, dan moet je kunnen aantonen dat het geld op legitieme wijze verkregen is.Ook moeten Italiaanse banken voortaan bijhouden hoeveel transacties er worden uitgevoerd op je bankrekening. Kom je boven een bepaalde grens uit, dan is dat voor de bank ook reden om actie te ondernemen en een onderzoek te starten. Deze maatregelen gelden alleen voor privé bankrekeningen en niet voor zakelijke rekeningen.

via Tumblr http://bit.ly/2fnJrgB

Pirelli: Max bewees dat regenbanden prima werken

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Met andere woorden, Kimi Räikkönen, Marcus Ericsson en Romain Grosjean moeten niet zo janken.Misschien ben je het vergeten, maar een ruime week geleden was er jochie uit Limburg dat best een leuk stukje aan het sturen was in Brazilië. Het regende, maar dat deed Max, want daar hebben we het over, helemaal niks. Because i’m Dutch.Andere coureurs klapten hun wagens in de regen van de baan en gaven niet zichzelf, maar Italiaanse bandenfabrikant Pirelli de schuld. Beetje sneu en dat vond Pirelli ook. Want hun motorsportbaas Paul Hembery heeft ze in een reactie laten weten dat de banden wel werkten. “Max Verstappen leek aardig te gaan”, zei hij met gevoel voor understatement tegen Autosport. Om de rest van het deelnemersveld niet helemaal tegen zich in het harnas te jagen, heeft hij gezegd dat zijn bedrijf volgend jaar de banden nóg beter in orde gaat maken, omdat ze veel meer kunnen gaan testen.

via Tumblr http://bit.ly/2fOk8Vm

De Italiaanse Truffel - Italië met Dolcevia.com


De wereld van de Italiaanse truffel is een handel die gelijk op gaat met goud en diamant. Italië heeft de meest waardevolle truffels ter wereld. Ze worden onder meer gevonden in Emilia Romagna, Piemonte en Umbrië. Meer weten over deze delicatesse, de tartufo. Nero, bianco of estivo?

We gaan op ontdekkingsreis in de wondere wereld van de Italiaanse truffel die tot de meest waardevolle soorten op aarde behoort. Ze worden gezocht door jagers die met hun speciaal hiervoor gefokte honden de juiste plekjes weten te vinden. De jacht op de truffel volgt strikte regels of je nu in Emilia Romagna, Piemonte of Umbrië bent. Mee op pad gaan met een truffel man en zijn hond is echt een belevenis, als de hond de plek aanwijst waar het witte of zwarte goud begraven ligt. De tartufo nero, tartufo bianco en de tartufo estivo worden gezien als kostbare kleinoden, onooglijke klompjes die meer waardevol dan goud of diamant kunnen zijn.via Tumblr http://bit.ly/2gdn5iX