dinsdag 15 november 2016

De knal van de Prosecco | Andrea Vreede

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
Het was groot nieuws een tijdje geleden: wereldwijd worden meer flessen Prosecco verkocht dan Champagne! Een schreeuw van triomf klonk op in Italië en de Fransen keken wat sneu langs hun neus. De opkomst van de in de Veneto geboren bruisende wijn leek niet meer te stoppen. Een waar succesverhaal, maar, naar nu blijkt, ook eentje met een schaduwzijde.Het drinkt zo lekker weg, die Prosecco. Een frisse, fruitige spumante, ideaal voor een aperitief en feestelijk vanwege zijn bubbels. Gemaakt van Prosecco-druiven die groeien op de heuvels rond o.a. Conegliano en Valdobbiadene. Dankzij de productiemethode (de zogeheten méthode Charmat, waarbij de tweede vergisting niet plaatsvindt in de fles maar in grote druktanks) ook nog eens heel betaalbaar. Wat zeker heeft bijgedragen aan de groeiende internationale belangstelling voor deze wijn.



via Tumblr http://bit.ly/2eCThMA

Venetiaanse vedute | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Als je aan Venetië denkt, dan denk je aan de prachtige schilderijen van Canaletto. Maar vergeet de vedute van onze Nederlandse Casper van Wittel niet!

via Tumblr http://bit.ly/2fWjdkh

Italiaans dorp biedt Robert De Niro asiel aan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Robert De Niro kan zijn spullen pakken. De burgemeester van het Italiaanse dorpje Ferrazzano heeft hem asiel aangeboden, nadat de acteur ‘grapte’ dat hij wilde emigreren naar Italië vanwege de verkiezing van Donald Trump tot president van Amerika.En de burgemeester ontvangt hem met open armen. “Ferrazzano is het juiste dorp, waar je het electorale verlies vergeet en je kan voorkomen dat je Trump gaat slaan’. "Hij is meer dan welkom”, zei hij volgens The Independent.

via Tumblr http://bit.ly/2fCEpdT

Agriturismo Monteverde - Vakantie in Italië | Ciao tutti

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Agriturismo Monteverde is een sfeervolle agriturismo met zwembad, op anderhalve kilometer km afstand van het centrum van Castelnuovo Magra, op zes kilometer van de prachtige Ligurische kust. Het terrein waarop de agriturismo te vinden is, is maar liefst 6000 vierkante meter groot. Het bestaat voor het grootste gedeelte uit olijfbomen en fruitvelden. De vijftien appartementen…

via Tumblr http://bit.ly/2fCAk9S

Huwelijk op zijn Italiaans (1964) – Regie: Vittorio de Sica | Pletterij

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Deze film was voor De Sica niet alleen een commercieel succes, maar hij werd hiervoor ook nog beloond met een Golden Globe.En…ook niet onbelangrijk het maakte van Sophia Loren een wereldster.Presentatie: Lenie Peetoom

via Tumblr http://bit.ly/2fCDPwG