dinsdag 15 november 2016

De knal van de Prosecco | Andrea Vreede

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia
Het was groot nieuws een tijdje geleden: wereldwijd worden meer flessen Prosecco verkocht dan Champagne! Een schreeuw van triomf klonk op in Italië en de Fransen keken wat sneu langs hun neus. De opkomst van de in de Veneto geboren bruisende wijn leek niet meer te stoppen. Een waar succesverhaal, maar, naar nu blijkt, ook eentje met een schaduwzijde.Het drinkt zo lekker weg, die Prosecco. Een frisse, fruitige spumante, ideaal voor een aperitief en feestelijk vanwege zijn bubbels. Gemaakt van Prosecco-druiven die groeien op de heuvels rond o.a. Conegliano en Valdobbiadene. Dankzij de productiemethode (de zogeheten méthode Charmat, waarbij de tweede vergisting niet plaatsvindt in de fles maar in grote druktanks) ook nog eens heel betaalbaar. Wat zeker heeft bijgedragen aan de groeiende internationale belangstelling voor deze wijn.



via Tumblr http://bit.ly/2eCThMA