woensdag 8 mei 2013

Best Le Marche Restaurants: Ristorante Martinelli, Apecchio

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Ristorante Martinelli, Apecchio: See 58 unbiased reviews of Ristorante Martinelli, rated 5.0 of 5 on TripAdvisor and ranked #1 of 4 restaurants in Apecchio.




“We just happened onto this place when staying nearby it is a real jewel. The service was great and the food was excellent. The cinghale ragu was brilliant and the venison excellent, actually we went with 20 people once and about 16 the next time and everyone raved about the food, the wine and the total experience. If you our in this area it’s a must!!”




See on tripadvisor.co.uk

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49956282890

Illy espresso outdoor ashtray - upcycle project - handmade by Di...





Illy espresso outdoor ashtray - upcycle project - handmade by Di Lella Con Stile




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49954502339

Berlusconi krijgt ook in hoger beroep 4 jaar cel

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het gerechtshof in Milaan heeft oud-premier Silvio Berlusconi van Italië woensdagavond wegens belastingfaude in zijn bedrijf Mediaset tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld. (Berlusconi krijgt ook in hoger beroep 4 jaar cel #NUnl wat?

See on nu.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49949124591

SCOOP: Eerste testexemplaar Fiat 500X gespot - Auto Edizione

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Auto Edizione SCOOP: Eerste testexemplaar Fiat 500X gespot Auto Edizione Je ziet hier een in Italië gespot testexemplaar voor de ontwikkeling van een nieuw model, dat klaar lijkt om te worden verscheept naar verre oorden.

See on autoedizione.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49943754736

19 mei Viva Italia! op TT Assen - Autoweek

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Autoweek 19 mei Viva Italia! op TT Assen Autoweek Het bekende evenement Viva Italia! is dit jaar weer te bewonderen op pinksterzondag op TT Circuit Assen. Elke autoliefhebber kan dan weer genieten van een autofestival met Italiaans temperament!

See on autoweek.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49936015891

Ferrari wil exclusiever worden: meer is niet altijd beter - Autokopen.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Autokopen.nl Ferrari wil exclusiever worden: meer is niet altijd beter Autokopen.nl In gesprek met Automotive News geeft topman Luca di Montezemolo aan dat het doel van Ferrari niet is om heel veel meer auto’s te verkopen.

See on autokopen.nl




via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49935987871

Duur ijsje in Rome veroorzaakt ophef

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



Vier Engelse toeristen hebben in Rome de schok van hun leven gehad toen ze de rekening gepresenteerd kregen van hun ijsje: 64 euro.


Ieder ijsje bleek 16 euro te kosten. De prijs was niet eens hoger omdat ze aan een tafeltje zaten. Ze moesten de ijsjes staand eten.


De Engelsman Roger Bannister had samen met zijn broer en hun echtgenotes de ijsjes op de straat Via delle Vite in het centrum van Rome gekocht, niet ver van de Spaanse trappen. Op de klacht van de stomverbaasde Bannister meldde de serveerster vriendelijk lachend dat het haar was opgevallen dat er wel vaker klachten over de prijzen waren.




See on telegraaf.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49923959290

Lago Maggiore in één dag - De Smaak van Italië

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy



Als we op vakantie gaan naar Italië, willen we graag het authentieke Italië leren kennen. We willen Italië ruiken via haar heerlijke geuren. We willen Italië proeven via haar verfijnde smaken. We willen Italië horen via de muzikale klanken van de taal. En ja, dat alles kan natuurlijk alléén als we ons te midden van de Italianen in Italië begeven, nietwaar?


Toch ontkom je er vaak niet aan om toeristische trekpleisters aan te doen, wil je de allermooiste plekjes bewonderen. De allermooiste plekjes zijn namelijk heel vaak al ontdekt en bezocht door anderen en ja die allermooiste plekjes worden dan vanzelf toeristisch.




See on desmaakvanitalie.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49923766309

La Terra e il Cielo: Alive Pasta from Le Marche

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’Italia



LA TERRA E IL CIELO is located below the splendid Piticchio castle in the hamlet of Arcevia, in the green countryside of the province of Ancona, halfway between the Apennines in the Marche region and the Adriatic Sea.

LA TERRA E IL CIELO has its own dehulling plant, devoted exclusively to organic cereals. High quality flours rich in fibre and protein are obtained from the husking and subsequent milling of spelt and other organic cereals.

The secret of the high organoleptic quality of LA TERRA E IL CIELO pasta stems from the high organic quality of the flours used and the skill of the millers and pasta makers, but is crowned by the chosen drying method which means that the pasta is “alive”. LA TERRA E IL CIELO chooses to dry its pasta slowly, with warm air, in several phases and at natural temperatures, equivalent to the Mediterranean summer peak temperatures of just 45°C. This means that, depending on the shape of the pasta, it can take up to 40 hours to dry. This treatment, which would appear to be economically unfeasible, allows the pasta to retain a very high content of valuable substances such as vitamins and amino acids (B1, B2, lysine, methionine etc.) which “dead” pastas don’t have.

The extrusion process too, which requires a considerable amount of skill by the pasta maker and gives the pasta a rough surface which is perfect for sauces, envisages a water-based cooling system to prevent the dough from overheating.

LA TERRA E IL CIELO has decided to make its wholegrain flours from a variety of cereals, using an antique mill with hydraulically-powered millstones. Its name is Spoletini Mill and it is located in Piticchio di Arcevia, just a few kilometres from the Cooperative’s headquarters. Milling is fundamental for the cooperative because it is the process that allows the flours to retain their nutritional and organoleptic characteristics for subsequent transformations. The skill of the miller, who has always worked with the Cooperative and descends from a local family of millers, is a considerable added value and maintains a traditional cultural and economic heritage of inestimable value in Piticchio.




See on laterraeilcielo.it

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/49916662768