dinsdag 1 maart 2016

Ricetta Salsa olandese - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Unite in una casseruola 120 g di vino bianco, 20 g di aceto, una presa di sale, qualche grano di pepe e uno scalogno a fettine. Fate ridurre sul fuoco del 40% , poi lasciate raffreddare.
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1OMmFWd

Panzerotti uit Puglia | Ciao tutti, Ontdek Italië

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Luigi Incalza van Panzero’ wil de panzerotti, bijzonder smakelijk street food uit Puglia, in heel Europa op de kaart zetten. Elena nam alvast een voorproefje.Ondanks het feit dat Italianen meestal de tijd nemen voor hun eten, is street food niet meer weg te denken uit Italië. Er zijn tal van zaakjes waar je even binnenloopt voor bijvoorbeeld pizza al taglio (stuk pizza), gefrituurde visjes in een puntzak of een panzerotto. Maar hoewel de pizza inmiddels helemaal bij ons ingeburgerd is, is de panzerotto nog niet alom bekend.Een panzerotto is een maanvormige lekkernij die bestaat uit gefrituurd deeg met verschillende hartige of zoete vullingen. Luigi Incalza van Panzero’ wil dit type street food de faam geven die het verdient. Het is zijn doel om de panzerotti in heel Europa bekend te maken. Hij introduceerde de panzerotti vorige week in de Markthal in Rotterdam. Elena was erbij en doet verslag van een bijzonder culinaire avond.
See on ciaotutti.nl

via Tumblr http://bit.ly/1oUUxvs