maandag 2 november 2015

10 errori che si commettono quando si prepara l'arrosto - La Cucina Italiana: ricette, news, chef, storie in cucina

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Quante volte vi è capitato di cucinare un arrosto che una volta tagliato era crudo o peggio ancora duro e impossibile da masticare?Preparare un arrosto a regola d’arte non è per niente un’impresa facile, anzi.Si possono commettere moltissimi errori e il risultato sarà una carne poco cotto o al contrario molto dura.Per andare sul sicuro dovete solo avere molta pazienza, affidarvi ad un macellaio di fiducia e seguire qualche passaggio obbligatorio.Soprattutto, evitate questi 10 imperdonabili errori
See on lacucinaitaliana.it

via Tumblr http://bit.ly/1SiQySk

Barbie tentoonstelling opent in Milaan

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

In de Italiaanse modestad Milaan opent vandaag een retrospectieve in het teken van Barbie met de naam ‘Barbie: The Icon’. Het belooft een uitgebreid overzicht te worden van het 54- jaar durende glamoureuze leven van Barbara Millicent Robert (want zo heet Barbie voluit), die mee evolueerde met maar liefst vijf decennia lang aan populaire cultuur en mode.
See on m.weekend.knack.be

via Tumblr http://bit.ly/1MbgDls

Puglia: mooie streek in hak Italiaanse laars

See on Scoop.it - Vacanza In Italia - Vakantie In Italie - Holiday In Italy

Puglia is bij uitstek de ’magische’ regio in het zuidoosten van Italië. Het geheimzinnige kasteel Castel del Monte laat de bezoeker fantaseren over vervlogen tijden en de witte ’puntmutshuisjes’ in Alberobello, de zogeheten trulli, zijn met raadsels omgeven.Diegenen die Puglia oftewel Apulië hebben bezocht, vergelijken de streek vaak met Toscane. Het heeft dezelfde sfeer en hetzelfde landschap, maar Puglia heeft zoveel meer te bieden. De regio in ’de hak van de laars’ verbaast eenieder die er voor het eerst komt. Naast middeleeuwse kastelen, kathedralen en kerken kent de streek schilderachtige stadjes en dorpjes.
See on m.telegraaf.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MbgDSj

Stevige, lekkere Italiaanse kost - Het Belang van Limburg Mobile

See on Scoop.it - La Cucina Italiana - De Italiaanse Keuken - The Italian Kitchen

Soms heeft een mens gewoon behoefte aan stevige, simpele en lékkere kost. En laat dat nu net de specialiteit zijn van Il Gabianno. “Italiaans eten met verse producten door een echte Italiaanse chef bereid”, vertellen Stefania en Giovanni di Venosa.Voor verse, smakelijke Italiaanse gerechten zonder poespas is IL Gabianno the place to be. In een gezellig interieur kun je alle klassiekers van de Italiaanse keuken proeven. Stevige en lekkere porties. “Trattoria Il Gabbiano betekent zoveel als Brasserie De Meeuw, de link die we leggen met Meeuwen”, opent Stafania de Venosa.
See on m.hbvl.be

via Tumblr http://bit.ly/1NLGlvV

Rott Spots: Osteria Sala Federico | metronieuws.nl

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

De Rotterdamse Evy, Jojanneke en Tamara geven je om de beurt een tip op het gebied van eten, drinken, uitgaan, lifestyle en fashion in Rotterdam. Deze keer: Jojanneke Hagemeijer. Rotterdam barst van de Italiaanse restaurants waar je voor een schappelijke prijs een redelijk goede pasta of pizza kunt krijgen. Maar in de meeste gevallen missen ze toch iets authentieks en iets knus. Je hebt vaak niet het idee dat je echt puur Italiaans eet. Osteria Sala Federico is juist wél een authentiek restaurant. Het is echt een aanrader voor de liefhebbers van Italië en de geweldige keuken.
See on m.metronieuws.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MbgDBH

In het wild: Autobianchi Giardiniera (1973)

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d'Italia

Het regent de laatste tijd bijzondere modellen die aan de Fiat 600 gerelateerd zijn. Vandaag doen we er een schepje bovenop met deze Autobianchi Giardiniera uit 1973. Voor de foto’s bedanken we AutoWeek-lezer Joeri Matthijsse.
See on autoweek.nl

via Tumblr http://bit.ly/1MbendQ

Italië erkent buitenlands homohuwelijk niet | GaySite.nl

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

De Italiaanse Raad van State heeft deze week definitief besloten dat huwelijken tussen personen van het zelfde geslacht, gesloten in het buitenland, niet geregistreerd en erkend kunnen worden in Italië. Eind vorig jaar besloten enkele gemeenten, waaronder Bologna, Napels, Rome en Milaan, homohuwelijken die elders in de Europese Unie waren gesloten, te erkennen. Maar onder meer de conservatieve minister van Binnenlandse Zaken Angelino Alfano verzette zich hiertegen, wat tot een felle juridische strijd leidde. De Italiaanse Raad van State maakte maandag een einde aan die strijd met een uitspraak die negatief uitpakte voor de homostellen die hun verbintenis al hadden laten registreren. De rechters argumenteerden dat de huidige Italiaanse wetgeving het huwelijk definieert als een verbintenis tussen man en vrouw, en dat een homohuwelijk dat geldig is in andere landen, in Italië daarom geen enkele juridische betekenis heeft.
See on gaysite.nl

via Tumblr http://bit.ly/1Nk6rIe

Italië kan gratis geld lenen - Marketupdate

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Italië heeft deze week voor het eerst in de geschiedenis een staatsobligatie met een looptijd van twee jaar met een negatieve rente op de markt gebracht. De staat wist in totaal €1,75 miljard op te halen tegen een rente van -0,023%. Daarmee treedt Italië toe tot de groep landen die gratis geld kunnen lenen op de kapitaalmarkt, een groep waar ook Duitsland, Frankrijk en Zwitserland toe behoren.
See on marketupdate.nl

via Tumblr http://bit.ly/1M69jUt

Lady Gaga offre 100mila euro in beneficenza per una Fiat 500 Cabrio

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Sarà l'azienda di Lapo, con la sua squadra di specialisti, a occuparsi della personalizzazione dell'auto che Lady Gaga ha deciso, regalerà al padre.La Fiat 500 Cabrio donata dalla casa automobilistica torinese e Garage Italia Customs per l'Inspiration Gala amfAR di Los Angeles a favore della lotta contro l'Aids, è andata a Lady Gaga che, con l'offerta strepitosa da 100mila dollari, se l'è aggiudicata.
See on m.torinotoday.it

via Tumblr http://bit.ly/1M69hvO