zondag 3 mei 2015

Italianen en Fransen redden duizenden vluchtelingen | NOS

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bij reddingsacties onder leiding van de Italiaanse kustwacht zijn gisteren en vanochtend vroeg bijna 3700 migranten uit de Middellandse Zee gered. Bij de verschillende operaties voor de Libische kust waren zestien schepen betrokken, waaronder een Frans marineschip. Het Franse marineschip werd twee weken geleden toegevoegd aan het eskader dat in opdracht van de EU schepen met migranten opvangt. Dat was nadat een schip met 800 mensen aan boord was vergaan. De EU-landen besloten daarop om meer middelen beschikbaar te stellen om dit soort rampen te voorkomen. De migranten worden naar opvangkampen op Lampedusa, Sicilië en het Italiaanse vasteland gebracht. Twee mannen die van mensensmokkel worden verdacht, zijn gearresteerd.
See on nos.nlvia Tumblr http://bit.ly/1dEY23l

Fiat Chrysler wil auto's ontwikkelen met Apple of Google • Numrush

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Sergio Marchionne lijkt de bui al te zien hangen, maar voor Google en Apple de auto-industrie veroveren, doet de CEO van Fiat Chrysler nog een poging om een graantje van het aanstaande succes mee te pikken.De Italiaanse baas van Fiat Chrysler staat bekend om zijn rechtlijnige aanpak, dus hij doet wat hij nodig vindt om zijn doelen te halen. Zo wees hij de directeur van Ferrari de deur en draaide hij automerk Lancia vorig jaar de nek om. Hij kent zijn industrie als geen ander, maar moet nu toezien hoe twee buitenstaanders (lees: Apple en Google) het de traditionele autofabrikanten behoorlijk moeilijk lijken te gaan maken.
See on numrush.nlvia Tumblr http://bit.ly/1ENNyss

Traangas en brandende auto's bij expo Milaan | Buitenland

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws

Bij de opening van de wereldtentoonstelling in Milaan zijn vandaag rellen uitgebroken. Antiglobalistische demonstranten gooiden stenen en brandbommen naar oproerpolitie, die traangasgranaten afvuurde.Auto’s werden in brand gestoken, ruiten ingeslagen. Elf agenten raakten lichtgewond. Het is nog niet bekend hoeveel mensen zijn opgepakt.De linkse betogers vinden de expo een verspilling van geld. Ook klagen ze over de deelname van grote voedingsconcerns en over corruptie.
See on volkskrant.nlvia Tumblr http://bit.ly/1I7zM6v

Italiaans 'muggencircus' in Haarzuilens. Komt dat zien! | Il Giornale, dé gratis krant en website over Italië

See on Scoop.it - Italian Entertainment And More

Tijdens het Italië Evenement 2015 voert Circus Zanzara bijzondere voorstelling op.Italianen en circus, ze horen bij elkaar. Zo moeten we voor de oorsprong van de clown terug naar het Romeinse theater en ook de beroemde Commedia dell’Arte is uiteraard nauw verbonden met de klassieke voorstellingen in het circus.
See on ilgiornale.nlvia Tumblr http://bit.ly/1I7zM6t